Filmul ‘Parasite’ care a câștigat la Cannes va reprezenta Coreea la premiile Oscar

Filmul ‘Parasite’ în regia lui Bong Joon-ho îi are în distribuție pe actorii Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Jo Yeo Jung, Choi Woo Shik, Park So Dam, Lee Jung Eun. După ce a primit marele trofeu Palmes d’Or la Cannes, acesta merge la Oscaruri.

Filmul ‘Parasite’ al regizorului Bong Joon-ho va concura pentru o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin la cea mai mare ceremonie de premiere de la Hollywood.

Consiliul Ccoreean de Film a declarat joi, 22 august, că a ales ‘Parasite’ din opt candidați pentru a reprezenta propunerea coreeană la categoria de „Cel mai bun film de lung metraj” de la premiile Oscar din februarie anul viitor.

Consiliul a spus că „după analizare și discuția cuvenită”, filmul a fost selectat având în vedere recunoașterea sa globală, reputația puternică a lui Bong la nivel mondial și calitatea sa artistică și tehnică.

„Parasite”, al șaptelea film al lui Bong, a câștigat prestigiosul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, în luna mai, și a primit premii și la alte festivaluri internaționale de film. Filmul a atras peste 10 milioane de spectatori acasă.

Povestea din „Parasite” se învârte în jurul a două familii ale căror vieți se intersectează și combină atunci când fiul venind din familia mai săracă pătrunde, printr-o înșelăciune, în familia bogată, obținând un loc de muncă de meditator.

 

Sursa: hancinema

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s