YG este depășită de JYP, care ajunge pe locul 2 în topul agențiilor!

Acum doar trei luni de zile, YG deținea conducerea. Ce s-a putut întâmpla într-o perioadă așa de scurtă de timp?

Era SM, YG și JYP s-a încheiat. A venit vremea unei noi ordini: SM, JYP și YG!

Capitalizarea de piață YG Entertainment a scăzut ca valoare la  490 milioane $ în timp ce valoarea  JYP Entertainment a crescut la 553 milioane.

CEO-ul fondator de la YG, Yang HyunSuk, a fost cu siguranță ocupat cu proiectul  MIXNINE. Dar chiar și așa, acest factor de unul singur nu putea să conducă la o scădere așa de brutală a valorii de piață a companiei sale.

Presa din Coreea de Sud relatează părerile experților care spun că de vină este lipsa unei lansări de album de către YG, care a însemnat totodată și lipsa unui catalizator. În finalul anului 2017, nu a existat niciun comeback al artiștilor de la YG, nu mai vorbim de lansări noi. În tot acest timp, grupul TWICE de la JYP, considerat un „killer” al trupelor de băieți, nu a pierdut timpul și a ridicat profiturile companiei lor.

Se pare că, după ce China a interzis artiștii K-Pop în anul 2016, cele mai mari pierderi le-au suferit cei de la SM și YG, în comparație cu JYP. Artiști chinezi cum ar fi Jackson din GOT7 au contribuit la minimizarea pierderilor financiare.

Conform acestor analize, singura soluție de revenire a celor de la YG este creșterea vânzărilor din albume. Însă și acest lucru va fi dificil, dacă luăm în considerare faptul că, de exemplu, trupa Big Bang a intrat în hiatus, din cauza înrolărilor în armată ale membrilor.

Sursa: kpopmap

 

3 gânduri despre „YG este depășită de JYP, care ajunge pe locul 2 în topul agențiilor!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s