Lay din EXO amenință Calvin Klein cu rezilierea contractului

Lay din EXO este model al brandului Calvin Klein, dar critică firma pentru că nu respectă politica „unei singure Chine” în chestiunea legată Taiwan și Hongk Kong.

Lay Zhang, membru chinez al grupului K-pop EXO și model Calvin Klein, a avertizat compania americană de îmbrăcăminte să respecte politica Beijingului de „O singură China”, după ce aceasta a sugerat că Taiwan și Hong Kong sunt două țări independente.

Zhang, care a semnat recent un contract cu Calvin Klein, a lansat luni o declarație oficială pentru a avertiza compania, care a etichetat Hong Kong și Taiwan pe site-ul englezesc drept „regiuni diferite” – ceea ce le separă de China continentală. Pe pagina sa în versiunea chineză, numai Hong Kong-ul a fost etichetat separat.

„Zhang își iubește profund țara și susține politica „O singură China”, a declarat reprezentantul său din China într-o declarație pe platforma de socializare Weibo.. „El este împotriva oricăror acte sau cuvinte care divizează țara sa. Toate mărcile care colaborează cu el ar trebui să fie atente la această problemă.”

În conformitate cu principiul unei singure Chine, în Beijing există o singură China reprezentată de guvern, iar Taiwan și Hong Kong sunt părțile acestuia.

Reprezentantul a declarat că Zhang va rezilia contractul dacă compania nu își corectează imediat „greșeala de neglijență”.

„În cazul în care a existat o greșeală în trecut, ar trebui să o corecteze imediat, să-și ceară scuze și să prevină recidiva”, se arată în declarație. „În caz contrar, Zhang va rezilia contractul, indiferent de pedeapsa pentru încălcările contractului.”

Calvin Klein și-a cerut scuze peWeibo. Compania a spus că va corecta greșeala și va verifica dacă există anumite greșeli similare pe site-urile sale web și pe alte platforme.

„Respectăm și susținem suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei”, a spus compania.

Alte mărci globale, inclusiv Versace și Givenchy, au fost implicate în incidente similare, ceea ce a determinat-o pe actrița chineză Yang Mi să încheie contractul cu Versace. Oficialii firmei au emis scuze consumatorilor chinezi.

Image result for lay calvin klein

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s