Choi Jong Hoon rămâne în arest și va fi acuzat de viol

În timp ce se afla în arest, Choi Jong Hoon a aflat că va fi acuzat de multiple agresiuni sexuale.

Potrivit deciziei instanței  din 31 mai, Curtea Districtuală Centrală din Seul a avut o audiere pentru petiția „habeas corpus” a lui Choi Jong Hoon, trimisă pe 29 mai, iar judecătorul Lee Il Yeom a respins-o. Petiția habeas corpus  este un sistem în care o persoană încarcerată poate depune o petiție care se opune arestării și cere instanței să-i revizuiască cazul.

Prin respingerea cererii lui Choi Jong Hoon, instanța a reconfirmat că mandatul de arest preventiv împotriva lui este încă valabil. Mandatul  de arestare pentru Choi Jong Hoon, care permitea ca el să fie reținut 48 de ore, a fost prelungit, deoarece el se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală multiplă. Potrivit judecătorului, „Curtea recunoaște acuzațiile penale și există preocupări clare de manipulare a dovezilor” și a decis că va rămâne în arest.

Choi Jong Hoon are două acuzații de agresiune sexuală, pentru un viol care ar fi avut loc în ianuarie 2016 la Hongcheon, provincia Gangwon, și, respectiv, pentru un viol din martie 2016 din Daegu, împreună cu Jung Joon Young și alții.

Pe 4 iunie a fost anunțat că Parchetul Central al Seulului l-a inculpat pe 3 iunie în baza Legii privind cazurile speciale privind pedepsirea de crime sexuale.

După cum spuneam, până la proces, probabil fostul membru FT Island va rămâne în detenție.

Sursa: soompi

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s