BTS dă naştere unei noi tendinţe?

Imagini pentru bts

Nu e un secret faptul că BTS a ajuns la acel nivel care permite artiștilor mai tineri să se inspire din realizările sale, iar acest lucru se observă din ce în ce mai mult în ultima vreme.

Potrivit unui raport oferit în exclusivitate de către Naver TV, trupa de băieți de la agenția Big Hit Entertainment a influențat în mod pozitiv scrierea textelor pentru melodii. Autorul articolului menționează că versurile trupelor de idoli se schimbă treptat, iar la moment are loc trecerea de la „dragoste ireală și rămas-bun” la „cunoașterea de sine”. Drep exemplu a fost adusă melodia de debut a trupei ITZY„Dalla Dalla.

Sunt doar frumoasă, dar nu atrăgătoare
Sunt diferită de ceilalţi
Sunt diferită
Nu mă judeca după standardele tale
Îmi place să fiu eu, nu sunt nimeni altcineva
Sunt diferită
Mă iubesc
Am ceva diferit, da
Mă iubesc
Am ceva diferit, da
Sunt diferită de tine, da

Un alt exemplu adus de autor are legătură cu titlurile alese pentru albume, este vorba de „I Made” de la (G)I-DLE și „I Am” de la Stray Kids, unde are loc accentuarea pronumelui „eu”.

Se pare că punctul de plecare al acestei schimbări reprezintă seria de albume „Love Yourself” de la BTS. Prin intermediul proiectelor muzicale „Love Yourself: Her”, „Love Yourself: Tear” și „Love Yourself: Answer”grupul a încurajat tinerii din întreaga lume să se iubească așa cum sunt, să-și accepte defectele și să caute adevăratul „eu”. Totodată, această ideea a fost susținută de RM și în timpul discursului său de la ONU din luna septembrie a anului trecut.

De asemenea, un impact pozitiv a avut și lansarea campaniei „Love Myself” de către BTS, la scurtă vreme de la încheierea seriei „Love Yourself”. Prin intermediul acestui proiect, fanii, dar și tinerii din întreaga lume, au împărtășit poveștile lor pe rețele de socializare, iar cei mai mulți dintre ei au fost ajutați să depășească dificultățile vieții și să se iubească.

În plus, autorul articolului de pe Naver susține că BTS a influențat în mod direct trupele de idoli, iar la final concluzionează: „Este mai important să ne uităm la situația noastră actuală și să privim lucrurile realist, decât să tindem la o dragoste pe care nu o putem atinge. Astfel de versuri pot fi scrise de cântăreți. Nu poți scrie versuri care nu au legătură cu tine”.

sursa

5 gânduri despre „BTS dă naştere unei noi tendinţe?

 1. Sandra

  Nu doar versurile unui cântec contează ci și felul în care transmiți mesajul piesei în asa fel încât sa ajungă la ascultători și sa aibă un impact, iar cel mai bine o fac BTS la tema „Love Yourself”.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
 2. Ana

  Sunt atât de mândră…in primul rând sunt mândră de ARMY pentru că a fost alături de băieți și au crezut în ei…iar în al doilea rând vreau sa le mulțumesc băieților pentru că nu ne-au dezamăgit niciodată..mereu ne-au surprins..mă bucur sa aud că acești băieți minunați sunt o inspirație pentru oameni din întreaga lume..nu sunt o inspirație doar pentru artiști..sunt o inspirație pentru noi toți…💜

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s