[Interviu] B.A.P, primăvara revine şi florile înfloresc

B.A.P au acordat un interviu revistei ‘10Asia‘ pentru numărul din decembrie alături de un pictorial potivit vremii de afară. Să vedem ce au discutat aceştia şi ce au de spus.

De la Yongguk care a produs întregul album, la melodia scrisă de toţi membrii până la Zelo şi Jongup care s-au preocupat integral de toate coregrafiile de pe noul album.

B.A.P s-au întors cu cel de-al patrulea mini-album ‘MATRIX‘, care conţine poveştile celor şase membrii. În timpul hiatusului de un an şi nouă luni, fiecare s-a maturizat şi au devenit mai apropiaţi. În momentele în care erau obosiţi, din cauză că se „ţineau unul pe celălalt”, împreună, cei şase au fost capabili să înfrunte dificultăţile. Din această cauză, folosirea „tinereţei” ca şi concept pentru a-şi exprima poveştile a fost cea mai bună alegere. Fiind martori la căderea scenariului gri când se presupune că trebuie să strălucească.

Întrebare: Este primul comeback după 1 an şi 9 luni, după ‘First Sensibility’. Hai să începem cu gândurile voastre.

Daehyun: Jongup vă va spune. Jongup te rog vorbeşte tare (râde)

Jongup: (Dregându-şi vocea) Chiar dacă perioada hiatusului a fost lungă, fiecare membru a fost capabil să experimenteze şi să facă lucruri pe care nu erau capabili să le facă înainte şi am fost capabili să ne maturizăm. Din moment ce promovăm după o perioadă lungă, suntem cam speriaţi şi puţin îngrijoraţi, dar suntem fericiţi că putem promova din nou. B.A.P fighting!

Î: În timpul pauzei, când aţi vrut cel mai mult să fiţi pe scenă?

Zelo: Mereu. Din moment ce eram învăţaţi să promovăm atât de activ dar dintr-o dată am intrat în hiatus, tuturor probabil că le-a lipsit scena. Eram de asemenea îngrijoraţi că trebuie să ne întoarcem cât de curând posibil şi să le arătăm tuturor muzică şi prestaţii bune.

Î: În timpul interviului din 2013, aţi fost întrebaţi „Ce este tinereţea”.

Yongguk: Îmi amintesc asta. Cred că am vorbit doar cu intervievatorul despre asta. Toţi ceilalţi îşi amintesc şi ei.

Î: Ca şi răspuns la întrebare, Yongguk a spus „Pentru a vorbi şi a veni cu o definiţie pentru ea, cred că suntem încă tineri” şi „Cred că o putem înţelege odată ce trecem de adolescenţa de după 20. În timpul adolescenţei, cred că este imposibil să înţelegi ce este tinereţea.” Astăzi, doi ani mai târziu, având ca temă a albumului conceptul de „tinereţe”; văzându-vă cum vorbiţi despre „tinereţe”, asta înseamnă că B.A.P s-au maturizat destul să facă asta?

Youngjae: A fost ceva ce Yongguk hyung s-a gândit continuu chiar înainte de a crea albumul. În timpul pauzei, chiar dacă toţi eram puţin singuri, extenuaţi şi obosiţi, când ne adunam împreună adunam putere. În timp ce vorbeam despre ce se va întâmpla dacă revenim, Yongguk hyung a spus că probabil nu este nimeni care să fi experimentat atât de mult ca şi noi la vârsta noastră şi că putem vorbi despre „tinereţe” şi altora, aşa că am decis să alegem acest concept.

Yongguk: Dacă era în trecut, aş fi răspuns la această întrebare singur, dar în cazul acestui album, a fost ceva la care toţi membrii au lucrat, aşa că toţi şase ştiu bine despre asta.

Î: Sunt sloganurile „ţinereţii” din teaserele voastre ceva la care fiecare s-a gândit?

Yongguk: Sunt gândurile fiecărei persoane când vine vorba de „tinereţe”.

Î: Printre acelea, sloganul lui Yongguk nu este „Hai să fim realişti. Dar, lăsaţi-ne să visăm la imposibil”? Înţeleg că acel vers este din biografia lui Che Guevara, cineva care ţie îţi place, dar în realitate „fiind un realist” şi „visând la imposibil” sunt două idei contradictori.

Yongguk: Da, este.

Î: Dacă ar exista o situaţie în care ar trebui să alegi unul, pe care l-ai alege?

Yongguk: Motivul pentru care îmi place propoziţia din Che Guevara este pentru că înseamnă să devi cineva cu sensibilitate şi raţionalitate. Original sunt un idealist major. Nu sunt o persoană realistă. Dar, în timpul perioadei de hiatus, ceea ce am simţit experimentând multe lucruri a fost că eu personal aveam mai mare nevoie de idealuri realiste. Acesta este motivul pentru care această vorbă m-a atins puţin. Îmi plac ambele puncte de vedere, realist şi idealist, dar cu speranţa că toată lumea va deveni cineva atât cu idei realiste cât şi idealiste în timpul tinereţii, am decis să folosesc acel slogan. Dacă ar trebui să aleg unul, aş alege desigur, să fiu realist.

Î: Deci care este lucrul pe care B.A.P îl arată cel mai mult în acest album?

Yongguk: Nu cred că este nevoie de alte explicaţii. Acest album conţine poveştile tuturor celor şase membrii.

Himchan: În acest album, participarea membriilor a crescut. Zelo şi Jongup au luat parte la creearea coregrafiei şi membrii au lucrat din greu să decidă lucrurile împreună.

Î: Toţi cei şase membrii au scris de asemenea şi versuri. Prin ce proces Take You There a fost creată?

Yongguk: Am scris cântecul pentru fani împreună, fiecare membru a scris versuri şi mi le-au trimis. Le-am organizat.

Î: Pentru prima dată, Zelo a luat parte la scrierea de versuri la o melodie intitulată Monologue.

Zelo: A fost inclusă drept melodie intro. În loc să scriu o melodie de dragoste cliche, am fost bucuros că am putut scrie versurile cu o însemnătate.

Î: Privind în urmă, a trecut o vreme de când Zelo a împlinit 20 de ani. Au crescut lucrurile pe care le poţi împărţi cu ceilalţi?

Zelo: Am scris oare versurile ca sărbătorire că am devenit adult? Când eram mai mic, obişnuiam să mă jenez repede, dar acum pot împărţi lucruri pe care doar bărbaţii pot împreună cu ceilalţi fără jenă. Natural, a devenit aşa.

Himchan: Încă este drăgălaş!

Dehyun: Zelo petrece cel mai mult timp în sala de antrenamente, aşa că încă de când a devenit un adult, nu au prea existat multe lucruri pe care le-am făcut împreună.

Zelo: Încă nu înţeleg gustul alcoolului. Dacă nu îl beau amestecat cu suc, are gust rău.

Yongguk: (privindu-l pe Zelo) Cum te-ai simţit bând alcool pentru prima dată după ce ai devenit adult?

Zelo: Oamenii mi-au spus că din moment ce am 20 de ani, trebuie să ştiu cum să beau alcool pentru aparticipa la activităţi sociale, aşa că am încercat să beau o doză de bere pentru prma dată şi chiar avea gust rău. Când am băut puţin mai mult însă, mişcările de dans au ieşit mai bine.

Î: Spuneţi că Zelo şi Jongup au creat coregrafia, cum a fost procesul?

Zelo: Pentru o calitate mai bună, fiecare a făcut separat mişcările. Am făcut coregrafia în stilul meu şi Jongup în al său şi am decis să le includem unde credeam că se potrivesc cel mai bine cu melodia. Am amestecat ceea ce am creat separat pentru Young, Wild & Free. Pentru celelalte melodii din album, Jongup a făcut coregrafia pentru Take You There în timp ce eu am lucrat la Be Happy.

Jongup: Îmi place să fiu capabil să mă implic şi să spun ce e bine. Această prestaţie este mai însemnată pentru noi.

Himchan: De asemenea am primit o coregrafie din afara ţării. Aceasta a fost „armonizată”.

Youngjae: Sunt prăţi în coregrafie care îmi arată puterea lui Zelo şi cele care i-o arată pe a lui Jongup nu cred că s-au distins atât de bine ca în trecut. Încă de la debut am primit coregrafiile de la aceaşi coregraf, aşa că acolo erau unele mişcări care erau la fel sau mişcări care se asemănau, dar am simţit că cei doi au fost capabili să adauge un sentiment diferit pentru a o face mai unică.

Î: Aţi fost capabili să vă obişnuiţi cu aceste noi coregrafii?

Zelo: Este deja greu să te obişnuieşti cu un ritm, dar din moment ce cântecul are un sentiment puternic ne-am obişnuit cu ritmul şi mai bine.

Himchan: A fost greu să fac ceva ce nu am mai făcut.

Î: Pe albumul ‘First Sensibility’, au existat multe cântece cu elemente rock, dar sunt curios de ce aţi ales o melodie de titlu de gen rock?

Zelo: Sincer, noi arătăm un sentiment rock în timpul concertelor noastre cu toate aranjamentele. De această dată Yongguk hyung a fost capabil să creeze o melodie de titlu de la început, după ce am auzit-o, toţi am spus ‘wow’.

Youngjae: Am vorbit mult când am ales titlul albumului şi tema, dar din moment ce reveneam după o lungă perioadă, a devenit hai să le arătăm ce putem mai bine şi să facem ceva prin care să le arătăm asta.

Î: Carui membru i se potiveşte coneptul albumului cel mai bine?

Youngjae, Himchan: Jongup!

Youngjae: Jongup a fost cool. Părţile lui Jongup pot fi făcute numai de Jongup!

Î: Fotograful a spus că indiferent de faptul că Jongup doar stă, pozele au ieşit foarte bine.

Jongup: Pentru că scara era rece (râde)

Himchan: Toţi începem să avem sentimentul de bărbaţi acum. Privindu-ne acum după pauză, toţi s-au maturizat.

Î: Dar Himchan. Pare că ai pierdut multe kg. Încă eşti la dietă? 

Himchan: Nu, am pus multe kg. Dau tot ce am mai bun să pierd kg dar nu sunt sigur dacă voi fi capabil să mă potrivesc în acea imagine. Zilele acestea mănânc  din cauza antrenamentelor. Trebuie să mănânci pentru a avea putere şi stamină.

Î: Yongguk a pierdut multe kg. Defapt de obicei tu nu mănânci.

Yongguk: Din moment ce sunt un idol

Î: Din moment ce eşti un idol?

Yongguk: ‘hai să fim realişti”

Î: Sigur vaţi decis. Yongguk s-a ocupat de întreaga producţie a ‘MATRIX’. Care au fost părţile bune şi rele?

Yongguk: Partea bună a fost aceea că am putut face ceea ce am vrut. Înainte, exista o altă persoană care făcea producţia totală şi eram un fel de sub-producător. A fost un gând după ce am debutat ca noi să facem lucruri toţi şase, aşa că atunci când am primit poziţia de producător a fost distractiv să fiu capabil să îmi împlinesc acele lucruri unul câte unul. Pentru că este melodia noastră, ams cris versurile, şi a deenit albumul nostru, am pus multe lucruri de la stil la concept. Aceea este cea mai bună parte la a fi un artist, să devi un producător. De aceea acum pot produce melodii mai bune când facem lucruri de capul nostru. De sigur, când compania produce pentru artişti, vin şi de la ei lucruri bune dar pentru ca ele să se potrivească B.A.P, trebuie să le facem nou. A fost distractiv.

Î: Şi ceilalţi cred la fel?

Daehyun: Ca să vorbesc despre coregrafie, personal, cred că dansul pe care Jongup şi Zelo l-au făcut este chiar cool şi rafinat şi îmi place dar pe de altă parte am fost îngrijorat de faptul că nu îl pot trăi în acelaşi fel. În cazul lui Jongup, el a studiat şi provoacă dansurile dar eu nu sunt un memru care poate dansa foarte bine aşa că este o diferenţă. Am lucrat din greu să ţin pasul dar nu a ieşit la fel de bine ca la Jongup. În loc, eu cânt (râde).

Î: Producătorul Yongguk a cerut mai mult de la vocali?

Yongguk: Am vrut să încerc multe lucruri dar am spus că va fi mai bine să o las pe data viitoare. Prioritatea acestui album a fost să ne spunem poveştile în muzică. În loc, când am spus că vrem să facem un album cu poveştile noastre, povestea B.A.P, am produs gândindu-ne la cei şase membrii. Aşa că a fost mai uşor când am creeat şi părţine (cântecului) natural între membrii au căzut în loc. Ne-am distrat înregistrând.

Î: Crezi că muzica trebuie să aibă mereu un „mesaj”?

Yongguk: Da

Î: Există multe melodii care nu au. Pare că versuri fără însemnătate sunt puse într-o melodie.

Yongguk: Vorbeşti despre acel tip de muzică în care auzi versurile dar nu poţi înţelege ce spun? Cred că este din cauză că a devenit un moft în kpop să se facă adaptări după melodiile străine. Când încerci să adaptezi versurile coreene într-o melodie făcută după versuri englezeşti, probabil că se schimbă.

Î: În monolog Himchan narează „dar ne-am ţinut de mâini din nou, toţi lase, cu picioarele împreună astfel încât să nu cădem, ne-am pregătit să fugim încă odată’ ne rămâne în minte. Ce sunteţi unul pentru celălalt?

Himchan: Nu putem să vorbim despre asta apoi să trecem mai departe. Am trecut printr-o problemă majoră. În acest timp, sunt sigur că toţi membrii s-au simţit aşa, chiar fără să facem nimic, mental este obositor. În acele vremuri oamenii care mi-au dat cea mai multă putere au fost membrii.

Î: Aţi fost împreună mult timp. Aţi împrumutat obiceiuri unul de la celălalt?

Himchan: Sigur! Este o mare problemă pentru că Zelo mi se aseamănă zilele acestea!

Zelo: În ce fel? Nu mă voi asemăna cu tine…

Himchan: Acest lucru, acela! (Râde) Deja mi te asemeni, tu. Din moment ce suntem mereu împreună mul timp, împărţim multe lucruri aşa că ne mai asemănăm.

Daehyun: Am învăţat lucrurile rele,şi cele bune. Ne cunoaştem punctele rele şi cele bune şi ne comportăm potrivit situaţiei şi ne potrivim ca un puzzle şi chiar îmi place.

Himchan: Indiferent cât de apropiaţi suntem, nu suntem rude. Există şi diferite aspecte nepotrivite. Te gândeşti la ce nu le place prietenilor şi încerci să nu le creezi probleme.

Daehyun: Este ceva ce corpurile noastre au învăţat instinctiv, chiar şi fără cuvinte sau vorbe.

Î: Există ceva ce aţi vrut mereu să spuneţi, dar nu aţi putut, spuneţi acum în ultima întrebare!

Daehyun: Baby vă iubesc!

Youngjae: Şi eu! Chiar vă iubesc baby!

Yongguk: Sunteţi plini de dragoste

sursa: itsbap

Un gând despre „[Interviu] B.A.P, primăvara revine şi florile înfloresc

  1. mariah

    Recunosc..nu am fost fana lor de la inceput. Poate nici acum nu sunt. Dar am atata admiratie pentru acesti baieti si nu atat pentru ei ca idoli, dar ca persoane ce sunt. E minunat faptul ca i-si pot crea singuri muzica, si intelg ca nu e dragoste si placere mai mare atunci cand vezi ca fanii iti sunt alaturi si munca ta e rasplatita cu premii. Chiar sunt un caz deosebit. Jos palaria! ❤

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s