Top 15 cele mai populare drame coreene printre fanii internaționali

Imagini pentru k-dramas

K-Dramele sunt iubite de fanii din întreaga lume. Cred că aţi urmărit o dramă sau două, sau trei … sau patru. Nu putem să ne uităm doar la un episod, mereu vrem mai mult. Koreaboo a pregătit o listă cu cele mai populare drame coreene printre fanii internaţionali.

Să urmărim lista!

1. Jewel on the Palace aka Giuvaerul Palatului (2003-2004)

Bazat pe figura istorică descrisă în Analele dinastiei Joseon, povestea se concentrează asupra lui Jang Geum, prima femeie medic de la palatul regal în timpul Dinastiei Joseon. Temele principale sunt perseverența ei și imaginile tradiționale culturii coreene, incluzând bucătăria regală și medicina tradițională coreeană. Cu actori precum Lee Young, Jin Ji Hee și Hong Ri Na, ‘Jewel on the Palace’ a fost una dintre primele drame care a ajutat la declanșarea valului coreean. Acest serial a fost prima dramă coreeană difuzată în România pe canalul tvR1 în anul 2010 şi a avut o audienţă modestă – puţin peste 200.000 de telespectatori (1,9 rating).

2. Full House (2004)

Această dramă spune poveste unei fete modeste jucată de Song Hye Kyo și a unui actor răsfăţat și arogant jucat de Rain. Cei doi se îndrăgostesc neașteptat unul de celalalt. Această dramă populară a avut 6 remake-uri în Filipine, Vietnam, Thailanda, Cambodgia, Turcia și China!

3. Coffee Prince (2007)

O comedie romantică despre un burlac care se îndrăgostește de unul dintre angajații săi (acesta crede că este de bărbat, dar de fapt este femeie), determinându-l să-și pună întrebări despre sexualitatea lui. Actorii principale care apar în acest serial sunt Gong Yoo, Yoon Eun Hye şi alţii.

4. Boys Over Flower (2009)

Cu actori precum Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Bum și Kim So Eun, „Boys Over Flowers” se bazează pe manga japoneză, Hana Yori Dango. Serialul spune povestea unui fete modeste care se implică în viața unui băiat bogat arogant și a prietenilor săi. Această dramă i-a adus lui Lee Min Ho multă faimă, acesta apărând anterior într-un număr mic de drame de liceu cu buget redus.

5. Secret Garden (2010)

„Secret Garden” este o comedie romantică care spune povestea lui Gil Ra Im (Ha Ji Won), un cascador feminin a cărui frumusețe și chip sunt obiectul de invidie printre actriţele de top şi a lui Kim Joo Won (Hyun Bin), un CEO arogant şi excentric. Cei doi vor începe să se îndrăgostească, însă o mulţime de obstacole le vor sta în cale.

6. The Moon Embracing the Sun (2012)

„Luna îmbrăţişează Soarele” spune povestea de iubire dintre regele Lee Hwon şi un şaman de sex feminin numită Wol. Actorii principal ai acestui serial au fost: Kim Soo Hyun, Han Ga In, Jung Il Woo,  Song Jae Rim şi alţii.

7. Heirs (2013)

„Moștenitorii”, aşa cum spune şi titlu, se bazează pe istoriile unor tineri bogaţi. Personajele principale sunt Kim Tan (jucat de Lee Min Ho) și o fată numită Cha Eun Sang (jucată de Park Shin Hye). Spre deosebire de ceilalți, Eun Sang este considerată o fată săraca, mama ei lucrând ca femeie de serviciu în casa lui Kim Tan. Lucrurile devin complicate atunci când Kim Tan devine interesat de ea. Alţi actori care joacă în această dramă: Kim Woo BinKim Ji WonKang Ha NeulKrystal şi Park Hyung Sik! 

8. My Love from the Star (2013-2014)

Lucrurile devin interesante atunci când Do Min Joon, un extraterestru interpretat de Kim Soo Hyun, ajunge pe Pământ și se îndrăgostește de frumoasa şi ciudata actriţă, Cheon Song Yi, jucată de Jun Ji Hyun. Acesta dramă de succes a marcat întoarcerea actriţei pe micile ecrane după ce luase o pauză de 14 ani (autorul articolul se referă la faptul că Jun Ji Hyun a jucat mai mult în filme, iar ultimul serialul în care a apărut a fost în anul 1999).

9. Pinocchio (2014-2015)

„Pinocchio” e o dramă romantică şi spune istoria unui băiat a cărui viață și familie au fost distruse de mass-media. Personajele principale ale serialului sunt Park Shin Hye şi Lee Jong Suk. Serialul a fost vândut site-ului Youku Tudou din China pentru suma de 280.000 de dolari pe episod, ceea ce a făcut-o cea mai plătită dramă coreeană pe episod!

10. Healer (2014-2015)

Această dramă spune povestea unui reporter care descoperă adevărul unui incident petrecut acum 20 de ani, forțându-l să lupte între adevăr și credință. Chimia dintre Ji Chang Wook și Park Min Young a fost atât de emoționantă încât a înmuiat inimile publicului din toată lumea! (Ssss, am urmărit această dramă de 10 ori)

11. Moonlight Drawn by the Clouds (2016)

„Dragoste sub clar de lună” spune o poveste de dragoste în timpul dinastiei Joseon din secolul al XIX-lea, în care joacă Park Bo Gum și Kim Yoo Jung. Prinţul Moştenitor începe să aibă sentimentele pentru eunucul său, Hong Ra In, și se întreabă ce ar trebui să facă!

12. My Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo (2016-2017)

Ce se întâmplă atunci când o halteriţă (jucată de Lee Sung Kyung) și un înotător (interpretat de Nam Joo Hyuk) se întâlnesc în campusul universităţii, doar pentru a afla că trecutul lor este interconectat?

13. Descendants of the Sun (2016)

Această dramă spune povestea de iubire dintre căpitanul Yoo Shi Jin, jucat de Song Joong Ki și doctoriţa Kang Mo Yeon, interpretată de Song Hye Kyo. Cei doi trec prin multe pericole, iar până la urmă se îndrăgostesc unul de celălalt. Şi dacă nu ştiaţi, cei doi actori principali, sunt un cuplu şi în viaţa reală; cei doi s-au căsătorit anul trecut în luna octombrie!

14. Goblin: The Great and Lonely God (2016-2017)

Kim Shin, interpretat de Gong Yoo, un goblin nemuritor dorește să-și sfârșească viața. Însă, „Doar mireasa Goblinului va putea să scoată sabia. Odată ce sabia va fi scoasă, te vei întoarce în neant și-ţi vei găsi pacea.” Oare ce se va întâmpla atunci? Acest serial a fost scris de Kim Eun Sook, care a scris şi dramele ‘The Garden Garden’, ‘Heirs’ și ‘Descendants of the Sun’!

15. Strong Woman Do Bong Soon (2017)

E o dramă despre o fată ciudată dar foarte simpatică (interpretată de Park Bo Young) care începe să aibă sentimente pentru şeful ei arogant, jucat de Park Hyun Sik. Acesta joacă rolul unui CEO al unei companii de jocuri video. 

Care e prima voastră K-dramă? A mea a fost Secretele de la Palat aka „The Great Queen Seondeok”.

Sursa

11 gânduri despre „Top 15 cele mai populare drame coreene printre fanii internaționali

 1. Estera M

  Giuvaierul palatului a fost primul serial pe care l-am vazut pe TV.Eram mica si stiu ca veneam de la scoala,im faceam temele si ma uitam in fiecare seara la episodul rulat pe televizor.Nu o sa uit niciodata,serialul care m-a adus in lumea dramelor!!

  Apreciază

  Răspunde
 2. Adrian

  Cum dracu să fie Giuvaerul Palatului prima dată difuzat pe TVR 1 în 2010?
  Țin minte că Jumong era difuzat prin 2007-2008 iar Giuvaerul Palatului apăruse înaintea lui Jumong

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s