Prim-ministrul sud coreean recunoaște rolul K-Pop-ului în răspândirea limbii coreene în lume

Cu ocazia zilei limbii coreene (hangul), prim-ministrul sud coreean a vorbit despre fenomenul K-Pop și influența lui globală.

Prim-ministrul Lee Nak-yon a remarcat influența culturii K-Pop  în promovarea limbii și culturii coreene cu ocazia Zilei Proclamării Hangul, o sărbătoare națională care aniversează crearea personajelor coreene de către regele Sejong, cel de-al patrulea conducător al dinastiei Joseon (1392-1910).

Tinerii din lume învață și cântă versurile în coreeană din melodiile BTS, a spus Lee în timpul unei întâlniri comemorative, ceremonia națională pentru 572 de ani de la înființarea sistemului de scriere care a avut loc în Piața Gwanghwamun din centrul Seulului.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Casei Albastre (Președinția sud coreeană), Kim Eui-kyeom, a anunțat luni că Biroul prezidențial a decis să  îi înmâneze trupei BTS medalia Hwagwan, locul al cincilea în Ordinul de Merit Cultural al Coreei de Sud. Lee a explicat decizia ca o recunoaștere a contribuțiilor formației în „răspândirea nu numai a culturii populare coreene, ci și a limbii”. Limba coreeană nu mai este doar a noastră. Institutul King Sejong, care învață Hangul la nivel mondial, operează 174 de centre lingvistice în 57 de țări din acest an „, a declarat el, atribuind proliferarea limbii coreene succesului industriei K-Pop.

Voi v-ați gândit să învățați limba coreeană?

Sursa

2 gânduri despre „Prim-ministrul sud coreean recunoaște rolul K-Pop-ului în răspândirea limbii coreene în lume

  1. Alina

    Si eu deja incep sa invat coreeana,am multi prieteni care asculta k-pop si ne-ar place la nebunie daca am invata coreeana in loc de franceza sau alte limbi(inafara de engleza)🤗

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s