K-hip-hop Facts

 

 

 1. The Movement crew e unul dintre cele mai legendare din khip hop. Tiger JK, Tasha, Bizzy, Dynamic Duo, Epik High, Dok2 ş.a au fost printre primii care s-au organizat într-un crew pentru a promova scena hip hop sud-coreeană.
 2. Master Plan a fost un club cochet din underground unde artiştii erau liberi să se exprime. Prezent în scenă la sfârsitul anilor 90′ început de 2000, clubul se transformă în agenție. Printre artiştii care au găsit în club o rampă de lansare se numără şi Bill Stax, artistul Just Music.
 3. Genius Nochang produce întregul album Ripple Effect al agenției Just Music, crează coperta de album şi primeşte premiul pentru cel mai bun producător, cel mai bun feat.şi cel mai bun album în acel an.
 4. Bunicul lui Olltii a avut starea de sănătate foarte deteriorată din cauza bolii. Tânărul rapper reuşeşte să plătească întreaga sumă necesară pentru operația acestuia.
 5. Vă aduceți aminte de ‘celebra diss battle’ ? A fost pentru prima dată când hip hop-ul a fost subiect de ştiri( vorbim despre buletine de ştiri) în Coreea de Sud.
 6. Artiştii H1ghr Music au primit fiecare câte un lanț din partea lui Jay Park. Prețul unui singur lanț a fost de 5000 de dolari, artistul a cumpărat 19.
 7. Dacă ați urmărit măcar puțin Show Me The Money, sigur vă e cunoscut Kim Jin Pyo, gazda show-ului încă din primul sezon. Acesta e rapper la origini, când Tiger JK şi-a început activitatea în Coreea de Sud, acesta îi scria/corecta versurile.
 8. După ce a câştigat primul sezon Show Me The Money, mai multe agenții kpop l-au căutat pe Loco pentru ‘poziția de rapper’ în grup.
 9. G2 şi Dumbfounded sunt veri.
 10. Soul Company a fost un label creat de Kebee şi The Quiett. Artiştii din această agenție fiind prezenți şi astăzi în industrie.
 11. Când Swings se afla în armată, toate îndatoririle de CEO i-au fost atribuite lui Black Nut.
 12. Artiştii Soul Company l-au pus pe Mad Clown să semneze un contract în care promitea să ‘nu îşi mai uite versurile’, rapperul fiind cunoscut pentru acest lucru.
 13. KittiB şi Zion.T au format un cuplu, cei doi au colaborat pentru debutul ei ‘I’m Her’.
 14. Hash Swan are un cățel de care e tare ataşat, Chacha. Chacha a reuşit isprava de a distruge cardurile de credit ale lui Olltii. Hash Swan, în semn de ‘ îmi pare rău’, îi face cinste rapperului cu o masă.
 15. Dok2 a avut contract semnat cu agenția celor din Epik High, nu vorbim despre HIGHGRND ci Map The Soul, prima lor agenție. Rapperul îşi lansează primul mini album solo sub această agenție.
 16. Ideea de a pune la cale bazele Ambition Musik le-a trecut prin minte celor din Illionaire după eliminarea din SMTM5 a lui Kim Hyoeun.
 17. Genius Nochang postează din greşeală ceva personal pe instagram, artistul sesizează repede greşeala şi şterge postarea, chiar şi întregul cont de instagram, dar un jurnalist scrie un articol pe tema aceasta. Producătorul e foarte supărat şi deprimat de toată situația creată (ținând cont că nu a fost singurul implicat) rezultatul fiind albumul său ‘ My New Instagram‘.
 18. Babylon a făcut parte dintr-un grup, acesta activa sub numele Soul J.
 19. San E şi BFree au o istorie nu tocmai fericită. După plecarea din JYP, San.E şi-a creat o imagine ce nu e tocmai agreată de persoanele din scenă. BFree îi face diss acestuia, răspunsul lui San.E lăsând de dorit. Ca reacție la răspunsul lui San E, fanii şi persoane ce fac parte din industrie încarcă pe instagram videoclipuri în care ascultau melodia lui BFree, Hot Summer.
 20. Simon D e cel care l-a ‘descoperit’ pe Beenzino.
 21. Tiger JK a fost inițal contactat pentru un show. Organizatorii s-au ‘răzgândit’ pentru că artistul nu are prea mulți urmăritori pe contul de instagram.
 22. Woo Wonjae e cunoscut şi sub nickname-ul Munch. Fanii lui sunt numiți ‘MoongMoong’.
 23. Junoflo are şi origini argentiniene
 24. Mad Clown a fost bboy.
 25. Sik-K era un mare fan Jay Park. Acesta obişnuia să meargă la concertele lui.
 26. Hoody şi KittiB au fost în acelaşi crew, The Amourette, crew format doar din artiste.
 27. Loco e co-proprieterul ‘ The Famous Burger‘.
 28. JTong, liderul Buckwilds crew, nu avea o părere prea grozavă despre idolii rapperi, asta până l-a auzit pe Zico. Rapperul îi propune liderului din Block B să facă parte din crew.
 29. Reddy a dat audiție pentru SuperStar k.
 30. Dean a fost refuzat la o audiție JYP.
 31. Babylon a fost dansator în mv-ul de debut al lui Crush, Hug Me.
 32. Hoody şi Ja Mezz au făcut parte din acelaşi club hip hop pe durata facultății.
 33. Double K a început ca bboy.
 34. Vă aduceți aminte de problemele lui Wonjae? Cand s-a întors din excursie, artistul AOMG a avut atât de multă ciocolată în bagaje încât a fost luat la întrebări de către securitatea aeroportului .
 35. Deepflow îl numeşte pe Zico ‘ Jiko-Rang’.
 36. Bill Stax e proprietarul Secret Society. Intrarea în club e specială.
 37. Junggigo a început ca rapper, făcea parte din Master Plan. După ce a început să învețe mai multe despre muzică prin intermediul Master Plan, artistul începe să cânte.
 38. Beenzino a început prin a încărca muzica sa pe site-ul DC Tribe, unul important în comunitatea hip hop coreeană.
 39. Dok2 refuză să depăşească numărul ‘111’ la ‘follow’ pe instagram. Dacă doreşte să dea follow unei alte persoane, rapperul se uită prin lista şi dă ‘unfollow’ unei persoane, doar pentru ca ‘111’ să rămână neschimbat.
 40. Gray e alergic la pisici.
 41. Crush şi Yankie sunt veri.
 42. Dok2 îi oferă 30% din toate câştigurile sale mamei lui.
 43. Inițial, VV:D crew era formată doar din Zion.T, Gray şi Elo.
 44. Vocea feminină ce o auzim în ‘It’s written all over your face’ a lui Giriboy e (la momentul lansări melodiei) chiar iubita rapperului.
 45. GiantPink are centura neagră la taekwondo.
 46. Inițial, numele de scenă al lui Crush era ‘ C.Sub‘. Un prieten nu a reuşit să-i descifreze scrisul şi citeşte ‘Crush’ în loc. Artistului i-a plăcut mult cum sună şi a decis să-l folosească ca nume de scenă.
 47. Verbal Jint e cunoscut şi ca ‘ King Of Flow’ (un articol pe tema aceasta aici)
 48. Chiar dacă Geegooin e mare mare ca vârstă decât Jay Park, el foloseşte hyung în semn de respect.
 49. Nafla şi Loopy au creat ‘MKIT Rain‘.
 50. Primeboi, CEO Prima Music Group, e cel mai tânar CEO din industrie. Chiar dacă are doar 22 de ani, producătorul şi-a creat deja un nume în industrie.

 

2 gânduri despre „K-hip-hop Facts

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s