[Random Stuff] Tendinţele coreene pentru 2018 în materie de make up

Image result for stylenanda

În ultimii ani, tendinţele coreene legate de machiaj au început a se răspândi dincolo de graniţele ţării şi nu doar în părţile asiatice, ci şi spre cele din vest. Primul pas a fost uimitoarea răspândirea BB Cream-ului prin părţile vestice, ca mai apoi să urmeze explozia popularităţii produselor cosmetice coreene. Sud-coreenii au numeroase branduri care aduc pe piaţă tot felul de produse. Sunt deosebite prin asortimentul lor, prin faptul că au un ambalaj extrem de drăguţ şi neobişnuit şi mai ales prin faptul că multe nu se găsesc la alte branduri mult mai faimoase din străinătate! Fireşte, şi k-pop-ul şi-a adus aportul în popularizarea produselor coreene de make up, mulţi fani ai acestui gen de muzică folosindu-le cu regularitate.

În ceea ce priveşte stilul de machiaj al coreenilor, probabil că aţi observat că aceştia mereu optează pentru un look natural, abia în anii recenţi observând că unii idoli au început a folosi culori mai îndrăzneţe pentru rujuri, de exemplu, sau farduri. Dacă ar fi să aruncăm o privire la anii de dinainte de 2010, vom observa că idolii par să aibă minimul de make up pe ei, păstrând acel aspect nevinovat. Cu toate că acum se încearcă şi look-uri mai îndrăzneţe, tendinţa unui machiaj cât mai natural încă persistă şi se răspândeşte şi în afara Coreei de Sud.

Image result for taeyeon 2009Image result for hyuna red

Ideea unui look natural nu constă în a aplica cât mai puţin machiaj, ci în a-l aplica în aşa mod, încât să pară că abia te-ai machiat. Acesta e unul dintre trendurile care va sări uşor în 2018 şi care, se pare că va fi mereu în vogă! Dacă în trecut, pentru asta se folosea un creion pentru sprâncene, puţin rimel şi un ruj de nuanţa buzelor, acum putem spune că s-au adăugat nişte elemente care chiar nu strică acest look.

Astfel, trecem la următoarea tendinţă ce va persista în 2018 şi anume nuanţa de coral. De la farduri de ochi, până la pudre şi rujuri, coralul este acea nuanţă care va adăuga machiajului tău un look sănătos şi totodată destul de natural şi fresh. Fie că te vei da cu această nuanţă pe obraji sau pe buze, vei arăta de parcă nici nu ai dat mare atenţie machiatului, un fel de „I woke up like this” 😀

Un al trend care continuă în 2018 este pielea strălucitoare. Această tendinţă a fost una definitorie pentru coreeni şi probabil că aţi observat că feţele lor strălucesc, la propriu, întotdeauna. Anul 2018 va fi deosebit pentru acest trend, cei de la Huffington Post spunând că se va răspândi tot mai mult şi în vest, unde lumea, din contra, încearcă să-şi îndepărteze orice urmă de luciu de pe faţă, optând pentru o piele „mată”. Luciul pielii este un alt factor ce îţi oferă un aspect natural, de parcă tocmai-ai-ieşit-de-sub-duş.

În ceea ce priveşte fardurile pentru ochi, am menţionat mai sus că coralul e culoarea ce va stărui în continuare, dar o tendinţă ce va domina va fi stilul anilor ’80. Acesta e perfect pentru persoanele care nu prea o au cu amestecul de culori, pentru că aici ai nevoie doar de una singură! Poţi opta pentru ceva mai natural sau ceva mai înrăzneţ! Nu vei da greş oricum.

La capitolul buze, nuanţele naturale vor stărui, ceea ce înseamnă că tint-urile vor fi mai populare ca niciodată! Dar nici clasicul roşu îndrăzneţ nu va fi detronat, în schimb, 2018 va prefera sclipiciul aşa că luciul de buze va lua locul rujurilor mate.

De asemenea, pentru fanii stilului japonez de make up, fiţi atenţi pentru că cei de la Vogue menţionează că tendinţele japoneze le vor face concurenţă celor coreene în 2018, Ţara Soarelui Răsare impresionând din ce în ce mai mult ba cu simplitatea sa, ba cu excentricitatea sa. Totuşi, presupun eu că va mai avea de lucrat în ceea ce priveşte produsele de machiaj pentru a-i face concurenţă Coreei de Sud. Cea din urmă impresionează în continuare cu produsele sale de îngrijire a pielii cu ingrediente naturale, având şi o gamă extrem de largă pentru toate categoriile de vârstă.

Cam astea sunt tendinţele pe care (probabil) le vom vedea în 2018 şi pe care am putea să le preluăm şi noi. Celebrităţile coreene încearcă să fie mereu în pas cu moda aşa că orice schimbare produsă o vom observa la ele cu siguranţă!

surse: vogue, huffington post, daily vanity, female mag

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s