Cele mai bune şi cele mai proaste remake-uri ale dramelor

O mulţime din dramele coreene sunt remake-uri făcute după dramele străine (japoneze, taiwanese etc) sau anime-uri. Un exemplu pentru un remake recent ar fi “Fated to Love You,” de pe MBC ce e o adaptare a unei drame taiwanese cu un nume similar. S-a făcut un top al celor mai bune şi celor mai repe adaptări pe baza rating-urilor obţinute.

„Mai bune decât astea nu sunt” Top 3 cele mai bune:

În fruntea topului se află drama „Boys Over Flowers” difuzată în 2008 pe KBS ce a avut cel mai bun rating de 33.5% şi cel mediu de 28.5%. Drama e o adaptare a unei manga japoneze cu acelaşi nume şi pentru că manga a avut un succes enorm, se pare că şi serialul dat la fel. Au fost şi adaptări japoneze şi taiwaneze ce au fost şi ele destul de populare în ţările respective.

Pe locul doi este drama din 2010 de pe KBS, „God of Study”, o adaptare populară a dramei japoneze „Dragon Zakura”. Cel mai bun rating a fost 25.1%, iar cel mediu 21.6%.

Pe locul trei este drama difuzată în 2007 pe MBC, „White Tower”, adaptare a dramei japoneze cu acelaşi nume. Cel mai bun rating a fost 20.8%

Alte remake-uri de top au mai fost “That Winter the Wind Blows” de pe pe SBS şi “God of Workplace” de pe KBS.

„Recorduri depresive ale remake-urilor” Top 3 cele mai proaste:

Se pare că nu toate remake-urile au avut succes.

Pe primul loc este drama de pe SBS dfuzată în 2006, “101st Proposal,” ce e un remake după un hit popular japonez difuzat în 1991 cu acelaşi nume. În 1993, s.a făcut şi un film după el ce a avut succes. Pentru că şi drama japoneză şi remake-ul la acest film a avut succes, erau aşteptări mari de la adaptarea coreeană. Cu toate astea, drama s-a terminat după 15 episoade din cauza rating-ului mic,

Pe locul doi este drama difuzată în 2010 pe MBC, „Playful Kiss”. E un remake al dramei taiwanese cu acelaşi nume şi a avut cel mai slab rating de 2.8% şi cel mai bun de 7.5%, iar cel mediu de 4.9%. A fost criticată pentru subiectul copilăros şi melodramatic.

Pe locul trei este o dramă recent difuzată, „To The Beautiful You” din 2012 pe SBS şi a avut ratinguri similare. Este un remake după drama japoneză cu acelaşi nume ce a fost destul de populară cu un rating de 17.4%. În comparaţie cu ea, adaptarea coreeană a avut cel mai bun rating de 7.3% şi cel mai slab de 4.1%. Drama a fost criticată pentru că subiectul era destul de ireal şi cursul dramei mergea prea încet.”

8 gânduri despre „Cele mai bune şi cele mai proaste remake-uri ale dramelor

 1. Crissa

  Am vazut doar BOF si TTBY si amandoua mi s-au parut copilaroase, putin cam prea chinuite prin unele parti, sau cu anumite parti meh…dar mi-au placut :))

  Apreciază

  Răspunde
 2. BTS2001

  Pai playful kiss este unul din primele seriale pe care leam vazut si pe atunci nam vazut dorame copilaroase asa ca mia placut la nebunie 😀 si inca mai erau niste serii ca bonus du ce ei sau casatorit 😀

  Apreciază

  Răspunde
 3. Mimi

  interesant…personal am adorat serialul Playful kiss. To the beautiful you, desi nu unul dintre favoritele mele, a fost un serial pe care l-am urmarit cu placere. Nu inteleg de ce aceste seriale au avut ratinguri asa mici…probabil coreenilor nu le plac dramele mai copilaroase, asa cum imi plac mie :))

  Apreciază

  Răspunde
 4. Makii

  Playful Kiss e bazat pe un manga Itazura na Kiss ( manga dupa care s-a facut si adaptarea tawaineza ) . Itazura na Kiss e una dintre manga-urile ce au ramas in istorie ca sa zic asa ( ca si : Hana yori dango , hana kimi , marmalade boy etc .) si fata de prima adaptare facuta de japonezi , a doua facuta de tawainezi … Playful Kiss e chiar un remake facut aiurea . Fated to love you la randul lui e bazat pe un manga japonez . In realitate , cam toate remake-uri au pornit de la un manga ( Hana Yori Dango – Boys over flower , Hana kimi – to the beautiful you , Kimi wa Petto – You are my Pet etc . ) . Adevarul e ca , in comparatie cu adaptarile japonezilor … serialele lor sunt cam slabute . 😦

  Apreciază

  Răspunde
  1. Lucy Autor post

   Manga si anime-urile japonezilor nu se compara cu nicio adaptare facuta de coreeni sau taiwanesi sau chiar japonezi. Dar Playful Kiss n-a fost cel mai rau..ma rog, daca esti nou prin kpop..ats e prima drama ce ar trebui s-o vezi 😀

   Apreciază

   Răspunde
   1. Makii

    Sunt de vro 2 ani si ceva in treaba asta si am vazut Playful Kiss . Nu a fost printre primele mele drame , recunosc . Am vazut-o dupa ce am vazut It started with a kiss ( varianta tawaineza ) . Da , Playful Kiss nu a fost cel mai rau , dar a fost printre cele mai rele si o spun cunoscand foarte bine povestea originala si celalalte adaptari .

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s