Lansări de săptămâna trecută (12mar2018)

 

Iată, dragi pasionați de kpop, ne aflăm încă o dată dinaintea unor remarcabile piese muzicale din izvorul nesecat al culturii coreene.

Săptămâna trecută a fost ziua de naștere a încântătoarei Somi, care a împlinit frumoasa vârstă de 17 ani, o zi plină de farmec ce a adus o schimbare tămăduitoare în sufletul meu și m-a pregătit pentru misiunea de a vă prezenta noile piese muzicale lansate în această perioadă.

Meloodia Yoo Hoo Hoo a trupei ZZBAE este expresia vie a bucuriei de a trăi, un fel de joie de vivre caracteristic anilor tinereții. Costumația atent selectată îi duce cu gândul la anii inocenți de școală pe neostalgicii pasionați de cântec, dar, în același timp, rezonează cu trăirile sufletești ale tinerilor fani care parcurg acest drum chiar în aceste momente.

 

Trupa Marmello adoptă un concept îndrăzneț, folosind instrumentația muzicală ce aduce o notă de modernism pe fondul unei palete de culori vii, dar cu o atingere retro, subliniată de prezența unor aparate ieșite din uz în vremuri demult apuse.

 

Sonoritatea jucăușă dar seducătoare din fundalul melodios al piesei Need a Love scoate în evidență pasiunea creatoare a artistului Martin Smith. Să nu ne mire dacă peste nouă luni, numărul proaspetelor mămici va cunoaște o suspectă creștere peste medie.

 

Melodia Don’t remember ne introduce în captivanta poveste de dragoste a unui trubadur ce întâmpină dificultăți în a stăpâni arta seducției. Soarta este însă de partea lui, finalul fericit nelăsându-se prea mult așteptat. Refrenul vă va cuprinde și vă va cuceri de la primele note, nu trebuie decât să vă lăsați duși de val.

 

Cerută în căsătorie de un prinț arab, Anda nu s-a lăsat sedusă de mirajul vieții de familie în vreun palat al dunelor deoarece încă nu și-a încheiat vocația de artistă. Melodia Like Family este o reflexie în negativ a atmosferei feerice din lumea nisipurilor, aceasta pictând în detaliu contrastul sufletesc dintre vocație și devenire.

 

Like We este un simulacru al contrastului dintre femininul dur, îndrăzneț, provocator ilustrat de Kana Bathe și masculinul sensibil, calmant indus de artistul NO:EL. Ritmurile R&B subliniază aspectul de contrast dintre aceste două lumi în timp ce combinația aparte de lumină și culoare conturează un efect diminuant al acestuia.

 

Jenny Jeon se refugiază în poezie, în care își creează un axis mundi în jurul căruia își construiește propriul univers. Melodia Dear You reprezintă o chemare, o invitație a propriului amor sprea a crea punți de legătură între interiorul zbuciumat și exteriorul încețoșat, care-i reflectă starea de spirit.

 

Noel își revarsă forța spiritului creator în melodia Our Last Day, o capodoperă a genului melancolic. Artistul ilustrează punctul culminant al sfâșierii sufletului în momentul despărțirii a doi tineri predestinați eșecului amoros.

 

Legăturile mistice dintre sacru și profan, reprezentate de Purple Rain care reprezintă motivul cerului revărsat, și melodia Purple Water, ce reprezintă refugiul neinițiat al profanului, sunt atent conturate de Mandy, artista care nu îndrăznește să se afunde în apa purpurie dădătoare de viață, motiv pentru care își creează un cadru izolat în care violetul capătă noi valențe.

#

OK, luăm o scurtă pauză pentru a sublinia faptul că Momo poartă părul scurt, îi stă superb, motiv pentru care îi dedicăm un moment de adorație!

Iar acum să continuăm cu frumoasa listă de cântări și încântări.

#

Haosul care o înconjoară pe Minseo nu este altceva decât o imagine interiorizată a visurilor unui spirit liber, însetat după aventură și descoperire de sine. Melodia The Grand Dreams încântă prin poezia primilor pași pe calea unei aventuri ce promite a fi drumul spre fericire.

 

Înălțătoare, expansivă, exuberantă, expresivă, poetică, tensionată, intensă, gingașă, oricâte epitete am găsi și oricum am putea descrie melodia Swimming Pool, tot nu am reuși să descriem complexitatea de trăiri pe care o trezește George în sufletul ascultătorului.

 

În Space Travel, noul și ancestralul, celestul și teluricul, liniștea și zbuciumul se întâlnesc pentru a da naștere unui firav je ne sais quoi pe care Monogram îl subliniază magistral.

 

Hunny Hunna ne oferă în piesa Cinderella o viziune posmodernistă a celebrei povești izvorâte din folclorul eurasiatic. Autorul se află într-o perpetuă căutare a unui alter-ego ce pare a-și fi pierdut calea în cenușiul de fundal al vieții cotidiene.

 

Justhis și Paloalto reușesc să trezească cele mai adânci năzuințe către cunoaștere și absolout în mintea ascultătorului prin ritmul și cadența versurilor referitoare la creierul suspendat, simbol al mentalului colectiv ce domină societatea modernă. Switch este o reinterpretare a vechiului război lăuntric între rațiune și simțire.

 

Înterpretată ca un violent protest contra violenței, melodia Pull the Trigger nu depășește granițele impuse de genul hip-hop. Dezvăluind, însă, substratul poetic al versurilor, în contextul liniei melodice, 7in Scale dovedește încă o dată că statutul de geniu creator este un exponent al condiției dramatice a omului în luptă cu propriile pasiuni.

 

Dragi cititori, nu se întâmplă des să mă aflu în situația de vă prezenta o asemenea capodoperă, o creație de geniu ca cea interpretată de Hyungdon și Daejune. Bogăția informaților, a trăirilor și a sentimentelor extrase din opera de artă intitulată The King of Math este inimaginabilă. Este una dintre acele opere în care ascultătorul descoperă noi și noi aspecte ale cunoașterii, fiind în același timp o sursă de inspirație în pribegirile omului spre ținta definitivă a vieții. Nu este doar matematică în versuri, ci este o viață a muzicii transpusă în limbajul universal al matematicii.

 

Cu aceste noi dispoziții spirituale, putem privi încrezători către un viitor mai luminos. Ne revedem lunea viitoare la aceeași îndrăgită rubrică. Calde îmbrățișări!

2 gânduri despre „Lansări de săptămâna trecută (12mar2018)

  1. anka1723

    Sincer unele melodii tot mai au cate un strop de speranta in ele dar majoritatea nu le.am putut asculta pana la capat….a.si fi preferat sa ma opresc sa o admir pe Momo,acum.regret ca nu am facut.o:)))

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s