Trupe de idoli k-pop care își produc singure melodiile

În industria k-pop există și trupe care își produc singure melodiile și trebuie să fie apreciate și pentru acest lucru!

Unele grupuri de idoli nu numai că scriu versuri și ajută la compunerea melodiilor, dar, de asemenea, asistă pe parcursul întregului proces de creare a unei melodii care poate fi de succes sau nu – de la alegerea instrumentelor până la editarea și mixarea cântecului până la versiunea finală.

Pentru a produce melodii este nevoie de mult talent și de muncă grea, așa că nu este atât de comun ca un grup de idoli să se ocupe de propria producție. Totuși, iată câteva grupuri care le-au arătat fanilor talentele lor nemărginite în producția de muzică!

PENTAGON

Hui, liderul genial al grupului PENTAGON, este faimos pentru abilitățile sale de scriere a cântecelor – a produs melodii pentru grupuri precum Shinhwa și Wanna One! Nu foarte mulți fani sunt conștienți, însă, că toți membrii contribuie la procesul creativ de producere a muzicii. Membrii care produc melodii cel mai des, în afară de Hui, sunt Wooseok, Yuto, Kino și fostul membru, E’Dawn.

WINNER

Membrii trupei WINNER nu își scriu doar versurile, ci joacă un rol activ în procesul de producție a muzicii lor. Liderul Yoon și Mino colaborează de fiecare dată pentru a produce melodii de succes, precum „Everyday”, „Really Really”, ”Island”, Millions”, etc. Aceste melodii includ versuri inteligente scrise de toți cei 4 membrii.

Seventeen

Stray Kids

Stray Kids are propriul sub-grup de producție 3RACHA, care este formată din membri Bang Chan, Changbin și Han. 3RACHA a produs majoritatea melodiilor trupei Stray Kids, de la piesa dinainte de debut „Hellevator”, până la cel mai nou single al lor, „Side Effects”. Mai mult, toate melodiile mixtape ale grupului sunt produse în întregime și scrise de către membri!

Big Bang

Încă de la început, G-Dragon a jucat un rol activ în producerea muzicii trupei legendare Big Bang. El este cel mai acreditat idol k-pop pentru producția de muzică, de către drepturile de autor. Unele dintre melodiile de succes produse de acesta, pe lângă cele solo, sunt, de la clasicii vechi precum „Lies” și ”Haru Haru”, până la lansări mai noi precum ”Flower Road”, ”If You”, „Let’s Not Fall in Love”, etc. T.O.P a contribuit, de asemenea, la procesul creativ, ajutând atât cu versuri, cât și cu producția de muzică.

DAY6

Trupa DAY6 este formată din membri talentați care nu sunt numai instrumentiști și vocaliști buni, ci și producători uimitori. Young K, Jae, Sungjin și Wonpil au fost activi în procesul de creație din spatele celei mai recente lansări, „Time of Our Life”, în timp ce single-ul lor de debut „Congratulation” a fost compus și scris de toți membrii grupului!

(G)I-DLE

În ciuda faptului că sunt relativ noi în industria k-pop, (G)I-DLE le-a arătat fanilor abilitățile lor de producție. Lidera Soyeon este o compozitoare și producătoare extrem de talentată, care se află în spatele mai multor hituri ale grupului, inclusiv „HANN”. La crearea celui de-al doilea mini-album al lor, „I Made”, au participat toate membrele.

GOT7

Începând cu anul 2016, GOT7 a început să acorde din ce în ce mai multă atenție procesului de producție proprie. Toți cei șapte membri au lucrat la mini-albumul “Flight Log: Departure”, iar JB a ajutat la compunerea și scrierea melodiei lor din 2017, ”You Are”

Block B

Fostul membru și lider Zico este cunoscut pentru abilitățile sale de producător peste tot. De fapt, el a produs melodii pentru spectacole și emisiuni, precum „Show Me The Money” și „Produce X 101”. Pe lângă Zico, totuși, alți membri, inclusiv Park Kyung, Taeil și P.O ajută la producerea melodiilor grupului!

Akdong Musician

Încă dinainte să debuteze cei doi frați au fost cunoscuți pentru talentul lor aparte în domeniul muzicii. Chanhyuk, a compus peste 40 de melodii înregistrate cu drepturi de autor, iar în această lună, cei doi urmează să lanseze cel de-al treilea album întreg, intitulat ”Sailing. Chanhyuk nu scrie și compune doar cântece – ba chiar va lansa și un roman în data de 26 septembrie, cu ocazia terminării serviciului militar.

BTS

Melodiile trupei BTS poartă întotdeauna povești despre experiențele personale, luptele și emoțiile membrilor. Încă de la început, grupul și-a scris propriile versuri și a lucrat alături de producătorii de la Big Hit Entertainment. RM, Suga și J-Hope, în special, au numeroase credite pentru melodiile grupului BTS.

EXID

Membra și lidera LE din EXID este un geniu absolut atunci când vine vorba de producerea de muzică. De fapt, ea a ajutat la crearea majorității pieselor trupei! Unele dintre cele mai cunoscute melodii ale sale includ „Up & Down” și „Me & You”, pe care le-a coprodus cu renumitul producător Shinsadong Tiger.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: