14 cântece k-pop care au fost pe aproape să fie lansate de alți artiști

14 K-Pop Songs That Were Almost Released Under Different Artists

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi fost dacă melodia ta preferată ar fi fost interpretată de un alt artist?

Așa cum am fost martorii unor artişti care au interpretat cântecele altora prin adăugarea propriului lor fler, știm că un cântec poate suna complet diferit atunci când este interpretat de către altcineva.

Cu alte cuvinte, vă prezint 14 cântece care ar fi putut fi lansate de artiști diferiți!

1. Girl’s Day – “Something”

Deși este cunoscută ca fiind una dintre cele mai fierbinți piese de la „Girl’s Day„, „Something” a fost inițial produsă pentru a fi inclusă în albumul solo al fostei membre SISTAR, Hyolyn. Potrivit echipei Double Sidekick, Hyolyn a simțit că piesa nu se potrivea stilului său muzical când a auzit-o pentru prima oară. După ce s-au gândit mai bine, producătorii au decis să ofere piesa trupei Girl’s Day, care a reușit să-i adauge coregrafia sexy de care avea nevoie.

2. Lovelyz – “Good Night Like Yesterday”

Potrivit unei postări de pe Twitter al compozitorului Davink, „Good Night Like Yesterday” a fost produs inițial pentru grupuri de idoli de sex masculin cu șapte ani înainte de lansarea sa de către grupul feminin Lovelyz. După ce a fost respinsă de mai multe grupuri, compozitorul a fost recomandat de către producătorul Yoon Sang să lucreze cu un o trupă de fete. Acest lucru a dus, de asemenea, la crearea legendarei echipe de compozitori One Piece.

3. Girls’ Generation – “Into the New World”

Melodia de debut a membrelor a fost inițial destinată grupului lor senior, Milk. Ele aveau intenția să includă melodia în albumul lor, care urma să fie lansat în 2002. Dar grupul, din păcate, s-a desființat înainte să lanseze albumul, piesa rămânând pentru Girl’s Generation, urmând ca aceasta să devină una dintre cele mai legendare melodii din istoria K-pop.

4. EXID – “Up & Down”

LE, care a participat la producerea piesei „Up & Down„, a dezvăluit că ea și producătorul Shinsadong Tiger au scris inițial piesa pentru albumul solo al lui Jessi. În timpul înregistrării piesei, Jessi a sugerat că piesa s-ar potrivi mai bine celor din EXID.

5. Girl’s Day – “Female President”

Potrivit compozitorului Nam Ki Sang, „Female President” a fost destinat pentru 6MIX, un grup feminin care trebuia să debuteze la JYP Entertainment. A scris piesa ca parte a albumului de debut al lui 6MIX, dar, din păcate, debutul nu a mai avut loc. Astfel, piesa a fost destinată membrelor Girl’s Day, acestea adăugându-i o coregrafie puternică.

6. 9MUSES – “No Playboy”

Piesa de debut a trupei 9MUSESNo Playboy” a devenit aproape o melodie Wonder Girls! Ele au trebuit să aleagă între „No Playboy” și „Nobody” pentru revenire, grupul alegând în cele din urmă să revină cu „Nobody„.

7. Jonghyun – “Cocktail”

Jonghyun a scris inițial „Cocktail” împreună cu piesa „Already” pentru colegul său de trupă, Taemin, care pregătea un album solo. Chiar dacă Taemin s-a bucurat de piesă, el a crezut că notele muzicale erau prea înalte pentru el în timpul dansului. Ca rezultat, Taemin a ajuns să includă doar „Already” în albumul său, iar Jonghyun a adăugat mai târziu „Cocktail” ca piesă pentru primul său album solo „She Is„.

8. Rain – “How to Avoid the Sun”

În timpul apariției sale la postul radio „Star Radio” de pe MBC în 2014, Joon Hyung din G.O.D a dezvăluit că melodia „How to Avoid the Sun” a lui Rain ar fi putut fi lansată de ei. El a explicat că lucra la albumul pentru G.O.D când l-a lăsat pe Park Jin Young să asculte melodia, spunând: „Cântecul este mortal„. Cu toate acestea, Park Jin Young i-a dat-o în cele din urmă lui Rain.

9. IZ*ONE – “La Vie en Rose”

S-a descoperit că piesa de debut a lui IZ*ONELa Vie en Rose” a fost oferită prima oară lui CLC, atunci când un videoclip al unui echipe ce dansa pe melodia ce purta numele celor din CLC a apărut online. În timpul unei prestații a fetelor cu „No” în ianuarie 2019, Yeeun a confirmat că „La Vie en Rose” a fost. într-adevăr. o piesă pe care CLC a înregistrat-o deja înainte de a merge la IZ*ONE. Cu toate acestea, Yeeun a adăugat că ele cred că piesa a întâlnit un proprietar mai bun și că datorită acestui fapt, CLC a reușit, de asemenea, să întâlnească o piesă grozavă precum „No”.

10. Akdong Musician – “RE-BYE”

Potrivit lui Lee Chan Hyuk, „RE-BYE” a fost inspirat de piesa de debut a lui Lee Hi1, 2, 3, 4” și intenționa să i-o dea solistei ca dar. Cu toate acestea, Lee Hi a crezut că piesa nu se potrivea tonului ei, iar tânărul din Akdong Musician, Lee Soo Hyun aproape că i-a oferit-o lui Lee Soo Hyun drept melodie solo, dar, în cele din urmă, a folosit-o drept piesă de titlu pentru al doilea mini album al duoului intitulat „Adolescence”.

11. Kyuhyun – “At Gwanghwamun”

Kyuhyun a spus că melodia lui „At Gwanghwamun” a fost inițial planificată să fie inclusă ca piesă secundară pe albumul unit-ului Super Junior KRY. Cu toate acestea, îi plăcea atât de mult, încât a crezut că ar trebui să fie o piesă de titlu, așa ca a lansat-o solo.

12. Red Velvet – “Look”

Jinbo, un producător, compozitor și cântăreț ce este mare fan BoA, a produs „Look” împreună cu ea. Numele coreean al piesei este, de asemenea, pronunțat ca Bwa, care sună similar cu BoA. Cu toate acestea, printr-o întorsătură de situație, piesa a ajuns să fie una dintre melodiile pe al doilea album de studio a membrelor Red Velvet, intitulat „Perfect Velvet„.

13. Secret – “Magic”

Producătorul piesei, Shinsadong Tiger a dezvăluit mai târziu că a oferit inițial piesa lui Seo In Young. Cu toate acestea, Seo In Young nu credea că melodia e potrivită conceptului ei. Producătorul mai apoi a decis să îi ofere piesei o schimbare, așa că a daruit-o lui Secret, ajungând cu ușurință să aibă succes.

14. Sunmi – “Siren”

Potrivit celor spuse de Sunmi, ea a lucrat la „Siren” împreună cu producătorul Frants în 2015, cu intenția de a o lansa ca piesă de titlu pentru „Wonder Girls” pe albumul „Why So Lonely„. Cu toate acestea, trupa s-a destrămat, mai târziu piesa a suferit niște schimbări, devenind, astfel, melodia de titlu de pe albumul solo al lui Sunmi.

Îți poți imagina cum ar fi sunat melodiile de mai sus dacă ar fi fost cântate de altcineva? Lasă-ne un comentariu cu părerea ta!

sursă

4 gânduri despre „14 cântece k-pop care au fost pe aproape să fie lansate de alți artiști

  1. 🌸Miruna Mihaela

   Sunmi a postat pe contul de Twitter acum câteva luni o mică parte din versiunea originală a melodiei, cred că era partea de la început, e care o cânta ea. Nu sună chiar atât de rău versiunea mai ”veche”.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s