Filmul coreean”Parasite” câștigă trofeul ‘Palme d’Or’ de la Cannes!

S-a scris istorie la festivalul internațional al filmului de la Cannes în 2019 pentru cinematografia coreeană în seara de 25 mai! Este prima dată când un film coreean câștigă Marele Premiu,’Palme d’Or’, la prestigiosul eveniment!

În poza de mai sus, îi aveți pe regizorul Bong Joon Ho și pe actorii Lee Sun Kyun și Choi Wooshik. În film mai joacă și actorii Song Kang Ho,Jo Yeo Jung, Park So Dam și Jang Hye Jin etc..

În timpul discursului de acceptare, Bong Joon Ho le-a mulțumit tuturor membrilor personalului și a spus: „”Parasite” a fost un experiment pentru mine, am vrut să fac un film unic. Aș dori să le mulțumesc tuturor artiștilor din film. Fără acești actori mari, n-aș fi putut să filmez nici măcar o singură scenă.”

„În acest an, cinematografia din Coreea împlineşte 100 de ani. Pentru a sărbători această aniversare, cred că Festivalul de Film de la Cannes mi-a oferit un cadou uimitor,” a mai adăugat acesta.

„Parasite” a bătut recordul având cel mai mare număr de pre-distribuții în 192 de țări diferite. Filmul va fi lansat la nivel mondial dupa premiera din Coreea din 30 mai.

În competiţia oficială din acest an a Festivalului de Film de la Cannes au fost proiectate 21 de lungmetraje din ţări precum Spania, Statele Unite, Belgia, Marea Britanie şi România. Printre regizorii care au concurat pentru trofeul Palme d’Or s-au numărat Jim Jarmusch, Pedro Almodovar, Ken Loach, Terrence Malick, Quentin Tarantino, Jean-Pierre Dardenne Luc Dardenne şi Corneliu Porumboiu.

Trofeul a fost prezentat de actriţa Catherine Deneuve.

Juriul competiţiei a fost format din cineastul mexican Alejandro Gonzalez Inarritu (preşedinte), actriţa Elle Fanning (SUA), regizoarea si scenarista Alice Rohrwacher (Italia), actriţa şi regizoarea Maimouna N’Diaye (Burkina Faso), regizoarea şi scenarista Kelly Reichardt (SUA), scriitorul şi creatorul de benzi desenate Enki Bilal (Franta) şi cineaştii Yorgos Lanthimos (Grecia), Robin Campillo (Franta) şi Pawel Pawlikowski (Polonia).

Preşedintele juriului a precizat că decizia a fost luată unanim.

Scris de Bong Joon Ho, filmul spune povestea unei familii al cărei viitor stă sub semnul întrebării. Din distribuţie fac parte Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-Jeong Cho.

Anul trecut, câştigătorul trofeului a fost lungmetrajul japonez „Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu.

Vă reamintim că Bong Joon Ho a avut succese și cu alte filme anterior: ‘The Host‘, ‘Snowpiercer‘, filmul Netflix ‘Okja‘, dar și cu multe alte filme mai puțin cunoscute publicului.

Felicitări lui Bong Joon Ho și echipei de filmări de la ‘Parasite’! Este un pas extrem de important pentru filmele coreene la nivel global! Aveți mai jos trailerul filmului și câteva fotografii de la Cannes:

Surse: hancinema, allkpop, ziare.com

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s