[PERSONAL] Top 30 melodii preferate din 2018 + altele

Hey, a trecut și anul 2018! Deci este timpul, consider eu, pentru un alt top personal de melodii preferate!

Anul 2018 a fost plin (PLIN) de reveniri interesante, multe debuturi, deci multe melodii de ascultat. În ceea ce privește așteptările mele pentru acest an, dar și ceea ce m-a impresionat cel mai mult, pot spune că succesul trupei MOMOLAND m-a luat pe neașteptate, „Bboom Bboom” încă este un hit. Așteptam, sincer, ceva mai mult din partea trupei KARD, dar avem ce avem. Și în acest an am devenit fana trupei DAY6. Să sperăm că anul 2019 va fi destul de interesat.

În ceea ce privește topul meu de melodii, el este poate PREA mare, întrucât sunt deschisă la orice melodii care mi se propun. De aceea, el va conține 4 părți:

 • top 30 melodii preferate de la trupe feminine și masculine;
 • top 8 melodii de la artiștii solo;
 • top 13 melodii b-side de pe albume, care m-au impresionat prea mult ca să nu le pun aici;
 • …și, citiți până la urmă.

În privința primei părți, și eu sunt mirată de clasament, sinceră să fiu. Dar asta e. Întrucât vor fi multe melodii aici, voi pune doar linkul la câteva din ele.

30. Noir – Airplane Mode

Youtube-ul a tot încercat să-mi strecoare această melodie în playlist, dar nu a reușit până când un autor nu a recomandat această melodie. 9 idoli rookie cu melodie energică și o coregrafie destul de interesantă. Eu una am regretat că nu am ascultat această piesă imediat când a fost lansată, pentru că e foarte bună.

29. UNB – Feeling

Ați văzut coregrafia de la începutul melodiei? Ați văzut ce SINCRONIZARE au membrii? Seventeen ce? Dacă această trupă a adunat cei mai buni dansatori, de ce să nu fie și o coregrafie pe măsură?

28. EXID – I Love You

Dacă vă pare că melodia vă enervează, vă pare. Melodia e perfectă, videoclipul e frumos, Junghwa e sexy, roșul li se potrivește membrelor. Continuați-o tot așa!

27. Seventeen –Getting Closer

Fanii actuali și agenția se vor certa, motivul rămâne problema lor, însă eu voi învăța restul membrilor pe care încă nu-i cunosc. Îmi plac și celelalte reveniri, nu pot să ignor revenirea cu „Oh My!”, dar „Getting Closer” este mai apropiată de mine. Plus că am slăbiciune pentru așa tip de instrumental.

26. Golden Child – Lady

O melodie de debut care m-a impresionat cu talentele vocale. Și să înțeleg că prin fandomul trupei sunt mulți fani Inner Circle? Oricum, melodia are vibe-ul trupei Infinite, iar refrenul nu vă va ieși din cap în scurt timp.

25. Stray Kids –My Pace

„Sunt nebuni?” – ăsta era primul meu gând. Nu am urmărit debutul trupei, dar „My Pace” mi-a plăcut din cauza părții „na na na na na” de la început. Și da, Stray Kids cântă live! Mereu! În ciuda coregrafiei extrem de dificile! Convingeți-vă!

24. TRCNG – Wolf Baby

Acrobații, deoarece concurența actuală cere cât mai multă improvizație. Dacă voi întâlni acești lupi măcar și în vise, voi permite să fiu atacată de Kangmin, pentru că e un cute.

23. BLACK6IX –Swamp of Despair

Tema apocalipsei ca concept este puternică, dar nu e destul. Trupa are potențial, păcat că nu are fani. Dar melodia merită să o ascultați, măcar refrenul.

22. JBJ95 – Home

Nu m-am așteptat ca Kenta și Sang Gyun să debuteze cu o melodie energică, dar instrumentalul melodiei face toată treaba, și de multe ori asta e de ajuns. De fapt, îmi va plăcea tot ce lansează foștii membri JBJ, fără să vreau. Și știți că Kenta cunoaște aproape toate coregrafiile trupelor feminine?

21. Berry Good Heart Heart – Crazy, Gone Crazy

Asta e dragoste la prima vedere. O melodie simplă, dansul căreia poate fi învățat de fiecare, și foarte plăcută la auz. E la fel de bună ca și melodia „Don’t believe” a trupei. O chestie este că stiliștii au decis să vopsească părul nu membrelor, ci dansatorilor, și bineînțeles că fanele au acordat atenție acestor stagiari. (Agenției) ah, dacă promovați, promovați ce trebuie, nu ceea ce vreți.

20. Gugudan – Not That Type

Gugudan va deveni mai populară, și nu va trece mult timp până fetele vor obține nr.1 la o emisiune muzicală. Fiecare revenire e din ce în ce mai bună. M-am atașat de membre, și nu din cauza că sunt de la Jelpi.

19. Cross Gene – Touch It

Bravo. Trupa a revenit foarte bine. Toate melodiile de pe album sunt foarte bune. Nu am nici o obiecție. Iar dacă Takuya a decis să plece, e decizia lui. Acum el are o carieră de model, deci o duce bine.

18. Lovelyz – Lost N Found

Aceste fete sunt talentate, iar fanii din Coreea știu foarte bine asta. Membrele au mereu melodii bune, iar aceasta nu e o excepție. Îmi place foarte mult partea unde microfonul cade foarte frumos, întrucât e parte din coregrafie. Iar vocile lor transformă orice melodie în ceva magic.

17. DAY6 – Shoot Me

E o melodie de AUR. E perfectă. Instrumentalul e perfect, vocile sunt perfecte, versurile, albumul, tot. Un mare „mulțumesc” autoarelor care mi-au oferit „tratamentul Day6”, nu știu cum trăiam fără aceste voci.

16. 24K – Bonnie N Clyde

Da, mi-am dorit ceva în stilul melodie „Superfly” și membrii 24K au făcut întocmai. Și mi-a plăcut foarte mult fandomul trupei. Fanii l-au acceptat pe Kiyong foarte repede, l-au susținut la fel ca și pe ceilalți, nu le-a plăcut faptul că el are doar 2 versuri în melodie, și-au făcut griji când el a căzut pe scena de la Dream Concert. Acest fandom e un exemplu.

15. VIXX – „Scentist”

Da, probabil vă întrebați de ce fana Starlight din mine a clasat această melodie tocmai pe #15. E pentru că albumul are melodii mai bune. Nu, nu e vorba de „My Valentine”. Și da, Ravi e compozitor bun, dar mi-ar plăcea ca altcineva să fie trimis în studio, din cauză că melodiile trupei sunt destinate doar unui tip de public: fanelor.

14. MYTEEN – „She Bad”

Îmi place această melodie din cauza refrenului și a dansului de la refren. Și din cauza lui Junseop.

13. MAMAMOO – „Starry Night”

Cine a inventat instrumentalul merită un premiu. Instrumentalul face totul, vocile membrelor doar oferă perfecțiune, iar mie plăcere.

12. A.C.E – „Take Me Higher”

Toți membrii sunt ași. Numele trupei e ales corect. Numai că au o înclinație spre hainele scurte. Ori pantaloni scurți, ori topuri scurte. Și nu mă refer doar la Donghun aici. Iar Sehyoon m-a cucerit, tipul ăsta e sexy 24/7. Dacă veți dori să mă șantajați, veți avea cu cine.

11. ATEEZ – „Treasure”

După părerea mea, acești băieți au cel mai bun debut din acest an. E imposibil să nu-mi placă această melodie. Iar vocalul membrilor de la refren doar mă convinge să dau mai tare volumul. Și vreau să laud această trupă cum pot mai bine, dar… ei sunt rookie.

10. Baekhyun & Loco – „Young”

Am ascultat melodia întâmplător, fără să știu cum se numește, și m-am trezit într-o zi fredonând-o. După părerea mea, piesa merită mai multe vizualizări pe YouTube.

9. Fromis_9 – „Love Bomb”

Nu am plănuit să mă îndrăgostesc de această melodie. Nu urmăresc această trupă, dar melodia o ascult cu plăcere, chiar dacă nu e genul meu. „Love Bomb, love B-bomb, love b-bomb-i what”

8. VICTON – „Time Of Sorrow”

Nu știu cum am ajuns să ascult această melodie, dar a fost foaaaarte mult timp pe repeat.

7. H.U.B – „Finale”

Mda, probabil nu ați ascultat-o. Trupa o are printre membre pe Hyosun, tipa aia care a venit la „The Unit” cu un scaun în spate. Dar melodia merită mai multă atenție.

6. JBJ – „Call Your Name”

Melodia a apărut în aceeași secundă ca și „Scentist”, și mi-a plăcut foarte mult. Știu că am plâns mult din cauza trupei și m-am lăsat influențată negativ. Nu știu de ce, dar mă atașez de o trupă exact când se desparte.

5. VAV – „Senorita”

Nu am ascultat versiunea originală a melodiei, oricum cred că VAV a transformat-o într-o capodoperă. Și l-aș ruga pe Baron să posteze întreg tutorialul coregrafiei, 2 minute nu sunt de ajuns.

4. IMFACT – „Na Na Na”

Nu știu de ce tot ascult melodia asta. Parcă nu am găsit ceva ce să mă atragă, dar… dacă nu o ascult câteva zile simt că ceva îmi lipsește.

3. THE BOYZ – „No Air”

M-am uitat la coregrafie mai întâi. Iar. Și trupa este mai populară decât pare la prima vedere, iar melodiile băieților sunt plăcute și interesante.

2. UP10TION – „Blue Rose”

Oare când va avea UP10TION recunoașterea pe care o merită? Fiecare revenire merită premii, fiecare melodie lansată de trupă este foarte bine compusă și auditiv, și vizual (la dans mă refer), iar „Blue Rose” m-a cucerit pe loc. În plus, vocea lui Sunyoul vine să salveze industria muzicală dar lumea continuă să doarmă…

Înainte să aflați melodia de pe locul 1, sunt niște mențiuni, fără descriere:

 1. CLC„Black Dress”
 2. IN2IT„Sorry For My English”
 3. MOMOLAND„Bboom Bboom”
 4. Oh My Girl„Secret Garden”
 5. Dreamcatcher„What”
 6. JBJ – „My Flower”
 7. INFINITE„Tell Me”

1 ONF – „Complete”

Ador melodia, ador albumul, ador membrii, ador coregrafia, ador tot. Nu aș fi crezut că mă voi îndrăgosti atât de rapid, și nu credeam că trupa va reveni cu o astfel de capodoperă, după ce unii membri au participat la Mix Nine. Și mai este și Laun, oare are kpop-ul un tip mai drăguț și vesel ca el? Singurul lucru trist la această piesă este că… are sfârșit.

În privința preferințelor mele ale artiștilor solo, pot să spun că… alte melodii solo cu videoclip nici nu am ascultat. De aceea e top 8 melodii:
8. Chuu (LOONA) – Heart Attack
7. HyorinDally
6. BoAWoman
5. Jin LongguoFriday N Night
4. Jimin (AOA) – Hey
3. Yuri (SNSD) – Into You
2. SoyouAll Night
1. Kim Dong Han„Good Night Kiss”

 

În continuare sunt câteva melodii ascunse în album, care mi-au plăcut foarte mult:
13. Black Pink„Forever Young”: de ce e melodie de pe album, mulți consideră că e mai bună decât „Ddu-du Ddu-du”
12. UP10TION – „Burning”
11. Wanna One„Deeper”
10. Day6 – „Talking To”: de fapt aici vin toate melodiile de pe albumul „Youth Part 1”, nu pot alege doar una
9. The Boyz – „Lucid Dream”
8. Cross Gene – „Fly”
7. MONSTA X„Underwater”
6. Snuper„You Are In My Eyes”: da, știu că melodia este de titlu în următorul album al trupei, dar îmi place mai mult versiunea originală
5. Stray Kids – „N/S” și „Get Cool”
4. JBJ – „Just Be Stars”
3. ONF – „86400”: „voi culege 86400 de stele, pentru fiecare secundă din zi în care mă gândesc doar la tine” – mesajul melodiei
2. Kim Dong Han – „Ain’t No Time”, în colaborare cu Wooseok din Pentagon
1. Seven O’Clock„Heal Me”: abuz de vocal, mai ales spre sfârșit, doar dați volumul mai tare și relaxați-vă (asta e tot ce pot să spun)

A patra parte a topului meu incude câteva melodii lansate în anii precedenți, dar pe care le-am îndrăgit abia în 2018:
5. Teen Top„Crazy”: m-am trezit în toiul nopții ca să caut melodia asta. Ah, ce dor mi-era de melodia asta, e stilul disco și parte din kpop-ul vechi, care este pe placul tuturor;
4. Super Junior„It’s You”: la Mix Nine melodia asta trebuia pusă în scenă. Ei bine, s-a găsit unul care a dorit toată atenția și a stricat tot, din cauza lui au fost eliminați mulți concurenți foarte buni. Eram așa de enervată că am ascultat melodia originală;
3. BoA – „No. 1”: am găsit melodia când eram ușor melancolică;
2. A-JAX„2MYX”: anul acesta am dat de trupă întâmplător, iar „2MYX” este melodia care îmi place cel mai mult de la ei;
1. Phantom„Burning”: da, am îndrăgit melodia după ce am ascultat-o într-un articol marca „old but gold” de pe blog. Și nu știu cum, dar coregrafia melodiei „Searchlight” de Seven O’Clock se potrivește perfect.

Deci acesta sunt melodiile mele preferate din 2018. Nu ezitați să vă dați cu părerea în comentarii!

12 gânduri despre „[PERSONAL] Top 30 melodii preferate din 2018 + altele

 1. C.Moraru 💜 -> 🐉&🍑&🌹&💎
  1. Black Pink – „Forever Young”: de ce e melodie de pe album, mulți consideră că e mai bună decât „Ddu-du Ddu-du” …. paii … daca „Forever Young” era melodie de titlu, nu avea impactul lui „Ddu-du Ddu-du”. „Ddu-du Ddu-du” e o piesa care rar o intalnesti la trupele de fete. Si daca prima era mai buna, a doua nu avea succesul urias pe care il are acum 🙂

  p.s. interesant topul, Felicitari!!!

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. krl1264 Autor post

   😂😂😂nu vei vedea. nu am nimic impotriva acestor trupe, ele doar nu au ajuns sa ocupe o pozitie
   PAI PÂNĂ ȘI SCENTIST DE VIXX NU E PRINTRE PRIMELE, despre ce Idol, Dtna sau Love Shot poate fi vorba?

   Apreciază

   Răspunde
    1. krl1264 Autor post

     😂 în schimb am fost prinsă în mreaja idolilor mai ascunși, dar la fel de atractivi (Yan An, Wow, Laun meow~)
     păi trebuie să fie și cineva cu o gândire aruncată la 180 de grade 😂😂

     Apreciază

     Răspunde
 2. AURA

  Instrumentalul de la Starry Night a trupei Mamamoo e luat de la alta melodie din America….cand am ascultat-o prima dată si mie mi s-a parut ca stiu instrumentalul acela de undeva…asa ca am cautat…daca esti curioasă iti voi spune…dar pana atunci sa imi amintesc numele melodiei 🙂

  Apreciază

  Răspunde
 3. Dana

  Ce top complex, te felicit!! Eu nu as reusi vreo data sa fac un top, pt ca nu pot.
  E uimitpr pt mine sa nu vad BTS, EXO, BP, iar asta imi demonstreaza inca o data cat de asemanatori si tot odata atat de diferiti suntem.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s