Poligloții din k-pop

restmb_jhidxmake

Să cunoști mai multe limbi, e un nou trend în k-pop. Acesta fiind un mare plus pentru promoțiile din alte țări, mai ales că fanilor mereu le-a plăcut când idolii comunică cu ei în limba lor natală.

Mai jos aveți o listă de idoli care pot fi numiți adevărați poligloți.

Nichkhun (2PM)

restmb_jhidxmake-1

Cu un tată thainlandez, mamă jumătate chineză, jumătate americană, Nichkhun încă din copilărie poate vorbi în chineză, thainlandeză și engleză. De asemenea a luat cursuri individuale de coreeană și japoneză pentru activitățile din Asia de Est.

 

Rap Monster (BTS)

restmb_jhidxmake-2

Înainte de debut, lui Rap Monster îi plăcea să studieze engleza, și chiar a dat examenul internațional pentru cunoaștere a limbii mai bine de cât majoritatea emigranților coreeni, cu toate că era doar la gimnaziu. De asemenea el poate vorbi în chineză și japoneză. Rap Monster continuă să studieze limbile străine pentru a putea comunica cu fanii internaționali.

 

Jackson (Got7)

restmb_jhidxmake-3

Fiind născut în Hong Kong, Jackson poate vorbi în dialectele chineze: mandarin și cantonez, de asemenea și în limba engleză. Deoarece acum promovează cu o trupă din Coreea, studiază intens și coreeana.

 

Eric Nam

restmb_jhidxmake-4

Pe lângă limba sa natală (coreeana), Eric Nam vorbește fluent în engleză, lucru demonstrat de mai multe ori în emisiunea After School Club – orientată spre fanii internaționali, și de asemenea la Section TV și Why Not?, iar cunoștințele limbei spaniole la show-ul Radio Star. În timpul training-ului din Pekin (9 luni), a învățat bazele limbii chineze.

 

Henry (Super Junior-M)

restmb_jhidxmake-5

Henry s-a născut în Canada, mama fiind din Taiwan, iar tatăl din Hong Kong. Ca cetățean al Canadei, mult timp a studiat franceza și engleza, și de asemena dialectele mandarin și cantonez pentru comunicarea cu familia sa. Fiind idol în Coreea, a fost nevoit să învețe intensiv coreeana.

Sursă: YesAsia

9 gânduri despre „Poligloții din k-pop

 1. Suso

  Sa stii sa vorbesti mai multe limbi e ceva normal in Asia …is foarte apropriate limbile ca chineza-japoneza -coreana -thailandeza- si altele ..Plus ca ar cam trebui ca toti sa stie engleza (ma refer la idoli)

  Apreciază

  Răspunde
  1. 0vershade

   Nimic mai departe de adevăr. Atât coreeana cât și japoneza sunt limbi izolate, adică nu fac parte din nicio familie (așa cum româna și franceza sunt limbi latine), iar chineza și tailandeza sunt limbi tonale, ceea ce le face foarte greu de învățat. Plus că sistemul de scriere este extrem de diferit între toate aceste limbi. În cazul nostru, engleza este tot o limbă indo-europeană și are același sistem de scriere, deci ne vine relativ ușor să o învățăm. Tot respectul oricărui asiatic care învață o limbă străină de acolo, pentru că-s foarte diferite!

   Apreciază

   Răspunde
 2. Lucy

  Engleza, invatati engleza. Ma enervez cand aud cum stalcesc engleza in melodii. Daca nu o cunoasteti, nu mai bagati alea doua cuvinte in engleza in cantec si daca tot vreti sa o faceti, invatati-o.

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s