[PERSONAL] Top 20 (sau mai multe) melodii, artişti, albume din 2017

Image result for day6 i wait gif

2017 a fost un an pliiiin de lansări muzicale şi pe cât de plin a fost,  pe atât de multe am ratat eu. Începând cu lunile de vară, nu am fost prea activă pe blog şi respectiv, am stat mai departe de toată lumea k-pop-ului, inclusiv de noua muzică lansată. Bine, tot eram la curent cu cele mai hot bârfe şi revenirile muuuult-aşteptate, dar nu în aceeaşi măsură ca şi în ultimii ani.

Eu sunt persoana care ascultă cam orice muzică lansată prin preajmă (de k-pop vorbind) pentru că ştiu că mereu poţi găsi ceva bun ascuns acolo la un artist mai puţin cunoscut sau într-un album mai puţin promovat, dar anul ăsta nu am avut ocazia şi mi-ar fi cam imposibil să ascult în câteva zile (aproximativ) toate lansările de prin mai până în decembrie pentru că muzica trebuie simţită, savurată, iar eu nu pot face asta ‘în grabă’. Ca să nu o mai lungesc cu astfel de lucruri, vă invit să vedeţi mai jos un fel de top pe care l-am realizat, unul mai diferit, pentru că n-am prea ţinut cont de reguli şi am încercat să bag aici toată muzică ce mi-a făcut mie anul 2017 mai bun. Îmi cer scuze, din start, pentru pălăvrăgelile mele pe care le veţi găsi exagerate pe alocuri. Ca de obicei, mă las dusă de val. 😀

20. Monsta X – Beautiful

Картинки по запросу monsta x beautiful gif

Dacă nu mă înşel, cred că e prima melodie de la Monsta X care îmi place. Cred că le-am şi ascultat tot albumul, asta, probabil, după ce văzusem nişte reacţii pozitive prin chatul autorilor de pe blogul nostru 😀 În fine, nu mai ţin minte ce am descoperit prin albumul lor, dar ştiu că am fost plăcut surprinsă de „Beautiful”, care are un refren fooaaarte tare. Încă am o părere destul de…neutră despre Monsta X, dar am să le urmăresc viitoarele lansări.

19. Girls’ Generation – One Last Time, All Night

Картинки по запросу girls generation all night gif

Girls’ Generation a revenit cu un album full în acest an şi două melodii de titlu, care mi se par…hmm, ok. Cred că „All Night” îmi place mai mult decât Holiday„, dar le menţionez în topul ăsta numai pentru a face o introducere la o baladă foarte faină de pe albumul lor. E vorba de „One Last Time” – o piesă superbă, unde vocile fetelor sună atââââât de bine şi armonia dintre ele e mai frumoasă ca niciodată. Restul melodiilor de pe album mi s-au părut meh, fiind melodii tipice pentru publicul coreean, la care eu zic pas!

18. GOT7 – Never Ever

Картинки по запросу got7 never ever gif

Am cam renunţat la GOT7 pentru că nu prea mi-a plăcut nimic din ce au scos după „A„. „Never Ever” e ciudăţică, dar îmi place nespus de mult şi mi-a plăcut şi mai mult pentru că după atâtea piese lansate de GOT7, găsesc şi eu una care să îmi placă. Printre altele, JYP ar trebui să facă schimbări, să facă CEVA în legătură cu băieţii ăştia pentru că au un statut destul de …neclar. Au multe lansări, însă nu au niciun hit, lucru necesar pentru ca să iasă şi ei în evidenţă.

17. Hyuna – Babe

Картинки по запросу hyuna babe gif

Nu ştiu ce a păţit Hyuna, dar ultimele ei reveniri lasă de dorit, la fel şi conceptul abordat. De fiecare dată când văd că anunţă un comeback mă rog să vină un upgrade faţă de lansările precedente şi de fiecare dată…nu e aşa. „Babe” cred că e una dintre cele mai faine melodii lansate de HyunA în recenţii ani. Chiar îmi place refrenul, care te prinde destul de repede şi însăşi melodia pare să aibă ceva…logică. Da exact, pentru că restul nu prea aveau. În fine, dacă HyunA nu face urgent o schimbare, o să-şi piardă din popularitate şi din imaginea sa.

16. Jun.K – No shadow, Walking on the Moon

Картинки по запросу jun.k no shadow gif

Jun.K din 2PM a lansat acum un an un album care mi-a plăcut extrem şi neaşteptat de mult. Nu sunt mare fană 2PM, dar după ce am ascultat acest album, pot spune că Jun.K scoate muzică bună şi de calitate, unde mai pui că are o voce superbă. E un artist ce merită mai multă apreciere. Dar ştiu că n-aveţi voi răbdare cu un întreg album, aşa că vă sugerez să ascultaţi melodia de titlu, „No Shadow”, care are un refren genial şi încă una foarte chill ce se numeşte „Walking on the Moon„.

15. Winner – Really Really, Fool

Картинки по запросу winner really really gif

WINNER începe să revină la zilele sale de glorie pe care le-a gustat atunci când a debutat cu unul dintre cele mai faine albume scoase de YG. Revenirea din 2017 a fost un adevărat colac de salvare pentru trupă. Cu astfel de talente şi înfăţişare de ce mai ai nevoie? Desigur, de muzică bună. „Really Really” a fost, practic, hitul anului, dar mie îmi place şi „Fool”, o melodie foarte plăcută pentru suflet (şi ah, Jinwoo, cât de frumos poţi fi…).

14. Red Velvet – Peek-A-Boo

Картинки по запросу red velvet peek-a-boo gif

Cât de ciudate pot fi Red Velvet! Am impresia că experimentează tot mai mult cu fiecare concept şi chiar îmi place stropul ăsta de nebunie şi ciudăţenie care fac parte din stilul lor. Le face diferite de numeroasele trupe de fete care ori sunt atât de cute şi roz că ţi se face rău, ori se dezbracă încât le fac concurenţă stripteuzelor din cluburi. Problema cu Red Velvet e că au melodii ce fie îţi plac, fie nu. Nimic la mijloc, nimic neutru. Chiar e ciudat. Nu sunt tocmai melodii prielnice publicului. Sinceră să fiu, ce au lansat în 2017 a fost destul de bun. „Red Flavor” chiar a înregistrat un succes bine meritat, dar mie tot îmi place mai mult „Peek-A-Boo” 😛

13. GFriend – Fingertip

Картинки по запросу gfriend fingertip gif

Melodiile de la GFriend mereu au fost aşa şi aşa pentru mine. Neutre. (dar staţi că mi-a plăcut şi „Navillera” lol). Dar pe „Fingertip” o adooor! Atât melodia, cât şi clipul îmi aduce aminte de vibe-ul acela din anime-uri ca Sailor Moon. Nu mi se pare că G-Friend s-ar fi îndepărtat foarte mult de obişnuitul său stil cu această melodie, ci a optat mai degrabă pentru o versiune mai dark (nu foarte) şi mult mai energică, ceea ce e exact pe gustul meu! Mai târziu am văzut că a revenit la plictisitorul lor stil…păcat :/

12. Sunmi – Gashina

Картинки по запросу sunmi gashina gif

Ce surpriză ne-a făcut Sunmi şi ce puternic a păşit acum că a plecat de la JYP. Ador hiturile ei precedente, „24 Hours” şi „Full Moon”, dar sincer vorbind şi eu aveam ceva dubii în privinţa revenirii ei sub o altă agenţie. Dar chiar n-a fost cazul pentru că „Gashina” e superbăăăă, ok, să nu uităm cine a produs-o, dar melodia e atât de catchy încât aproape acoperă o imperfecţiune şi anume vocea lui Sunmi ce sună un pic forţată şi falsă în ea. Cu siguranţă că acum toată lumea e cu ochii pe ea şi aşteaptă să vadă care va fi următoarea sa mişcare!

11. IU – Through the night, Jam Jam

femaleidol: ““ IU ✧ Jam Jam Teaser ” ”

Mereu am considerat-o pe IU ca fiind unul dintre artiştii ce scoate muzică bună şi pe bună dreptate! Ultimul ei album are nişte delicatese peste care nu am putut să trec. Cu toate că oscilam între trei melodii, am decis să omit una din ele („Palette era aşa că am rămas la următoarele: „Through the Night” – o baladă tipică coreeană pe care, de obicei, încerc să le evit, însă asta mi-a plăcut foarte mult, în special clipul ei. O altă capodoperă de pe acest album este „Jam Jam„, o melodie mai veselă, ironică chiar aş putea spune, care trebuia parcă să aibă şi un clip delicios, dar care n-a mai văzut lumina zilei. Mh, păcat. Totuşi, „Jam Jam” rămâne a fi un adevărat jam!

10. K.A.R.D – Rumor, Don’t Recall, You In Me

Image result for kard rumor gif

K.A.R.D e una dintre trupele de la care am acum cele mai mari aşteptări. Îmi place faptul că e o trupă mixtă şi că nu au mulţi membri (mai puţine nume de învăţat lol), dar îmi place şi muzica lor, acel gen de tropical house care a devenit într-un fel şi „cartea lor de vizită”. Practic, mi-au plăcut cam toate melodiile de la ei, mai puţin cea de debut (oficial), dar „Don’t Recall” şi „Rumor” sunt preferatele mele din ce au lansat în 2017 (ah, şi „You in Me„). Chiar mi-aş dori mai multă popularitate în rândurile coreenilor pentu că într-adevăr au melodii bune şi nu cântece de grădiniţă (khm khm).

9. Seohyun – Bad Love, Magic, Don’t Say No

Похожее изображение

Seohyun din Girls’ Generation şi-a făcut debutul solo anul trecut şi eu habar n-am ce tot zice lumea pentru că mie mi-au plăcut melodiile ei. Ok, sunt eu fană SNSD, dar nici chiar nu „mănânc” tot ce zboară. Mi-a plăcut stilul pe care l-a abordat Seohyun, chiar nu m-am aşteptat la aşa ceva. Pe lângă piesa de titlu, Don’t Say No, mi-au plăcut foarte mult „Bad Love” şi Magic care sună aşa mai sexy, mai dark şi au o linie melodică parcă inspirată din melodiile pop şi R&B din anii ’90. Muzică faină, n-am ce zice 😀

8. Taemin – Love, Move, Back To You

Related image

Mereu poţi avea încredere în muzica lui Taemin. Melodiile sale, pasiunea cu care cântă şi dansează…o simţi chiar şi când asculţi o simplă melodie de pe CD. „Move” e un alt album superb, deci mai multe melodii cu care să vă enervez acum 😀 Move (piesa) e taaaare faină, e aşa mai jucăuşă şi totuşi destul de sexy…mai ales pentru că e cântată de Taemin. Urmează „Back to You” pe care o iubesc pentru că nu are nimic altceva pe fundal decât acordurile alea minunate de chitară şi desiiiiiiigur – „Love”. E genială, refrenul e pur şi simplu divin…Taemine, eşti divin!

P.S. Îmi place şi piesa pe care a cântat-o la MAMA 2017, Door„. Mă bucur că a ales-o pentru evoluţia sa, e superbă (dansul e fantastic) şi sper s-o lanseze oficial şi în coreeană.

7. NCT127 – Back 2 U, Heartbreaker, Baby Don’t Like It, Limitless

Картинки по запросу nct 127 limitless gif winwin

NCT (toţi NCTii) e genul de trupă care are melodii ce pot fi extrem de tari sau extrem de…groaznice. Recunosc, are câteva melodii suuuper ciudate care îmi zgârâie auzul, dar nu e grav pentru că mereu găsesc ceva la ea care să îmi placă. Şi, de obicei, îmi place muuuuuult. Cred că cel mai mult îmi sunt pe plac, momentan, NCT 127 pentru piesele pe care le-au lansat. Vreau să evidenţiez linia vocală a grupului care e fenomenală, serios, băieţii au nişte voci ca mierea şi se armonizează atât de plăcut în melodii. Alta e treaba că aceste voci vin la pachet cu un rap foarte tare. În acest an, NCT127 a lansat albumul „Limitless” care conţine nişte piese foarte bune. Mi-a fost imposibil să aleg una singură, dar totuşi iată câteva favorite: Limitless – piesa de titlu, fiind şi cea mai bună melodie de titlu lansată de ei până acum, în opinia mea; „Heartbreaker” e, de asemenea, foaaaarte faină, are un refren destul de catchy, fiind mai pe gustul publicului. Următoarele două sunt un pic mai lente, dar nu sunt nişte balade tipice coreene, staţi liniştiţi :D. Prima e „Back 2 U (AM 01:27)„, melodie pe care nu trebuie s-o rataţi şi cealaltă e faimoasa piesă cu scârţâituri de pat, „Baby Don’t Like It” şi, haha, preferata mea! Cred eu că NCT are un bun potenţial, numai dacă SM le-ar da nişte concepte mai puţin tâmpite şi nu i-ar îmbrăca de parcă ar fi nişte boschetari.

6. Nine Muses – Remember

Image result for nine muses remember gif

Deci să ştiţi că Nine Muses mereu au melodii bune! Cele mai recente au fost „Hurt Locker” pe care am adorat-o şi apoi „Sleepless Night” care nu m-a prins la început, dar apoi m-a înnebunit, iar acum 9Muses vine cu ASTA! „Remember” este una dintre cele mai tari melodii lansate de o trupă de fete din acest an. Am avut-o pe repeat toată vara şi mi-am înnebunit şi colega de cameră la un moment dat. E mare păcat că trupa asta nu devine populară. Acum fiţi buni şi daţi play mai jos. 😀

5. Loona – Eclipse, Singing in the Rain, New

Image result for loona singing in the rain gif

Nu ştiu câtă lume a auzit de LOONA sau o urmăreşte, dar să ştiţi că ultimele melodii lansate de fete sunt chiar bune! Au început cu un concept cute, din ăla chiar greţos, dar m-a uimit faptul că au lansat tooot felul de piese pe parcurs şi chiar ai avut de unde alege. Pe mine m-au cucerit cu Eclipse„, apoi a urmat „Singing in the Rain” pe care o consider genială din punct de vedere al videoclipului, a piesei şi a coregrafiei. O altă piesă foarte tare lansată recent este New. Cred că sunt printre cele mai bune melodii lansate printre trupele feminine în acest an. Apropo, dacă vreţi o melodie cute, de calitate, dar nu exagerat de cute, atunci vedeţi ultima lor melodie, Heart Attack!

4. Taeyeon – I Got Love, I’m OK, Make Me Love You

Related image

Nu ştiu pentru cine mai e secret că Taeyeon e cântăreaţa mea favorită din K-pop şi când vine vorba de muzică, se ridică aproape mereu la aşteptările mele. În afară de melodii, un motiv pentru care o plac este vocea ei şi felul cum alunecă ea pe note. O face parcă atât de uşor, atât de plăcut şi uneori transmite emoţii de nedescris. Anul acesta a lansat destul de multe melodii (printre care un album întreg), dar am să vă cruţ şi am să vă spun doar cele care mi-au plăcut FOARTE mult. Încep cu cu o piesă de pe album ce mi-a atras atenţia din prima – „I’m OK” – e aşa, mai serioasă şi cu ceva influenţe de jazz pe acolo. „Make Me Love You” e o altă melodie (e de titlu) de la Taeyeon ce îmi place foarte mult, dar niciuna nu o ajunge din urmă pe favorita din acest an – „I Got Love„. Jur că nu înţeleg ce are lumea cu piesa asta (refrenul să fie de vină), dar pentru mine rămâne a fi cea mai bună lansare a lui Taeyeon din acest an. Mi-a plăcut că a experimentat şi a venit cu ceva total diferit de ce lansase până acum. „I Got Love” e o melodie sexy, dark şi mai jucăuşă aşa, Taeyeon parcă flirtând în timp ce cântă. Şi bonus, are un clip super fain. Jos pălăria!

P.S. Sunt vinovată, nu am ascultat încă albumul ei de Crăciun.

P.P.S L-am ascultat. Nu-mi place 😦

3. Drug Restaurant – Don’t Be Afraid, Escaper, Catwoman

Image result for drug restaurant catwoman

Drug Restaurant s-au căţărat până pe locul I anul trecut în topul meu şi să nu credeţi că în acest an s-au dus prea departe. Au lansat un mini-album de toată frumuseţea în 2017. E vorba despre „Pomade” în care am găsit mai multe melodii ce mi-au plăcut şi oricât de mult aş fi încercat, n-am reuşit să aleg una singură pentru top (de fapt, aşa a fost şi cu restul clasamentului, dar who cares). Deci sunt trei melodii pe care le ador pur şi simplu: „Escaper” (minutul 14:05), „Catwoman” (minutul 17:41) şi „Don’t Be Afraid” (prima piesă), exact în ordinea asta. „Escaper” mi se pare superbă, cea mai bună, dar am zis că nu aleg pentru că şi cele două mi se par foarte tari. Deci nu pot să cred cât am ajuns să iubesc trupa asta! Muzica pe care o scot e de pe altă lume, foarte frumoasă. Btw, albumul e complet în engleză.

2. Day6 – I Wait

Картинки по запросу day6 i wait gif

Mai e cineva care nu a ascultat melodia asta? Dacă da, atunci să ştiţi că aţi ratat o piesă genială! „I Wait” de la DAY6 e, practic, cea mai tare lansare a anului 2017 şi playlist-ul meu e martor la câte replay-uri am făcut până acum. Am avut norocul de a mă bucura lunar de câte o melodie de la băieţii ăştia, deşi, recunosc, după luna iunie n-am mai ţinut pasul (nu-i problemă, recuperez :D). Pop rockul ăsta al lor mă înnebuneşte şi sper ca JYP să aibă grijă de ei în continuare, pentru că am aşteptări mari! Nu pot să cred că şi în acest an o melodie random de la o trupă pe care nici nu o ascultam o să-mi stăruie în top. Mă bucur că descopăr tot mai multă muzică care să îmi placă, dar, totodată, asta mai înseamnă şi că favoriţii mei nu au reuşit să se ridice la măsura aşteptărilor mele, ouch :<

1. EXO – Ko Ko Bop feat. The Eve, Going Crazy

Картинки по запросу exo ko ko bop gif

Când am văzut ce denumire au ales pentru melodia de titlu, mă gândeam „WTFFFFFFFF, SM…fie-ţi milă de ei”, iar apoi când a fost lansată, sincer, am dat play fără mare entuziasm, bănuind că nu o să-mi placă. Dar maaaaamă, cred că e singura melodia care mi-a picat cu tronc încă de la primele acorduri. Versurile, refrenul, melodia, acel „shimmie shimmie Ko Ko Bop” m-a înnebunit toată vara şi o face şi acum! Dacă sunt în public şi ajunge melodia asta să-mi cânte în căşti, atunci mă fac de râs cu siguranţă, pentru că nu mă pot abţine să nu o fredonez. „Power”, în schimb, a fost meh, dar nu m-am întristat pentru că am revenit rapid la shimmie shimmie al meu :)). Desigur, nu pot să nu menţionez că întreg albumul are nişte melodii superbe, aproape toate fiindu-mi pe plac. Nu am să vă torturez enumerându-le acum pe toate din moment ce şi aşa m-am cam întins cu articolul ăsta, dar am să vă spun dour două pe care le consider the beeest. Prima e „The Eve” fireşte… şi nu pot să nu apreciez şi coregrafia băieţilor la această melodie 😉 (dacă ştiţi la ce mă refer, dacă nu, vă reamintesc eu). Cealaltă e „Going Crazy„….nebună, sexy, abisală.

Menţiuni onorabile: „Wake Me Up” de la B.A.P, „Camo de la BoA şi My First and Last” de la NCT Dream. 

Şi dacă ar fi să compar cu topul meu de anul trecut – pe care îl puteţi găsi AICI dacă sunteţi curioşi, deşi mă îndoiesc – pot spune că şi în anul ăsta am în top mult NCT, mult Taeyeon, îi am pe Drug Restaurant şi de acestă dată, dar mult mai solizi pe poziţia lor (chiar dacă e una mai mică faţă de anul precedent), Jun.K a trecut de la menţiuni pe o poziţie destul de bună în top, NO Jaejoong asta pentru că se lasă aşteptat :D, NO TVXQ pentru că armata şi pentru că pe mine nu mă mulţumesc cu o melodie acolo (nope, Yuho) plus mulţi artişti pe care, de regulă, chiar nu-i ascult. Şi sunt mândră să anunţ că am un echilibru aproape perfect 10 trupe de fete vs 9 de băieţi + 1 mixtă, eu care mă temeam că n-o să prea am băieţi pe aici (pe cine voiam eu să păcălesc, ha!).

Acum eu sunt curioasă, care ar fi topul vostru pentru 2017?

15 gânduri despre „[PERSONAL] Top 20 (sau mai multe) melodii, artişti, albume din 2017

 1. Emm

  De acord cu tine, mai ales in cazul baietilor din Day6, pe care ii iubesc la nebunie <3, dar si Exo, la care si eu m-am indoit cand am vazut titlul si totusi mi-a placut la nebunie, iar cand am aflat ca melodia a fost scrisa de baieti (Baek, Chen si Loey)… Uau, am ramas fara cuvinte. SM, te rog da-le mai multe sanse artistilor tai sa scrie, cred ca in fiecare trupa este macar unul care poate, dar nu a avut sansa de a arata. ❤

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. anka1723

  😍😍…imi place topul tau,in ciuda faptului ca ai vorbit mult despre el so despre fiecare melodie in parte nu m.am plictisit pentru ca ai spus niste lucruri wow si adevarate.
  In privinta lui Sunmi sunt deacord cu tine, chiar m.a surprins mult iar la EXO nici nu vreau sa mentionez, chiar daca e iarna Ko ko bop ma inebuneste chiar si acum,e o melodie extraordinara iar coregrafia de la The eve nici nu vreau sa mai vorbesc de ea pentru ca mi se opreste respiratia:)))
  Ps: M.am uitat si anul trecut si anul acesta la topul tau si chiar imi place😉

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. Cătălina

  Ți-am mai spus vreodată că ai gusturi muzicale bune? :)))))
  Îmi plac cam 90% din melodiile puse în top
  Cred că sunt singura căreia nu prea îi place Really Really, dar Fool e genială, o iubesc și mă bucur că ai inclus-o în top ❤ Și sunt total de acord cu G-Friend, Fingertip e o melodie foarte bună și sper să mai lanseze melodii de genul, restul melodiilor de la ele nu îmi plac
  Și eu încă aștept varianta live pentru Going Crazy… Dar cred că nu mai apare niciodată 😦

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 4. Pingback: [PERSONAL] Top 20 (sau mai mule) lansări preferate din 2018 – K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s