Sunmi acuzată de plagiat pentru ”Heroine”

image

”Heroine”, ultima piesă lansată de Sunmi, care se află în fruntea clasamentelor, se află în atenția criticilor pentru acuzații de plagiat.

Controversa a luat amploare când internauții au scos în evidență asemănări izbitoare de ritm și linie melodică între piesa Heroine și piesa Fight For This Love, interpretată de artista britanică Cheryl Cole, care a fost în topuri în 2009.

Unii fani revoltați au făcut comentarii negative, de genul: ”Este pur și simplu plagiat. Videoclipul muzical și conceptul sunt fără îndoială similare cu cele ale piesei ‘Fight for this love’” sau ”Nu sunt un expert în muzică, dar mi se pare că sună prea asemănător. Se grăbea să facă un comeback? Sunt foarte dezamăgit”.

Având în vedere reacția publicului, așteptăm să vedem în ce mod va reacționa Teddy, producătorul melodiei și membru al echipei de producție The Black Label.

Faimosul producător a mai fost implicat în controverse privind plagiatul cu piese ca ”Sober” a trupei Big Bang sau ”Fire” de la 2NE1. Teddy a reușit să fenteze respectivele controverse nefăcând niciun comentariu.

”Heroine” se află în fruntea clasamentelor începând de vineri după amiază. Ce părere aveți, sunt îndreptățite acuzațiile?

Sursa: Kpop herald

7 gânduri despre „Sunmi acuzată de plagiat pentru ”Heroine”

 1. Lol melodia lui Cheryl Cole nu’i nici ea originală 😂😂😂😂
  Fight for this love sună ca melodia Lil Star de la Kelis şi vibe-ul de la „All my life”de K-ci şi JoJo

  Melodiile lui Cheryl Cole n’au niciodată un beat original 😂😂😂😂

  Iar melodia Heroine are doar un vibe sonor asemănător, ceea ce se numeşte o combinaţie de vibe-uri /stiluri diferite 😂😂😂

  Apreciază

 2. Teddy a reactionat deja, ‘e 100% creatia mea, nu e plagiat’ .. problema e ca pentru noi ..cei ce n avem habar de partile tehnice ale muzicii..suna asemanator.. dar el ca producator.. putea frumos sa explice pe note sa priceapa tot prostul (doar o expresie) despre ce e vorba.. cand Dean a fost acuzat de plagiat exact asta a facut si le a inchis gura intr un mod profesionist tuturor 😎

  Apreciat de 3 persoane

 3. Eu v-am zis ca seamana 😂
  Bine.. dar nu m-am referit la plagiat. Refuz sa cred acest lucru… Sti cum ii, cand esti producator si iti vine un tip de piesa in minte si spui „iooi! Asta vreau sa o folosesc in urmatoarea piesa pe care o scriu!” Si se duce si isi noteaza/inregistreaza eventual vocal, ideea care i-a venit. Deci, se poate ca beat ul care i-a venit in minte sa nu fie inventat de creierul lui. Ci sa fie un fel de amintire a unui beat care i-a placut acum vreo 6 ani spre exemplu. Totul e relativ.. poate nu a facut-o intentionat. Normal ca noi.. recunoastem imediat ca am mai auzit aia undeva 😀
  Piesa Heroine suna ca si piesa lui Cheryl. Poate nu sunt aceleasi note – dar, seamana foarte mult. Si daca te uiti la concertul facut acum vreo n ani de catre Cheryl – vei vedea fix costumatia (una dintre ele) a lui Sunmi, din noul ei M/V. Sorry not sorry. Am spus eu ca e jale pe net. Prima data cand am auzit Heroine imediat m-a dus cu gandul la „Fight for this love”.

  Apreciază

 4. Bun, si ce se intampla cu o piesa kpop,pe val la momentul respectiv, daca e plagiata? … ca daca nu se intampla nimic,(ma refer sa o blocheze..sa o stearga… sa ii dea in judecata.. etc.) atunci nu are rost sa isi bata capul producatorii/fanii artistului. Daca nu se intampla nimic la propriu, adica piesa nu e blocata/stearsa atunci practic e doar acuzata, dar se trece cu vederea.
  Gen, „ai obsetvat ca e plagiata? Da, am observat” si atat. :))

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s