[Random stuff] Turiștii creează probleme locuitorilor din satul tradițional Bukchon

Tot mai multe persoane în vârstă aleg să părăsească satul Bukchon din Seul din cauza numărului tot mai mare de turiști. După părerea lor, casele lor au devenit asemenea unor grădine zoo. 

În poză sunt fotografiați turiștii în Bukchon. Pe zidul uneia dintre case este atașat un banner cu mesajul: „Locuitorii la fel doresc să trăiască într-un mediu decent.”

Odată cu creșterea numărului de turiști cartierele liniștite au devenit gălăgioase și aglomerate. Mulți locuitori se plâng că turiștii sunt duri, nemanierați și nu respectă proprietatea și spațiul personal.

După cuvintele profesorului Lee Hoon de la Universitatea Hanyang, creșterea valului de turiști schimbă vechiul aspect al regiunii, oferindu-i un aspect autentic special.

În mediu, în fiecare lună satul este vizitat de 280 de mii de turiști, iar numărul locuitorilor din Bukchon a scăzut cu 14,7%, adică de la 8719 la 7438 de persoane.

Motivele de bază care alimentează migrația locuitorilor este invadarea vieții private, poluarea cu deșeuri din partea turiștilor și gălăgia. Chung Ok-Sun (54) a spus: „Am pus un mesaj pe zidul meu care spune că proprietatea este un loc privat, dar turiștii au intrat oricum în curte să facă poze.” Alt locuitor a dezvăluit: „Întrucât acesta este un loc rezidențial, aici nu sunt toalete publice, iar unii vizitatori preferă să se ușureze chiar pe alei.”

Încă o problemă pentru locuitori este micșorarea bruscă a magazinelor cu lucruri de primă necesitate, a frizeriilor și a băilor publice. Pentru că satul a devenit loc turistic, arendatorii au ridicat prețurile, iar proprietarii magazinelor, frizeriilor, spălătoriilor aleg să plece. Însă a crescut numărul magazinelor cu suvenire pentru turiști.

Autoritățile publice nu pot interzice turiștilor să viziteze satul. De aceea, locuitorii recurg câteodată la măsuri extreme. De exemplu, în aprilie 2016, ei au închis un loc în Ihwa-dong ce avea ziduri pictate, foarte populare printre străini. După părerea experților, aceste măsuri sunt contraproductive, iar autoritățile trebuie să interprindă niște măsuri care ar limita vizita vizitatorilor în anumite zile sau ore ale zilei, de asemenea să ia niște măsuri care ar dezvolta infrastructura satului Bukchon.

sursa: (1) (2)

Un gând despre „[Random stuff] Turiștii creează probleme locuitorilor din satul tradițional Bukchon

  1. Arina

    Deja e nesimțire din partea oamenilor. Dacă ți se spune că nu e voie, apoi nici de-ai dracului nu te duci și privești de pe margine, dar nici să ne batem joc de locuitorii de acolo. Cum ar fi să facă cineva așa la tine. Bănuiesc că nu ar fi frumos.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s