Idoli feminini care ne-au captivat atenția în K-dramele din 2018

Hello din nou! Am revenit cu părerile mele personale despre idolii feminini care au jucat anul acesta în K-drame.

Din nou, lista mea nu este completă, însă având în vedere că a trebuit să urmăresc serialele și să îmi și atragă atenția actrițele, propunerile mele sunt pertinente.

Ca și remarcă generală, aș spune că băieții idoli au fost anul acesta mai avantajați decât fetele. Ei au primit mult mai multe roluri să joace în K-drame, fapt pe care îl explic și prin absența unor actori, mulți dintre ei fiind plecați în armată. La fete competiția este mult mai dură întotdeauna și există multe actrițe extrem de talentate.

Două nume mi-au atras atenția în mod special. Întâi, Krystal din f(x),  în „The Player”, care a jucat primul său rol principal, și Jooyeon, care a jucat rolul secundar principal în „Devilish Joy”. Sunt două fete cu personalități puternice și extrem de expresive, care au multe de spus, dacă li se va oferi ocazia și în viitor. UEE și Joy  din Red Velvet joacă la fel, adică staționează, IU progresează, și mai sunt și alte nume pe care le veți vedea mai jos.

Să începem, deci!

IU în „My Mister”

IU a suprins anul acesta cu un rol total neașteptat, întunecat și foarte serios. Interpretarea ei dramatică a ținut sus serialul cu o temă greu de digerat –  marginalizarea socială, crima și violența –  și totodată a reținut și atenția publicului.

K-Drama „My Mister” este o poveste despre o femeie extrem de săracă, cu un trecut întunecat, care se ascunde pentru a scăpa de un creditor periculos. Pentru a face ceva bani în plus, ea îl va spiona pe unul din șefii de la firma la care se angajează, fiind plătită de către amantul soției acestuia. Între cei doi se va naște o relație specială, cu puține vorbe și ușor bizară, în care cei doi se înțeleg atât de bine încât nu mai au nevoie de cuvinte. Protagoniștii sunt defapt un prototip perfect al genului asocial. Ei devin sociali după ce se apropie unul de altul se vindecă reciproc.

Nu pot descrie jocul ei în cuvinte, IU este aici genială și dovedește că poate interpreta orice tip de rol, ea și-a înțeles foarte bine personajul complex și bizar. Mi-am schimbat total părerea despre ea, este un cameleon perfect și dovedește că merită toată aprecierea ca artist. Vă recomand cu căldură serialul, foarte întunecat și  trist, cu multe scene violente, dar foarte, foarte bun. Cu acest rol, IU dovedește că, până acum, nu primise un rol pe măsura talentului ei de actriță.

UEE în „My Only One” și „My Husband Oh Jak-Doo”

UEE este deja dedicată serialelor de familie, un gen care personal nu mă fascinează.

Anul acesta UEE se mărită de două ori în seriale: o dată cu un om sărac, ea fiind o vedetă și el un substitut de soț care o va ajuta să urce pe scara socială, și a doua oară din dragoste, cu un chaebol.

Mi-a plăcut mai mult drama „My Husband Oh Jak-Doo”, fiind o comedie, deși nu am avut răbdare să o văd până la capăt. În „My Only One”, ca în orice serial de familie care se respectă, UEE plânge, plânge și iar plânge. Mai și joacă, din când în când, atunci când îi permite scenariul. După cum am spus, nu este vina ei, dar scenariile o fac atât de…. insipidă! Rolurile nu sunt bune și nu i se potriveeesc! Nu e ceva dramatic, adică nu joacă foarte rău, dar personal, când voi auzi că mai apare un serial cu ea, îmi pare rău, dar îl voi evita din start, pentru că sunt scrise prost și nici ea nu are cu ce compensa (deși pun pariu că coreenii o adoră)….

 

Joy din Red Velvet în „The Great Seducer”

M-am uitat la serial dintr-un singur motiv: Woo Do Hwan! Cred că aș putea să las doar așa prezentarea asta. Am impresia că scenariștii scriu pentru Joy numai roluri de gâsculiță, pentru că se bazează  pe popularitatea ei de idol. Ceea ce este mare păcat!

În „The Great Seducer”, ea a avut și câteva replici și scene drăguțe, spumoase și comice, care dovedesc că nu e chiar lipsită de talent, dar ea a fost eclipsată complet de interpretarea mult prea puternică a seducătorului Woo Do Hwan, care a avut un personaj fascinant.

Mai este și chestiune de chimie aici, probabil că imaginea mult prea inocentă pe care o joacă Joy nu se potrivește deloc cu misteriosul Woo Do Hwan. Ar trebui să mai adauge ceva condimente la personalitatea ei ca să fie mai convingătoare, părerea mea (când mă uit la teaserele ei și cum se prezintă pe scenă și o văd așa fetiță cuminte în K-drame, pur și simplu NU înțeleg ce e în capul producătorilor!).

Seohyun din Girls Generation în „Time”

Seohyun a avut un rol foarte dificil aici și i-a făcut față cu brio. În „Time” jucat un rol întunecat, al unei femei care vrea să se răzbune pentru moartea surorii și mamei sale. Este persoana dulce care este distrusă de durere și dispusă să facă pact cu diavolul. Ea ajunge să se mărite cu un om pe moarte, implicat și el în morțile tragice a familiei sale, chiar dacă indirect.

Povestea este una foarte tristă dar figura împietrită a lui Seohyun este foarte convingătoare și aceasta dovedește că știe să joace bine roluri foarte grele. Este ca aerul concentrat privirea ei și, chiar dacă serialul este prea plin de tragism, rolul ei este de lăudat și idolul dovedește că are consistență și că merită să tot primească roluri principale bune.

Jooyeon în „Devilish Joy”

După cum spuneam, Jooyeon a fost o descoperire plăcută. Idolul a primit în „Devilish Joy” doar un rol secundar,  ea și partenerul său din serial, Hoya, au susținut cu interpretările lor povestea plictisitoare din scenariu.

Jooyeon are carismă și atunci când intepretează roluri negative. Nu a avut un rol dificil de interpretat în drama, însă și-a jucat foarte bine partea și a creat un personaj ciudățel și plăcut. Din jocul ei, care mi-a atras atenția, se vede că este foarte expresivă (și piperată) și că ar putea duce și roluri mai grele în viitor. Mi se pare că actoria i se potrivește foarte bine acesteia și că aduce un plus de culoare în peisaj.

Chaeyeon din DIA în „To Jenny”

„To Jenny” este un miniserial special cu temă muzicală despre liceeni. Cu toate acestea, povestea este una foarte bună: o stagiară care visează să debuteze ca idol și un băiat timid, cântăreț/autor anonim, îndrăgostit de ea și care îi scrie muzică. Cei doi se apropie atunci când personajul lui Chaeyeon învață să cânte la chitară și cei doi vor descoperi cu această ocazie ce vor să facă mai departe în viață.

Pe lângă muzica frumoasă din serial, povestea este captivantă pentru că vorbește, prin intermediul personajelor, despre temele adolescenților: prima iubire, pasiunea pentru muzică etc.. Chaeyeon este foarte plăcută, la fel și vocea ei, iar personajul ei este foarte convingător și i se potrivește bine. Sunt curioasă să văd dacă ea va aborda și roluri mai mature în viitor și dacă va avea o prezență la fel de plăcută și naturală și atunci. Deocamdată este primul serial în care o văd jucând și figura ei liniștită și ușor serioasă m-a convins!

Krystal din f(x) în „The Player”

„The Player” este pur și simplu un serial genial, cel puțin în opinia mea. Impecabil scris, cu multă acțiune, personaje în egală măsură inteligente și comice, răsturnări de situații și un scenariu polițist în care nu afli cine e criminalul până la final, nu ai ce să îi reproșezi!

Un rol foarte important în magia acestui serial l-a avut echipa principală de actori (patru la număr), printre care s-a numărat și Krystal din f(x), singura femeie dintr-o bandă de infractori. Pe Krystal am văzut-o doar în „The Bride of the Habaek„, unde a avut mai mult de expus frumusețea ei (în serial, de „natură divină”, fiind o zeitate) și superioritatea în același timp. Dar în „The Player” ea are de jucat rolul unei șoferițe badass cu un temperament ucigător, isteață și cu o poveste tristă pe care o ascunde, fiind aparent incapabilă de atașament emoțional. Privirile ei ucid fără cuvinte, Krystal având o expresivitate foarte bună. De asemenea, modul în care alege să intrepreteze situațiile dramatice au un fel propriu, interesant și natural care îi dovedesc talentul actoricesc al acesteia.

Krystal m-a surprins și m-a convins că este mai mult decât un idol care știe să zâmbească frumos, reușind să creeze personaje cu un magnetism puternic, care te țin legat de scaun în așteptarea episodului următor. Și asta cam se numește talent înnăscut, sau nu?

Bona din Cosmic Girls în „Your House Helper”

OK, recunosc că am aflat după ce am urmărit serialul cine este actrița. Nu m-a interesat, dar nici nu mi-am dat seama că este un idol! Ceea ce dovedește că este bună, părerea mea!

Bona a interpretat rolul unei persoane mult mai mature, deși nu are decât 23 de ani, dar s-a descurcat bine! Personajul ei a fost unul plăcut și, oricât de stângace erau întâmplările în care a fost surprinsă, o simpatizai fără motiv! Bona are o prezență drăguță și potrivită pentru rol și s-a descurcat ca o  actriță experimentată. Serialul este unul frumos și relaxant, iar Bona este genul de personaj pe care îl vei revedea cu plăcere la următoarea întâlnire pe micile ecrane.

Yura din Girls Day în „Radio Romance”

Rolul său în această K-Drama a fost cel al protagonistei rele într-un rol secundar. Yura pare a fi capabilă să redea personaje care îți devin simpatice în ciuda faptului că  partea care le revine din scenariu le face să fie antipatice. Versatilă, aceasta trece de la stilul glamour și rece la cel dulce și inocent și, pentru că este ambalată într-o figură frumoasă și o personalitate puternică, cred că ar putea să joace cu succes un rol principal în viitor. Cu toate că „Radio Romance” este un serial destul de slab ca poveste, prezența lui Yura a creat un personaj interesant, expresiv, care a salvat în parte imaginea dramei.

Voi ce idoli feminini ați reperat/v-au plăcut în K-Dramele din 2018?

 

 

 

 

 

5 gânduri despre „Idoli feminini care ne-au captivat atenția în K-dramele din 2018

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s