Top 20 al celor mai nepotrivite nume de trupe şi artişti din k-pop (bazat pe SEO)

Image result for worst kpop names

Top 20 al celor mai nepotrivite nume de trupe și artiști din k-pop (bazat pe SEO – search engine optimization (optimizarea motorului de căutare))

Optimizare pentru motoare de căutare sau Search Engine Optimization (SEO), este un proces de perfecționare (favorizare) a vizibilității site-urilor web sau paginilor web în cadrul ordonării rezultatelor căutării în lista făcută de motorul de căutare. SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practică apărută în anul 1990, odată cu apariția primelor site-uri pe Internet, și care reprezintă totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o formă în care este propulsat mai sus în lista de rezultate date de un motor de căutare pentru diverse cuvinte-cheie, astfel mărindu-se traficul calitativ al site-ului și experiența oferită utilizatorilor.

Prin acest articol o să aflați cât de important este un nume de grup. Dacă nu ați știut până acum, numele unei trupe sau artist pot influența popularitatea sau durata până la destrămare sau respectiv retragere.

Modul prin care aceste nume au ajuns în top este următoarea: S-au comparat rezultatele căutărilor cu care un grup trebuie să concureze. De exemplu, un nume de grup unic precum SHINee sau 2NE1 e mai ușor de găsit față de o trupă care are numele unei luni din an, pentru că trebuie să scrii numele trupei și să adaugi cuvântul k-pop la final, ceea ce îngreunează căutarea și modul prin care trupa se va bucura de popularitate.

 

20. H.A.M.

Se pare că agenția nu a fost foarte inspirată atunci când a decis să debuteze trupa cu un nume abreviat. H.A.M. este prescurtarea de la „Heart and Mind„, un nume absolut minunat, în special când ne gândim la traducerea cuvântului H.A.M (șuncă). Pe lângă faptul că mulți fanii vegetarieni s-ar putea să nu susțină această trupă dintr-un motiv foarte evident, când am încercat să găsim informații despre ele, pe Google, a devenit o adevărată provocare.

H.A.M. simplu, fără adăugarea cuvântului k-pop, avea adunate 529,000,000 de rezultate și, credeți-ne, pe nicio pagină nu a fost un singur cuvânt despre grupul debutat în 2009. Când am adăugat cuvântul magic, k-pop, am primit grupul, dar ne-am întristat când am văzut că rezultatele au fost de doar 3,560,000.

Un alt lucru amuzant, știați că agențiile riscă foarte mult atunci când pun în numele trupelor semne de punctuație?

Image result for h.a.m kpop

19. Stellar

Probabil când vă gândiți la nume, vreți să credeți că rezultatele căutărilor se ridică la stele, nu? Ei bine, nu este așa. Ele au trebuit să concureze cu 216,000,000 milioane de rezultate și nici măcar nu era ceva legat de ele. Am fost o fană a trupei și doar așa am avut la videoclipuri o recomandare de la ele. Dar când am adăugat cuvântul „k-pop”, trupa a apărut și am văzut că au fost căutate de aproximativ 15,600,000 de ori.

Image result for stellar kpop

18. The Legend

Un grup care nu a avut mulți ani în k-pop a avut de concurat cu 1,680,000,000 de rezultate, aceste venind din filme, Pokemon, Zelda și alte lucruri care sunt legendare în această lume minunată. Știți povestea, când am adăugat cuvântul magic „k-pop”, rezultatele au fost în jur de 14,600,000.

Image result for The legend kpop

17. Rain

Nu știu dacă e de explicat acest caz, dar el concurează cu mama natură și are doar 1,350,000,000 de rezultate. Față de trupele de mai sus, el a adunat, cu adăugare cuvântului „k-pop”, 153,000,000 de rezultate.

Image result for rain kpop

16. M.I.L.K.

Probabil cei mai noi fani k-pop nu știau că SM a creat o trupă pe nume M.I.L.K. în anul 2001. Din păcate, au avut de concurat cu băutura pe care bebelușii o adoră. Ele au avut adunate 12,200,000 de rezultate, în timp ce lichidul alb a adunat în toți anii 1,100,000,000 de rezultate. Cred că toți realizăm de ce au fost introduse în acest top.

Image result for M.I.L.K kpop

15. WINNER

Nu e un nume prost sau negândit înainte de YG, în schimb, e un nume foarte căutat. Cuvântul în sine a fost căutat de 1,440,000,000 de ori, în timp ce trupa a generat doar 304,000,000 de rezultate.

Image result for WINNER kpop

14. TWICE

Dacă introduceți trupa în motorul de căutare, apar imediat 812,000,000 de rezultate. Cuvântul în sine este unul căutat, și dacă nu venea de la o agenție mare din Coreea de Sud, poate nu era atât de ușor de găsit ceva despre ele.

Image result for TWICE kpop

13. SECRET

Probabil nu știți, dar ele au lansat o melodie în anul 2010, care se numea ,,Madonna”. Iar regina pop, Madonna, a lansat o melodie numită „Secret”. Acum, amândouă sunt ușor de găsit, dar în 2010, fanii K-pop nu erau atât de norocoși. Cuvântul „secret” este găsit în 1,880,000,000 de rezultate. Din păcate pentru ele, este greu de concurat.

Image result for SECRET kpop

12. Boyfriend

Cred că exemplul e la fel de evident ca la Rain. Trupa trebuie să concureze cu rezultatele cuvântului în sine, care sunt 706,000,000, și cu melodia lui Justin Bieber. Plus, prin acest nume, mulți fani masculini se simt excluși (partea aia de fani nu prea există în fandom).

Image result for boyfriend kpop

11. Rainbow

Sunt sigură că cine a venit cu ideea numelui Rain, a venit și cu Rainbow. Acel lucru drăguț pe cer care se termină cu un săculeț plin de aur a adunat 910,000,000 de rezultate, în comparație cu trupa, care a adunat doar 21,600,000 de rezultate.

Image result for rainbow kpop

10. SPEED

Un alt grup talentat care nu a fost apreciat la adevăratul talent. Ei au trebuit să concureze cu rezultatele cuvântului în sine, adică 3,440,000,000. Din păcate, trupa a avut doar 222,000,000 de rezultate.

Image result for SPEED kpop

9. Highlight

Fanii au avut grijă de această trupă. Dacă o cauți pe Google, pe lângă rezultatele despre machiaje și momentele de aur care s-au întâmplat la televizor sau în ceva meci, sunt și ei menționați. Căutările totale ale cuvântului sunt de 2,730,000,000 de rezultate, în timp ce trupa, singură, are doar 217,000,000.

Image result for Highlight kpop

8. AA (DOUBLE A)

Există doua abrevieri, o alegeți pe care vreți: Alcoolicii Anonimi sau American Airlines. Dacă e destul de rău să te asociezi cu primul acronim, al doilea este mereu acolo să te salveze. American Airlines a fost căutat de 324,000,000 de ori, în timp ce trupa se rezumă la numărul de 5,030,000 de rezultate.

7. TOUCH

Nici măcar nu știu de unde să încep cu ei. Melodia de debut a fost numită „Me”. Dacă cauți pe Google „Touch Me”, o să îți arate multe rezultate, în special multe 18+, şi nici măcar nu ajungi la grup. Cuvântul se bucură de 2,610,000,000 de rezultate, în timp ce trupa se bucură doar de 21,900,000. Din păcate, nici căutările lor nu sunt doar ale lor, deoarece alte cântărețe au făcut melodii care se numeau „Touch”.

Image result for TOUCH kpop

6. G.O.D

Numele G.O.D face parte din lista Rain și Rainbow. Chiar dacă pui punctele, acelaşi rezultat se arată. Trupa legendară de la JYP chiar nu poate concura cu divinitatea. Dumnezeu se bucura de 2,530,000,000 de rezultate, în timp ce trupa se mulțumește doar cu 211,000,000.

Image result for G.O.D kpop

5. FAVORITE

Dacă nu știați, există un grup în k-pop numit Favorite. Nu știu cât de inspirat este numele și nu știu ce a fost în capul agenției când au ales acest nume, dar cele 2,390,000,000 de rezultate nu sunt despre ele.

Image result for FAVORITE kpop

4. H.O.T

Altă trupă care folosește simboluri. În momentul în care au debutat, internetul nu era foarte comun și nu trebuiau să se bazeze pe el pentru promovare. Ei au 191,000,000 de rezultate, în timp ce cuvântul în sine are 7,350,000,000 de rezultate.

Image result for H.O.T kpop

3. HISTORY

Cred că vă dați seama și singuri din ce categorie face parte această trupă. Nu? Cuvântul a obținut 8,890,000,000 de rezultate, în timp ce trupa a fost căutată doar de 88,100,000 de ori. Chiar dacă trupa s-a destrămat în anul 2017, ea va rămâne în inima noastră pentru mult timp.

Image result for hISTORY kpop

2. 100%

Cine vine cu numele astea? Îmi plac melodiile lor, dar numele ăsta… Nu doar că a folosit un simbol, dar numele întreg e făcut din numere. Procentul 100% are 4,470,000,000 de căutări, în timp ce trupa se mulțumește cu 37,200,000 de rezultate.

Image result for 100& kpop

1. I

Trebuie să spun ceva aici? Îmi plac melodiile ei și sper din tot sufletul să se trezească și să promoveze doar cu numele ei: Cha Yoon-ji. Litera aia chiar nu o ajută!

Image result for cha yoon-ji

Există posibiltatea ca unele dintre exemplele de mai sus să nu se aplice. De exemplu, pentru mine, la WINNER a apărut în partea dreaptă un chenar cu „Vezi rezultate despre…”. Dacă trupa este căutată de multe ori de fani sau sunteți fani și o căutați constant, Google memorează această informație și apare fără adăugarea cuvântului k-pop.

2 gânduri despre „Top 20 al celor mai nepotrivite nume de trupe şi artişti din k-pop (bazat pe SEO)

 1. gyeheonminnie

  PENTAGON…… cand a inceput sa apara trupa prima la cautari și nu cladirea aia din SUA, fanii au facut o petrecere

  The Legend, Speed, History… trupele astea ma lovesc la inimă cand mă gândesc la ele

  Apreciază

  Răspunde
 2. Lucy🌙

  Of, cand, prin 2010, cautam T-ara pe Google imi apareau doar rezultate gen „gaini grase de tara” :)))
  In orice caz, mai mult ma enerveaza numele stupide de scena (si la trupe), gen U-know Yunho, Choikang Changmin, serios Sm??? Si mai sunt din astea, kid monster, rap monster, king, baby soul, the8, young cream care sunt pur si simplu cringeee

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s