Fanii critică dur o revistă din Spania care a caricaturizat sinuciderea lui Jonghyun din SHINee

O revistă spaniolă a ajuns în atenția publicului care o condamnă pentru caricaturile sale în care glumește pe seama idolilor K-Pop și a morții lui Jonghyun, pe care îl numește „un nimeni”.

Revista se numește „El Jueves și este o revistă satirică săptămânală spaniolă, cu sediul la Barcelona. Caricaturile aflate în discuție conțineau menționarea și batjocorirea  abuzului sexual, a exploatării, a depresiei, precum și a sinuciderii. Respectivul editorial spune că K-pop-ul este plin de cazuri de abuzuri sexuale, exploatare și depresie. Deși nu îl menționează direct Jonghyun, artistul reprezentat în caricatură este un personaj cu păr roz și are 27 de ani, la fel ca Jonghyun. Mai mult, textul spune că „un nimeni încearcă să intre în Clubul 27”. Clubul celor 27 este folosit atunci când se vorbește despre marii artiști care au murit la vârsta de 27 de ani, cum ar fi Jimmy Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin. 

De asemenea, articolul se referă la idolii K-pop ca la personajele „Pinypon”. „Pinypon”  este o jucărie din plastic care este produsă în masă. Această comparație sugerează ideea că idolii sunt plastici și că au imagini fabricate identice, urmărind un anumit șablon, singurul mod în care aceștia sunt diferențiați fiind culoarea părului. Sunt criticate inclusiv coregrafiile trupelor K-Pop, care sunt „ridicol de lungi și depășite”.

Caricaturile aflate în discuție  susțin, de asemenea, că idolii K-pop sunt doar tineri sexualizați, care își vând trupul – în special „abdomenul lor de ciocolată, special făcut pentru ca fanii lor să își ude scutecele”, fiind ironizați aici inclusiv fanii muzicii K-Pop.

Ce părere aveți despre aceste caricaturi?

 

 

Sursa: kstarlive

 

 

7 gânduri despre „Fanii critică dur o revistă din Spania care a caricaturizat sinuciderea lui Jonghyun din SHINee

 1. zicoji13

  Un adevăr e acolo, idolii chiar sunt exploatați, și muncesc foarte mult, uită uneori de ei, iar fanilor le pasă abia când e prea târziu, sau se ajunge la capătul puterilor, DAR nu-mi convine când astfel de caricaturi nu lasă un om mort să se odihnească în liniște, nu știe nimeni prin ce a trecut și cât a avut de suferit, și vin acum niște nimeni, idioți și proști să râdă pe seama lui și să-i aducă injurii, și pentru ce? Putea foarte bine să o facă și fără să aducă un om mort în caricaturile lui, până la urmă Jonghyun e un înger, nu are nimeni nici-un drept să facă asta, înseamnă că nu ai minte. Dacă râzi și-ți bați joc de un om, și după moarte, ești chiar fără minte.

  Caricatură sau nu, îi trebuie o amendă usturătoare revistei acesteia. Cum am zis, vrei să evidențiezi adevărul, NU PUI UN OM MORT CA SĂ ÎȚI BAȚI JOC.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Iasomio.☾

  În loc de creier ăia au rahat! De la încălzirea globală o sa le curgă pe ochi.
  Bietul de el, merita asta? Toată munca îndurată ca sa fie batjocorit astfel? De ce sa faci asta despre o persoana care nu mai e in viață?! Trebuie pedepsiți! Neapărat!😡😡😡😡 Jegoși din ăștia respira aerul degeaba! 🖕🤬

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 3. EXOXOXOE

  Aştia îs proşti sau proşti!? Cum poti sa iti bati joc in halul asta de o persoana? Persoana ca persoana… dar despre un om care a muncit si a suferit in viata iar acum s-a stins dintre noi!? Rusine…

  Apreciază

  Răspunde
 4. youabby

  Poate ar fi timpul ca SM sa ia masuri si sa protejeze memoria lui Jonghyun.
  Daca doar criticau K-popul intelegeam, dar asa,sa spui despre o persoana ca a vrut sa intre in Club 27 e sadic, trist,inuman.
  Sper ca cei vinovati sa plateasca pentru ofensa adusa.

  Apreciază

  Răspunde
 5. Manda Alexandra

  Nu poți să faci asemenea lucru doar pentru atenție. Se vede că are ceva problema la cap dacă el găsește ceva amuzant in munca artiștilor kpop. Niciun artist nu cred că muncesc așa de mult cum o fac ei.
  Până la urmă nu avem de ce sa judecam, și-a făcut-o cu mâna lui și-a cam pus toți fanii in cap. Succes xoxo

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s