12 filme de groază pe care trebuie să le vizionezi de Halloween

Halloween-ul bate la ușă, este oficial timpul când frunzele cad, dovleacul își împrăștie miresmele peste tot și filmele care te fac să vrei să dormi cu lumina aprinsă.

De la criminali în serie la zombi care mănâncă oameni, aceste filme te vor ține în suspans și îți vor da un fior înspăimântător pe care îl așteptai de ceva vreme.

Scoate pungile de popcorn din dulap și pregătește-te de o noapte înspăimântătoare cu aceste 12 filme de groază.

1. „The Silenced” (2015)

A apărut în 1938 în timp ce Japonia ocupa Coreea, o tânără bolnavă pe nume Ju Ran (Park Bo Young) este transferată la o școală din străinătate, în speranța că starea i se va îmbunătăți. Dar când fetele din școală încep să dispară, Ju Ran și prietena sa Yeon Deok (Park So Dam) trebuie să descopere secretul sinistru care pândește sub fațada școlii inocente, înainte să dispară și ele.

The Silenced” arată o parte interesantă din istoria coreană care nu este deseori arătată în filmele acestora.

2. „Train to Busan” (2016)

Ocupat și distant, Seok Woo (Gong Yoo) decide să-și ducă fiica la mama sa în Busan, drept ca și cadou de ziua sa. O simplă călătorie s-a transformat într-o luptă de supraviețuire, iar infecția zombiilor amenință viețile tuturor pasagerilor. În timp ce umanitatea este împinsă spre punctul de cedare, Seok Woo trebuie să o mențină pe fiica sa și pe sine în viață printre toți zombii și pasagerii nemiloși. Va supraviețui cineva fără să devină un monstru?

Train to Busan” are o distribuție renumită, o poveste care se dezvoltă rapid și efecte speciale senzaționale care îți vor menține atenția până la sfârșit.

3. „Manhole” (2014)

Un criminal în serie (Jung Kyung Ho) pândește de sub orașul Seul, folosind capcane pentru a răpi și omorî femei. Când Soo Jung (Kim Sae Ron), sora mai mică a protectivei Yeon Seo (Jung Yoo Mi) dispare după un apel neobișnuit, aceasta coboară într-un canal pentru a-și salva sora. Dar oare va ieși măcar una dintre ele în viață?

Manhole” este condus de o distribuție grozavă și clasica poveste de-a șoarecele și pisica, spusă într-un mod mai neconvențional, făcând-o astfel cea mai bună alegere a celor ce vor să-și ia doza de spaimă fără prea multe surprize.

4. „Flu” (2015)

Asistentul Kang Ji Goo (Jang Hyuk) și doctorul Kim In Hae (Soo Ae) sunt puși să lucreze împreună când o răceală mortală, care putea ucide o persoană în doar 36 de ore, începe să se extindă în suburbia Seulului, în Bundang. O isterie a cuprins orașul, iar perechea trebuie să găsească un leac, iar în același timp să o salveze pe fiica lui In Hae.

Flu” te i-a într-o călătorie plină de acțiune și de suspans mulțumită actorilor renumiți și a interpretării perfecte, care te va ține în suspans.

5. „Midnight FM” ( 2010)

Sun Yeong (Soo Ae), o gazdă radio populară, și-a terminat cariera de succes pentru a-i putea oferi fiicei sale tratamentul medical necesar. Însă totul s-a transformat într-un coșmar pentru Sun Young când în timpul ultimei sale transmisii un fan a sunat și i-a oferit un ultimatul. Cu viața de familie și cu timpul care se scurge, Sun Young trebuie să ia niște decizii dificile dacă vrea să fie cu un pas înaintea fanului ei.

Midnight FM” este memorabil grație antagonismului său nemilos, a eroinei rapide și a intrigii plăcute care îți va menține atenția până la final.

6. „Black House” (2007)

După ce a descoperit sinuciderea unui băiețel în timp ce se afla în casa unui client, blândul și naivul Jeon Joon Oh (Hwang Jung Min) este tras involuntar în cel mai întunecat secret al familiei. Curând, el s-a găsit prins într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica cu un psihopat cu sânge rece-un joc pe care dacă îl pierde, îl va costa viața. Cine știa că asigurarea ar putea fi atât de periculoasă?

Black House” îți va da fiori pe șina spinării și te va duce într-o călătorie încâlcită, înainte de a ajunge la un final neașteptat și satisfăcător.

7. „Blood Rain” (2005)

Când o serie de crime încep să afecteze în 1808 o insulă retrasă din Coreea, guvernul îl trimit pe investigatorul special Won Kyu (Cha Seung Won) să rezolve cazurile. Locuitorii insulei sunt convinși că aceste crime sunt munca fantomei lui Kang, un bărbat care a fost executat public cu 7 ani în urmă pentru practicarea catolicismului. Însă Won Kyu este sceptic în legătură cu crimele supranaturale, fiind convins că ucigașul este foarte uman. Va fi capabil să descopere secretele insulei sau demonii lui vor obține ce e mai bun din el?

Blood Rain” îți oferă un mister intrigant, cu câteva surprize neașteptate și efecte vizuale care vor face chiar și fanii groazei să tresare.

8. „The Truth Beneath” (2016)

Kim Yeong Han (Son Ye Jin) pare să aibă o viață perfectă. Soțul ei, Jong Chan (Kim Yoo Hyuk) candidează pentru postul de șef, fiind printre cei favoriți. Dar când fata lor Min Jin dispare și presiunile electorale amenință să deraieze ancheta, Yeong Han trebuie să se sacrifice pentru a afla adevărul. Dar răspunsul din spatele dispariției lui Min Jin va fi mai mult decât poate face față?

„The Truth Beneath” a reușit datorită actorilor talentați, a poveștii excelente și a misterului care te va ține în suspans și cu atenția la maxim până la sfârșit.

9. „The Wailing” (2016)

Frica și isteria pun stăpânire pe un oraș mic, izolat montan, cu o serie de infecții și decese îngrozitoare, deranjând astfel comunitatea liniștită. Suspiciunile sunt imediat îndreptate către un bărbat japonez străin care a apărut după ce decesele au început. Cu toate acestea, investigația sergentului Jong Gu (Kwak Do Won) nu este convingătoare. Dar când propria sa fiică este infectată și încep să apară simptome supranaturale, Jong Gu riscă totul pentru șansa de a-și salva fata și orașul lor liniștit de la distrugerea completă.

The Wailing” oferă un plan infiorător și perfect amenajat, plin de elemente supranaturale care te vor ține în suspans.

10. „Deranged” (2012)

Când corpurile înecate încep să iasă la suprafața apei în toată țara, savanții se luptă pentru a descoperi cauza morții, care în curând se dovedește a fi „un virme parazit” care poartă un virus mortal. Atunci când familia farmacistului Hyuk (Kim Myung Min) începe să arate simptome ale virusului, el împreună cu fratele său , detectivul Jae Pil (Kim Dong Won) încearcă să găsească un remediu.

Deranged” oferă o intrigă rapidă care te va ține în susupans și îți va face pielea să mișune (ca niște viermi paraziți, poate)

11. „Shadow in the Palace” (2007)

Când servitoarea regală Wol Ryung (Seo Young Heo) este găsită spânzurată în camera sa, iar palatul susține că este o sinucidere. Dar când Chun Ryung (Park Jin Hee), infirmiera regală, descoperă semne de agresiune, pornește într-o investigație periculoasă, în unele dintre cele mai întunecate secrete ale palatului , care vor schimba soarta regelui.

Shadow in the Palace” are o acțiune incitantă și supranaturală care utilizează perfect strictețea dinastiei Jeseon pentru a da o emoție profundă și rece.

12. „Alice: Boy from Wonderland” (2015)

Încă din copilărie, Hye Joong (Jung So Min) a fost afectată de coșmarurile terifiante. Dar când visurile încep să-i amenințe viața lui Joong, ea ascultă sfaturile unui șaman pentru a vizita locul în care au început prima dată amintirile ei-Wonderland Mansion. Pentru a pune capăt coșmarurilor și pentru a se salva pe sine însăși și pe cei dragi de o soartă tragică, Hye Joong trebuie să descopere misterul trecutului ei cu ajutorul unui străim, Hwan (Hong Jong Hyun). Dar nu va fi ușor, deoarece Wonderland nu este ceea ce pare a fi.

Alice: Boy from Wonderland” oferă momente de suspans și pericol, dar include și momente drăguțe și romantice dintre Hye Joong și Hwan, făcând acest film unul de neuitat pe care îl vei vrea să-l vizionezi din nou.

Sursă

2 gânduri despre „12 filme de groază pe care trebuie să le vizionezi de Halloween

  1. kiss

    The flu si Train to Busan sunt printre preferatele mele :))) Nu stiu de ce, poate am gusturi mai ciudate :)))
    Oricum, macar sa am timp ,cu siguranta voi vedea toata lista 🙂

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s