SBS funE dezvăluie tot mai multe mesaje din conversaţia lui Seungri, Jung Joon Young, Choi Jong Hoon şi alţii

SBS funE Reveals More Messages Suggesting Ties Between Police And Members Of Seungri’s Chatroom

Kang Kyung Yoon de la SBS funE a dezvăluit un raport exclusiv cu privire la acuzaţiile de corupţie a poliţiei şi legăturile cu Seungri din Big Bang, Jung Joon Young şi alţii din respectivul chat.

După ce a primit mesajele de KakaoTalk de la avocatul Bang Jung Hyun pe 22 februarie, Comisia pentru Drepturile Omului şi Anti-Corupţie le-a analizat minuţios timp de 15 zile şi le-au transmis Procuraturii Generale în data de 12 martie, nu poliţiei.

Într-un interviu cu SBS din 12 martie, avocatul Bang Jung Hyun a spus: „În acele mesaje se vorbea despre legături cu diferite autorităţi de stat şi eu aveam bănuieli, în special, în privinţa legăturilor cu poliţia. Mă îndoiam că investigaţia ar fi fost corectă, dacă mesajele ar fi fost transmise poliţiei.”

SBS funE a primit mesajele de KakaoTalk şi le-a analizat.

În iulie 2016, Seungri a deschis un club în Gangnam numit Monkey Museum. Cu toate astea, poliţia a fost trimisă acolo la deschiderea clubului şi Seungri a fost investigat pentru că avea instalaţii ilegale în club.

În conversaţie se discuta despre noul club:

Dnul. Kim: Cred că vom reuşi dacă, pur şi simplu, vom soluţiona problema cu aerul condiţionat în club.
Seungri: Da, ai dreptate.
Dnul Kim: Am văzut că directorul Yoo i-a scris „ofiţerului de poliţie” ieri.
Dnul Kim: Cred că problema cu persoana care ne denunţă va fi rezolvată.
Seungri: Ce a spus?
Dnul Kim: Era o conversaţie foarte lungă. Ieri, membrii unei alte afaceri au făcut poze cu interiorul clubului nostru şi le-au transmis poliţiei.
Dnul Kim: Şeful poliţiei a spus ceva, sugerând că reprezentanţii celeilalte afaceri ne-au denunţat, pentru că erau invidioşi pe noi şi că nu trebuie să ne îngrijorăm, pentru că va avea el grijă de tot.

Dnul Kim este aceeaşi persoană, care se presupune că trimitea prostituate în camerele de hotel, când aceştia aranjau servicii sexuale pentru investitorii de afaceri. Acesta a mai fost acuzat că a distribuit înregistrări ilegale în chatul cu Jung Joon Young.

SBS funE spune că e greu de judecat în totalitate mesajele dnului Kim, din moment ce acesta a scris „Comisarul General al poliţiei”, utilizând un alt cuvânt în coreeană, ce ar însemna „şeful poliţiei”. De asemenea, nu este clar dacă se referea la comisarul general al poliţiei sau al inspectoratului din Seul. Investigaţiile vor dezvălui dacă domnul Kim i-a oferit informaţii false lui Seungri sau dacă aveau, într-adevăr, conexiuni cu oficialii poliţiei.

SBS funE l-a contactat pe domnul Kim pentru a primi un răspuns, însă acesta nu a spus nimic.

Aceştia au obţinut un interviu cu directorul Yoo, care a spus: „E adevărat că am fost la deschiderea clubului Monkey Museum, însă nu-l cunosc pe comisarul general al poliţiei sau al inspectoratului şi nu am fost niciodată în acelaşi loc cu ei.”

Seungri a declarat prin intermediul avocatului său: „Monkey Museum a primit o amendă pentru că a încălcat Legea cu Privire la Sanitarizarea Alimentară. Nu e adevărat că a încercat să ascundă investigaţiile poliţiei.”

Mai mult de atât, prin intermediul buletinului de ştiri de la ora 16:00, SBS a dezvăluit că poliţia a fost implicată şi în acoperirea scandalului cu înregistrările ilegale ale lui Jung Joon Young din 2016.

SBS a declarat că ofiţerul de poliţie responsabil de cazul lui Jung Joon Young din 2016, a cerut unei agenţii de criminalistică să scape de telefonul lui Jung Joon Young, dovada principală în cazul său.

Potrivit ştirilor, ofiţerul Secţiei de Poliţie Seongdong a cerut agenţiei criminalistice să scrie o scrisoare de confirmare, ce susţine că informaţiile din telefonul artistului nu au putut fi restabilite.

Pe 22 august 2016, ofiţerul de poliţie a sunat agenţia de criminalistică şi le-a spus: „Din moment ce lucrăm asupra cazului, e un anumit fapt mai complicat. Jung Joon Young ne-a spus că a lăsat toate informaţiile acolo. Va lua ceva timp asta, nu? Oricum, a recunoscut el însuşi şi din moment ce nu avem prea mult timp, voiam să vă cer, dispozitivul fiind deja vechi greu de utilizat, să ne oferiţi o scrisoare de confirmare, ce declară că nu s-au putut restabili informaţiile din telefon.”

Ca răspuns, agenţia de criminalistică a declarat: „Asta e felul în care ne facem treaba, aşa că trebuie să să existe nişte acţiuni procedurale. De asemenea, am declarat de ce nu putem restabili informaţiile, aşa că nu ştiu ce să spun despre cererea dvs.” Fiind refuzaţi, poliţia a închis cazul înainte de a primi informaţiile din telefon.

Când SBS s-a întâlnit cu ofiţerul în cauză, acesta a declarat: „E prima dată când aud cuvintele „informaţiile nu au putut fi restabilite”. E de nemaiîntâlnit ca un inspector să ceară unei companii private un astfel de lucru. Investigaţiile sunt încă în curs de desfăşurare.”

Însă SBS i-a oferit drept dovadă înregistrarea cu acesta vorbind la telefon, la care ofiţerul a comentat: „E adevărat că eu sunt persoana de la telefon, dar nu e o situaţie în care puteam să spun una ca asta.” Acesta a mai adăugat că nu-şi aduce aminte momentul dat şi că nici nu a primit telefonul. Apoi a întrebat: „Sunt cumva într-o poziţie neplăcută?”

Avocatul Baek Sung Moon, care şi-a spus anterior opinia cu privire la scandalul cu filmările ascunse, a declarat că „Acesta ar putea fi un caz de distrugere a probelor, neglijare a datoriei sau de abuz de putere.”

SBS a mai dezvăluit mai multe mesaje dintre Choi Jong Hoon din FT Island, Seungri şi Jung Joon Young. Acestea au fost trimise după incidentul lui Jong Hoon în care a fost prins la volan în stare de ebrietate în februarie 2016. Presa a declarat că artistul i-a cerut poliţiei să-i acopere incidentul, încât să nu afle jurnaliştii şi publicul.

Respectivele mesaje se referă la o discuţie despre plata oferită poliţiei pentru a ascunde incidentul.

Choi Jung Hoon a distribuit un articol pe 7 martie 2016, despre un idol, care a fost prins beat la volan. „Din fericire, eu am scăpat datorită lui [numele a fost modificat] hyung,” a spus acesta.

Domnul Kim a răspuns: „Jong Hoon are deja experienţă. Ai fost încătuşat, ai fugit de poliţie şi probabil că te-au trecut fiorii.”

Jung Joon Young: „Jung Hoon ar fi putut ajunge pe prima pagină de ştiri de această dată,” iar dnul Heo a spus că acesta ar fi putut fi subiectul unui articol asemănător. Dnul Park a adăugat: „Ar fi putut deveni faimos.”

Choi Jong Hoon a răspuns: „De ce să fie un articol despre mine?! Am avut grijă de asta în linişte.”

Dnul Kim a spus: „În linişte? Ştii cât de departe a mers dnul Yoo pentru tine?” Domnul Yoo poate fi directorul general al Yuri Holdings.

Un mesaj de la Seungri (separat de celelalte mesaje) a spus: „Să nu crezi că data viitoare te va acoperi cineva. [Numele e ascuns] hyung a plătit din banii lui pentru a-i împiedica să vorbească.”

FNC Entertainment a declarat anterior că Choi Jong Hoon va coopera cu poliţie pentru investigaţii şi că îşi va opri toate activităţile pentru moment.

sursă (1) (2) (3)

2 gânduri despre „SBS funE dezvăluie tot mai multe mesaje din conversaţia lui Seungri, Jung Joon Young, Choi Jong Hoon şi alţii

  1. Pingback: Fanii cer excluderea lui Choi Jong Hoon din FT Island, în urma recentului scandal – K-pop Romania

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s