[Personal] Melodii preferate din prima jumătate a anului 2018

Imagini pentru bts fake love gif

Am aşteptat cu nerăbdare să fac acest top. Mi-a luat ceva timp, din cauza crizei de timp liber, dar într-un final am reuşit.

Majoritatea revenirilor din prima parte a anului au fost foarte bune. Ce reveniri m-au surprins? Mmm, „BBoom BBoom” de la MOMOLAND – chiar nu mă aşteptam ca acest grup să deţină un hit; „Love Scenario” de la iKON – nu credeam că va reveni cu o melodie bună; „Lo Siento” de la Super Junior – nu vedeam să fie o colaborare bună, dar m-a uimit; „Fake Love” de la BTS şi „Ddu-du Ddu-du” de la Black Pink – mă aşteptam să stabilească câteva recorduri pe Youtube, dar nu credeam că vor reuşi să adune atât de multe vizionări în primele 24 de ore de la lansare.

În ceea ce priveşte debuturile, nu chiar sunt la zi cu ele. Am ascultat câteva, dar mi-a plăcut enorm debutul trupei (G)I-DLE. Era să uit – şi debutul grupului Stray Kids merită menţionat. Nu mă atrage prea mult piesa, dar apreciez eforturile membrilor de a participa la crearea albumului de debut.

Top 20 melodii preferate – Trupe masculine

În prima jumătatea a acestui an, grupurile de băieţi au avut cele mai bune melodii. Nu mă refer cât timp au stat în clasamentele muzicale sau câte premii au luat sau câte vizualizări au pe Youtube, ci la calitatea cântecelor, genurile noi abordate, coregrafii etc. Să vedem în continuare ce piese îmi plac.

20) JBJ – My Flower

19) GOT7 – Look

Sincer, această revenire nu prea m-a făcut să ascult piesa de foarte multe ori. Totuşi nu e melodie rea. Merită menţionată.

18) NU’EST W – Dejavu

17) BTOB – Only One For Me

BTOB a fost una dintre trupele pe care le-au ascultat de când m-am alăturat K-Popului în 2012. Deci, i-am urmărit de la debutul cu melodia WOW, şi pot spune că e un grup care a încercat multe concepte, iar melodiile lor sunt foarte bune. Iar băieţii sunt foarte talentaţi.

16) TVXQ – The Chance of Love

Yeeey!!! În sfârşit duoul legendă a revenit cu noi melodii. Ce dor mi-a fost de ei. Fără să-mi dau seamă, acest cântec mă face să dansez.

15) Cross Gene – Touch it

Şi ei lansează de la un timp piese atractive. Imposibil să nu observ asta. Şi membrii sunt frumoşi :)))) Mi-am dat seamă că Shin are voce aşa de frumoasă.

14) VIXX – Scentist

Iubesc mult acest grup. Au o culoare unică, iar de fiecare dată revin cu ceva impresionant. Iar videoclipurile lor mereu îmi atrag atenţia.

13) INFINITE – Tell Me

12) Seventeen – Thanks

11) SF9 – Mamma Mia

O le mamma mia!! De câte ori ascult acest cântec, mă gândesc la acel film Mamma Mia!, nu ştiu de ce. Ce melodii faine scot de la un timp. Dacă o ţin tot aşa, le voi deveni fană.

10) Wanna One – Light

9) N.Flying – How U R Today

Ce cântec minunat!! Am iubit „How U R Today” de la prima ascultare. E perfectă pentru acest sezon. De fiecare dată când o ascult mă binedispune. Îmi place acest concept de revenire.

8) SHINee – Good Evening

Am fost foarte fericită că băieţii au avut puterea şi curajul de a reveni ca grup. Membrii au dovedit că sunt foarte puternici.

7) NCT U – Boss

Am aşteptat cu nerăbdare revenirea acestui grup. Mi-au plăcut enorm „The 7th Sense” şi „Without You„. Nu sunt fanul celorlalte grupuri NCT, dar acest sub-unit are melodii bune.

6) Big Bang – Flower Road

Am fost foarte bucuroasă când i-am auzit din nou. Îmi doresc să se înscrie mai repede Panda şi să revină cât mai repede grupul.

5) BTS – Fake Love

Această melodie am avut-o ca ton de apel din prima zi de când a fost lansată. Chiar nu mai am cuvinte ce să spun despre ea. Îmi place foarte mult. Cu fiecare revenire, ei devin din ce în ce mai buni. Mă uimesc.

4) WINNER – Everyday

Un alt artist YG care a lansat o piesă minunată. Am fost un pic dezamăgită la început, nu mă aşteptam la ce voiam. Dar, în final m-am îndrăgostit de cântec. Îţi rămâne în minte.

3) Super Junior – Lo Siento (feat. Leslie Grace)

Acel moment când băieţii au revenit cu „Lo Siento” a fost incredibil. Nu îmi sunt pe plac melodiile latine, dar asta m-a cucerit imediat.

2) Pentagon – Shine

Sincer, la început nu mi-a plăcut. Mi s-a părut un cântec ciudat. Dar la câteva zile m-am îndrăgostit de această parte: „neoreul saranghaneun jjijiri jjijiri/ geurae naneun meojeori meojeori/ nan neohanteneun geomeori geotjeori/ i sesang neo hanamyeon dwae„. De asemenea, are o şi coregrafie foarte drăguţă. Şi se pare că şi publicului le-a plăcut această piesă, numărul de vizionări de pe youtube dovedeşte asta.

1) iKON – Love Scenario

„Love Scenario” e un adevărat hit din prima jumătate a anului 2018. Îmi place foarte mult, de aceea consider că merită acest loc. Mă bucur enorm că băieţii au revenit cu ceva excelent. Piesa asta e aur. Mi se pare cea mai bună melodie de la ei dintre cele pe care le-au lansat până acum. Şi mi se pare şi ceva amuzant: o piesă care vorbeşte despre o despărţire, a devenit imnul grădinițelor și școlilor elementare din Coreea de Sud. Chiar că este un cântec foarte bun.

Top 10 melodii preferate – Trupe feminine

Nu sunt fana multor grupuri de fete, dar aceste melodii de mai jos m-au cucerit. Să vedem care sunt!

10) AOA – Bingle Bangle

Nu mă aşteptam să fie aşa de bună melodia. Chiar mi-a întrecut aşteptările.

9) G-Friend – Time for the moon night

8) TWICE – What Is Love

De ce nu îmi plac piesele lor din prima? Pe urmă mă trezesc fredonând melodiile. Da, e un cântec bun, nu prea suport partea de rap, dar na, atât se poate, trec peste.

7) CLC – Black Dress

Dacă Cube o ţine tot aşa cu acest concept, eu sunt mulţumită. Aaa, şi melodiile să fie bune.

6) MOMOLAND – BBoom BBoom

Cât iubesc piesa asta! Am văzut din primul teaser că ar fi bună, dar nu m-am gândit că ar ajunge un hit. Chiar că au dat lovitura.

5) Red Velvet – Bad Boy

4) Dreamcatcher – You And I

Am ascultat piesele lor, dar nu prea m-au atras. Însă, You and I, m-a cucerit. Îmi place foarte mult partea de început şi refrenul. Chiar şi videoclipul e şi el captivant.

3) (G)I-DLE – LATATA

Nici nu eram interesată de acest grup când am auzit că va debuta. M-am gândit: „Cube nu le dă grupului de fete (CLC) melodii pe placul fanilor, şi debutează un nou grup? Hahaha.” Însă, când am ascultat piesa, am rămas mută. Nu îmi venea să cred că le-a dat o melodie aşa bună de debut.

2) Black Pink – DDU-DU DDU-DU

Eu ce să mai zic? A MERITAT AŞTEPTAREA!!

1) MAMAMOO – Starry Night

Chiar mă gândeam ce melodie ar ocupa acest loc şi s-a dovedit că „Starry Night” e aceea. E o piesă foarte bună!! A devenit al treilea ton de apel după Fake Love şi Ko Ko Bop. Îmi place foarte mult acest cântec.

Top 8 melodii preferate – Artist solo masculin

Dacă am văzut topul cu trupe, să trecem şi la cel cu artiştii solo. Voi începe cu cei masculini.

8) Ilhoon – She’s Gone

Eu credeam că va scoate o melodie mai hip hop, dar îmi place asta. E veselă, captivantă şi are un clip atractiv. Bună alegere!

7) J-Hope – Daydream

Atât spun: ce voce cool are!

6) V – Singularity

Melodia asta captivantă cântată de V e superbă. Vaii, are şi o coregrafie dificilă.

5) Eric Nam – Honestly

4) Jay Park – Forget About Tomorrow

3) Jungkook – Euphoria

Abia aştept să debuteze solo într-o bună zi.

2) Jonghyun – Shinin’

Nu voi spune multe. Jonghyun te-ai descurcat foarte bine. Vei rămâne un star care va străluci oriunde.

1) Jung Se Woon – Baby It’s U

Mie mi se pare că e potrivită pentru acest sezon.

Top 8 melodii preferate – Artist solo feminin

Să vedem şi acest clasament.

8) HYO – Sober

Nu îmi place această membră, dar trebuie să recunosc că melodii pe care le are ca solistă sunt bune.

7) Heize – Jenga (feat. Gaeko)

Regina clasamentelor muzicale s-a întors cu un cântec superb.

6) Punch – Tonight

Tipa asta are o voce bună. Piesa asta mi se pare potrivită atunci când eşti singur şi încerci să te gândeşti la lucrurile pe care le-ai făcut în ultimul timp.

5) Suzy – Holiday (feat. DPR LIVE)

4) Hyolyn – Dally (feat. Gray)

Videoclipul mi se pare ieftin şi vulgar, chiar nu o văd potrivită pentru acest concept. Dar, melodia e ok.

3) Taeyeon – Something New

2) BoA – One Shot, Two Shot

1) Sunmi – Heroine

Altele

În această categorie, au intrat trupe mixte, melodii block rock, piese fără videoclip sau prelansate, duouri. Nu le voi pune într-o ordine anume. Să vedem care sunt acestea:

NCT U – Baby Don’t Stop
BOL4 – Travel
EXO-CBX – Blooming Day
Wanna One – IPU
Black Pink – Forever Young
BTS – Undelivered Truth, Airplane Pt. 2 
Eric Nam – This Is Not A Love Song
iKON – Everything, Don’t Forget, Best Friend
WINNER – Air, For
Jonghyun – Only One You Need
DAY6 – Shoot Me
MONSTA X – Lost in the Dream

Care ar fi topul vostru?

2 gânduri despre „[Personal] Melodii preferate din prima jumătate a anului 2018

  1. LUNA

    Ini plac marea majoritate a pieselor ,topul tau se aseamana putin cu al meu, ,dar totusi BTS pentru mine va fi mereu pe primul loc ,si ma bucur ca se afla si JBJ in top ,mi-a placut la nebunie acesta trupa.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s