Interviu cu Kim Jae Joong: ” Există un gol care nu poate fi umplut niciodată”

De curând Kim Jae Joong a apărut pe coperta revistei NYLON şi cu ocazia aceasta, cântăreţul a dat şi un interviu.

 1. Atitudinea

Intervievator: Cum te simţi ştiind că ai apărut pe coperta revistei NYLON?

Kim Jae Joong: Întotdeauna este plăcut să apari pe coperta revistelor. Sunt puţin îngrijorat, deoarece am făcut şedinţa foto chiar după Noul An Lunar şi m-am îngrăşat puţin.
Oricum, cu o zi înainte de şedinţa foto am mâncat regulat. De obicei mănânc seara târziu, dar seara trecută nu am mai mâncat. Pentru mine, oricum, este un lucru care necesită foarte multă determinare. Din cauza naturii job-ului mei, ar trebui să îmi păstrez corpul în condiţii foarte bune şi este destul de greu.

Intervievator: Cum am căutat ştiri despre tine, pe Interenet, am văzut că cuvintele „papuci de casă” şi „samgyupsal”* au apărut de cele mai multe ori. De obicei, te uiţi la ştiri despre tine pe Internet?

Kim Jae Joong: Chiar dacă nu le caut în mod deliberat, mulţi oameni din jurul meu îmi trimit link-uri. În momentul acela, doar m-am îmbrăcat confortabil şi am ieşit să mănânc samgyupsal la restaurantul care se află chiar în faţa locuinţei mele. Dar, din cauza acelui articol, mulţi prieteni m-au contactat. De acum înainte nu mă voi mai îmbrăca confortabil şi nici nu voi ieşi să mănânc samgyupsal de la restaurantul de lângă mine. Haha.

Intervievator: Oricând citesc articole de genul, simt că oamenii întotdeauna judecă după un standard strict care se aplică doar celebrităţilor.

Kim Jae Joong: Yeah, câteodată aud lucruri ciudate doar pentru că sunt o celebritate. Unii îmi spun „Deoarece eşti o persoană publică, ar trebui să mergi în locuri private şi să te comporţi cu grijă”. De exemplu, sunt publicate poze cu celebrităţi care se află la magazine obişnuite, cu titlul „Întâlnire în secret”. De asemenea, dacă merg în locuri sofisticate, atunci încep bârfele.

Intervievator: De asemenea, sunt articole care sunt făcute doar pentru a le vorbi de rău pe celebrităţi şi pentru a atrage atenţia oamenilor.

Kim Jae Joong: Da, există asemenea articole. Este o idee foarte greşită ca tu să ponegreşti pe alţii doar pentru simplul fapt că sunt diferiţi faţă de tine. Pentru o celebritate nu e niciodată rău ca să se comporte ca o celebritate. De aceea, acum sunt indiferent faţă de articolele în care sunt vorbit de rău. Desigur, la început nu era atât de uşor să trec cu vedere aceste lucruri, dar zilele acestea, nu mă mai obosesc să le dau atenţie. Bănuiesc că trebuie să am o altă atitudine faţă de lucrurile de genul.

Intervievator: Sunt comentarii haioase, chiar dacă articolul a fost făcut pentru a te ponegri.

Kim Jae Joong: Ţin minte că am râs foarte mult la comentariile „Reporterul este un fan sasaeng?” şi „Reporterul nu are altceva de făcut?”. În încercarea mea de a ghici, m-am gândit că reporterul a fost uimit de Rolls Royce-ul pe care nu l-a văzut niciodată în viaţa lui şi a făcut o poză maşinii şi după aceea, din coincidenţă, am ieşit din restaurant, unde mâncasem samgyupsal. Dacă ar fi fost interesat de mine, mi-ar fi făcut poze în timp ce mănânc, în loc să facă poze maşinii.

Intervievator: În opinia ta, cum ar trebui să fie o celebritate?

Kim Jae Joong: Cred că viaţa unei celebrităţi ar trebui să fie, aşa cum îi cere statutul, o viaţă de celebritate. Toate lucrurile pe care le face atât în privat cât şi în public, ar trebui să fie demne de statutul financiar. Făcând asta, el poate să compună melodii la modă şi de calitate mare, nu? Nu voi înţelege niciodată, de ce o celebritate este criticată pentru că deţine o maşină luxoasă şi foarte scumpă. Celebrităţile nu trebuie să îşi pună toţi banii în bancă şi să trăiască din dobânzi. Nu spun că celebrităţile trebuie să se laude cu situaţia lor financiară, dar, au dreptul să trăiască o viaţă care să fie egală cu numele pe care îl au.

 1. Inspiraţia

Intervievator: Este genial că faci de unul singur atât de multe lucruri, cum ar fi: actoria, muzică, design şi chiar afaceri.

Kim Jae Joong: Cred că pot să activez în atât de multe domenii deoarece, odată ce este ceva ce îmi place să fac, sunt extrem de entuziasmat în comparaţie cu ceilalţi oameni şi sunt norocos pentru că mă pricep în a-mi face prieteni şi totuşi fac aceste lucruri în ciuda faptului că nu am nicio pregătire profesională. Motivul pentru care pot să-mi pun intenţiile în aplicare este că pot să le fac cu ajutorul experţilor din fiecare domeniu. Lasă-mă să rezum totul la faptul că sunt extrem de norocos în a lega prietenii. Haha.

Intervievator: Ai descoperit vreodată un talent sau o abilitate pe care nu ştiai că o ai?

Kim Jae Joong: Citiul foarte rapid. Când eram copil uram să citesc, dar cum m-am forţat în a-mi dezvolta obiceiul de a citi, am ajuns să citesc foarte repede. Poate datorită acestui lucru sunt capabil să înţeleg foarte repede scenariile.

Intervievator: Ai fost vreodată neliniştit sau ai avut vreodată dubii în legătură cu talentele tale?

Kim Jae Joong: Întotdeauna sunt neliniştit în legătură cu lucrurile acestea. Chiar dacă am încercat muzica, actoria, designe-ul, etc., lucrurile noi care apar în aceste domenii vor fi mereu noi pentru mine. 

Intervievator: Mai există vreun domeniu pe care ai vrea să-l încerci?

Kim Jae Joong: Personal, iubesc să vizualizez programe TV, dar este păcat că nici măcar nu am şansa de a apărea la programe TV. În afară de muzică şi actorie, îmi doresc atât de mult să pot să arăt publicului latura mea prietenoasă. Pe lângă asta, aş vrea să obţin o licenţă de bucătar. De asemenea, sper să pot să-mi public cartea, cândva, în viitor.

Intervievator: Am auzit că excelezi şi la gătit.

Kim Jae Joong: Excelez? Sunt stânjenit. Îmi place să mănânc seara târziu şi îmi gătesc singur. Odată am spus că aş vrea să am o licenţă de gătit. Vreau să fie punctul meu forte, nu doar un hobby.

Intervievator: Dacă plănuieşti să publici o carte, trebuie să scri regular.

Kim Jae Joong: Scriu pe bileţele, dar deseori le arunc deoarece nu îmi plac. În schimb, scriu repede când vine vorba de versuri, ceea ce mă face un poet liric. 

Intervievator: Care sunt cuvintele tale preferate?

Kim Jae Joong: „Lumină” şi „Rai”. Ambele îţi dau senzaţia de strălucire, dar pot fi folosite şi cu sensul de întunecat.
Dacă cineva îţi spune „Sper ca să ajungi în Rai”, pe de-o parte sună bine şi pe de alta, sună destul de înfricoşător.
De fapt, folosesc aceste două cuvinte destul de des în versurile mele.

3. Motive

Intervievator: Tatuajele tale sunt impresionante. Care este semnificaţia lor?

Kim Jae Joong: Sunt dorinţe pentru viitorul „eu” şi lucruri pe care vreau să le ţin minte. De asemenea, am numele lui Junsu şi Yoo Chun tatuate. Tatuajele de pe pieptul meu sunt „Always Keep The Faith” (Păstrează Mereu Speranţa) şi „Deferto Neminem” (Nu învinovăţii pe nimeni). Când am plecat de la SM şi m-am mutat la CJeS, primul lucru la care m-am gândit a fost „Nu-i învinovăţii pe ceilalţi”, deoarece în vremea aceea, tot îi puneam pe ceilalţi la înaintare chiar dacă eu aş fi fost de vină şi acest lucru m-a mâhnit foarte mult. Aşa că, am decis să mi le tatuez şi am început să mă simt confortabil punând toată vina pe mine.

Intervievator: Este un lucru mare dacă ai tatuate numele membrilor.

Kim Jae Joong: Asta aşa e, deoarece ei sunt persoanele alături de care îmi voi petrece toată viaţa. De asemenea, Yoo Chun are nişte tatuaje, dar Junsu nu are. Haha. El nu are, deoarece este creştin şi părinţii lui se opun foarte mult acestui lucru. I-am spus că nu e neapărat să-şi tatueze numele nostru, din moment ce trebuie să-şi menajeze trupul care i-a fost dăruit de către părinţii lui, dar, aş scrie numele noastre pe maşina lui. Junsu a reacţionat aşa cum mă aşteptam, spunând „Niciodată pe maşina mea! Mai degrabă le-aş tatua pe corpul meu”. Haha. Nu veţi şti niciodată cât de mult am râs la faza aceasta.

Intervievator: Niciodată nu am ştiut că te pricepi atât de bine la vorbe. Ar fi drăguţ dacă ai fi un DJ la radio.

Kim Jae Joong: Va fi drăguţ dacă va apărea oportunitatea aceasta. Însă, nu ştiu dacă voi putea să vorbesc la fel de bine şi live. Deoarece obişnuiesc să vorbesc fără rezerve, ar fi o înregistrare nu live. Corect? Haha. 

Intervievator: Am auzit că eşti prieten cu mulţi oameni din showbiz.

Kim Jae Joong: Sunt prieten apropiat cu Rain. Zilele acestea nu vorbim la telefon deoarece suntem ocupaţi, dar ţinem legătura prin Kakaotalk. De asemenea sunt prieten apropiat cu actorii Lee Jeong Jin şi Park Ji Bin. Deseori vorbim despre filme şi drame. Recent ne-am uitat la filmul „The Terror Live” şi am vorbit despre libertatea în exprimare. Jang Geun Suk, îmi este, de asemenea, un prieten apropiat. Odată am participat la fan meeting-ul lui. Şi el a participat la unul dintre fan meeting-urile mele. Pe scenă am discutat deschis şi am jucat un joc.

Intervievator: Ce faci de obicei când te întâlneşti cu prietenii tăi?

Kim Jae Joong: Vorbesc foarte mult cu Jang Geun Suk, deoarece suntem foarte vorbăreţi. Haha. Când mă întâlnesc cu Jang Geun Suk şi cu prietenii lui, pe care nu îi cunosc, nu vorbesc foarte mult. Deoarece sunt ruşinos faţă de oamenii pe care nu îi cunosc şi nu îmi place să am senzaţia că intervin în discuţia lor. 

Intervievator: Este ceva ce vrei să obţii anul acesta?

Kim Jae Joong: În tot timpul acesta nu prea am avut timp să scriu melodii, aşa că, toată luna martie mă voi concentra asupra scrisului melodiilor. Doar vreau să petrec puţină vreme singur. Dar, cu siguranţă nu voi mai purta papuci de casă şi nu mă voi mai duce să mănânc samgyupsal în faţa casei mele în timpul meu liber. Haha.

4. Prietenie

Intervievator: Albumul tău solo WWW, primeşte răspunsuri foarte bune. Cărui fapt crezi că se datorează acest lucru?

Kim Jae Joong: Bănuiesc că, deoarece, este primul meu album solo în cei 10 ani ai carierei mele.
Sunt foarte emoţionat atunci când vorbesc despre acest album, deoarece am încercat genul rock, deviând de la genul cu care eram obişnuit.
De asemenea, sunt foarte flatat pentru faptul că primul meu album a fost primit cu foarte multă iubire. Chiar dacă cineva îmi va spune să nu fiu satisfăcut de acest lucru, eu tot voi fi foarte bucuros.
WWW este cel mai preţios album al meu. 

Intervievator: De unde îţi vine inspiraţia?

Kim Jae Joong: În timpul unei şedinţe foto, la care am participat în urmă cu ceva vreme, am glumit spunând „Se pare că nu pot să scriu prea bine melodii acum deoarece sunt prea sănătos, mă simt prea bine.” Fiecare artist trăieşte cu un gol care nu va putea fi umplut niciodată. A trecut multă vreme de cânt m-am simţit stingherit. Dar asta mai înseamnă şi că trăiesc atât de interesant. 

Intervievator: Asta îmi sună ca şi cum te-ai simţi foarte singur.

Kim Jae Joong: Există un gol care nu poate fi umplut niciodată.
Chiar şi în timp ce lucrez şi trăiesc fericit, dintr-o dată singurătatea îmi apare în cale… Poate că toată lumea simte exact la fel.

Intervievator: Eşti rapid în a scrie melodii, corect?

Kim Jae Joong: Nu sunt tipul geniului. Scriu o mulţime de versuri şi le comprim în una.
Cred că atunci când vine vorba despre muzică, este drăguţ că am o gamă largă de cuvinte pe care pot să le folosesc.
Nimeni nu mi-a vorbit nervos pentru că am făcut ceva greşit chiar dacă scriu direct sau dacă scriu ca şi cum aş evita să vorbesc direct despre ceva.
Scrisul melodiilor este chiar un lucru fascinant. 

Intervievator: Pe lângă scrisul melodiilor, eşti interesat şi în a mixa.

Kim Jae Joong: Când am mers acasă la Jang Geun Suk, a arătat că are abilităţi în a mixa, aşa că am încercat şi eu.
A fost mai uşor decât credeam şi după aceea m-am gândit şi am simţit că mi se potriveşte, dar îmi ştiţi temperamentul, dacă mă apuc de acest lucru, în final voi deveni foarte bun la asta. Bănuiesc că nu ar trebui să fiu foarte înnebunit de acest lucru.
Dacă mă las dus de val, sunt îngrijorat că voi deveni un clubber înrăit şi că mă voi duce zilnic la club să mixez chiar şi pe gratis. Haha!

Intervievator: Ce înseamnă „fan” pentru tine?

Kim Jae Joong: Mi-aş dori să pot respira alături de ei, să ne vedem ca şi egali, dar cu bune maniere.
De aceea obişnuiesc să fiu foarte vorbăreţ la concertele mele, deoarece iubesc să am o discuţie de la inimă-la inimă cu fanii mei, dar şi sinceră.

Intervievator: Ce ai vrea să le spui fanilor tăi care te-au susţinut continuu de-a lungul celor 10 ani ai carierei tale?

Kim Jae Joong: Timpul se scurge repede şi lumea se schimbă. Oamenii se schimbă, de asemenea, şi eu mă schimb la rândul meu. Nu este posibil ca să opreşti oamenii din a-şi schimba gândurile. Chiar şi aşa, cred că fanii mei, care m-au susţinut timp de 10 ani, nu se vor schimba, deoarece iubirea lor este sinceră.
De aceea, încerc să fiu sincer cu fanii mei de fiecare dată. 

*samgyupsal = este un preparat foarte popular în Coreea şi de obicei se serveşte după-masa. Este gătit la grătar şi este carne de porc, care este tăiată în felii groase.

4 gânduri despre „Interviu cu Kim Jae Joong: ” Există un gol care nu poate fi umplut niciodată”

 1. Chaerin

  Sincer,de cand s-a despartit trupa si au avut acele probleme cu compania,Jae Joong si nu numai,s-a maturizat foarte mult…Acel gol care nu va putea fi umplut niciodata probail este singuratatea.Si chiar daca va fi intr-o relatie cu cineva probabil ca senzatia asta va persista incontinuu.Sunt de acord cu el ca unei celebritati nu trebuie sa-i fie teama sa traiasca pe masura numelui sau,deoarece fiecare munceste pentru statul pe care doreste sa il aiba si atunci cand il obtine,de ce sa nu se bucure nu’Cel mai mult iubesc la el faptul ca este sincer! Si Lore sa stiica atunci cand am citit numele postarii m-am gandit imediiat .,,Sigur ea l-a scris”:999 mULTUMESC MULT PENTRU ACEST INTERVIU:)9)

  Apreciază

  Răspunde
  1. loraineella

   Într-adevăr, acel gol este singurătatea..dar şi faptul că Kim Jae Joong nu este o persoană uşor de înţeles..chiar el a spus că şi membrilor le este greu să intuiască ce ar avea de gând el să facă, ceea ce înseamnă că este şi neînţeles. De ce te-ai gândit la mine imediat? :)))
   Cu plăcere 🙂 Mulţumesc şi eu că îmi citeşti articolele ^o^

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s