[Buzz]Diferența dintre Universitatea Națională din Seul și alte colegii

yonsei-university

Internanuții au discutat despre unele lucruri triste, dar adevărate ce însoțesc viața de student.În Coreea de Sud este o mare diferență între cele 3 universități prestigioase din liga SKY și celelalte colegii. Chiar și porecla Ji Jab Dae dată colegiilor locale de mâna a doua, a fost pusă pentru a diferenția aceste colegii atunci când ești acceptat la lucru în firmele mari.

Postul original de pe Pann are titlul de „Universitatea din Seul?”, și internauții dezbat tema cu privirea acestei universități.

De ce toată lumea vrea în Universitatea Națională din Seul?

Oare ei nu sunt niște studenți la fel ca cei din colegiile locale?

Toți cei care absolvesc această universitate devin președinți Samsung?

Dacă își vor dedica tinerețea învățăturii atunci vor deveni fericiți?

Iar internauții s-au dat cu părerea în comentarii:

[ +240 / -19] Acest lucru nu se referă doar la colegiile locale. Să zicem că un student primește bursă timp de 4 ani în Universitatea Hongdae, el nu va fi în stare să-l ajungă din urmă nici pe cel mai slab student din Universitatea Seul. Orice student care se află pe ultimul loc în Universitatea Națională din Seul va fi privilegiat când își va căuta de lucru.

[ +207 / -4] Voi nici nu ar trebui să comparați Universitatea din Seul cu colegiile locale de mâna a doua.

[ +206 / -5] Unicul colegiu din Coreea la care un student deja inmatriculat la Universitatea din Seul ar vrea să plece, este Colegiul Pohang de Știință și Tehnologie.

[ +56 / -2] Voi știți că e mai ușor să primești 4.4 la un colegiu local, de cât 3.5 la Universitatea Seul. Chiar dacă cineva ar învăța zi și noapte, el nu i-ar putea ajunge din urmă pe cei de la Universitatea Seul.

Sursă: YesAsia

3 gânduri despre „[Buzz]Diferența dintre Universitatea Națională din Seul și alte colegii

 1. Iulia

  Sincer mi se pare normal sa vrei sa studiezi la una dintre cele mai bune universitati. Totusi e pacat ca uneori conteaza doar numele universitatii si nu ce poti face tu cu adevarat.

  Apreciază

  Răspunde
  1. 0vershade

   O fi valabil acolo, aici mult mai puţin.
   În condiţiile în care societatea te educă să te comporţi la fel cu ceilalţi, cum se întâmplă în Asia, e greu pentru un director să aleagă angajaţii la interviu, că-s toţi cam la fel. Atunci după ce criteriu te iei? Facultatea şi notele…
   Aici contează interviul mult mai mult, ce ştii efectiv să faci şi cât de repede înveţi (că facultatea nu prea te pregăteşte pentru un loc de muncă).

   Apreciază

   Răspunde
   1. Speedy👑🎶😈

    Facultatea nu te pregateste pt locul de munca cum ai zis si tu, iesi cu o specializare pe care o pui sau nu in practica….dar conteaza numele Universitatii. E una sa spui „Am facut Politehnica, ASE, Universitate,etc.” si alta sa spui „Am terminat la …nume de facultate pe care nu o stie nici dracu” ……Diferenta dintre afara si aici e ca la noi ai locuri de la stat cu gramada, adica un mare procentaj din cei ce intra la facultate nu platesc, si eventual sunt si cei care intra pe locuri de la buget. Exista si cazuri in care mergi la universitate privata unde platesti.
    In afara, procentajul e invers. O mare parte platesc, si ceilalti primesc burse de studiu. Si aici se dau burse, dar bursele alea se dau si elevul tot nu plateste. Acolo bursele sunt fix pentru cei ce vor sa invete, nu au bani, dar iau note mari ca sa isi poata mentine bursa. Pe de alta parte aia cu bani, platesc si din banii lor se platesc bursele.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s