Reportaj al revistei „Rolling Stone” despre SuperM: ‘Nu vrem să călcăm pe alte trupe pentru a ajunge în vârf’

Cum văd americanii de la faimoasa revistă „Rolling Stone” debutul noii trupe SuperM din SUA? Clișee despre K-pop, aprecieri și multe altele, aveți puțin mai jos traducerea întregului reportaj despre debutul grupului de la SM.

Traducere integrală a textului:

Băieții super aranjați ai noului super-grup K-pop, SuperM, stau în sala de conferințe din clădirea Capitol Records din Los Angeles și au senzația că ar fi lăsat ceva pe masă.

Cu două zile mai devreme, grupul – alcătuit din aducerea laolaltă a șapte membri din patru trupe de băieți K-pop consacrate – închisese o intersecție în inima Hollywoodului și își făcea debutul live în fața a peste 5.000 de fani frenetici, unii dintre ei stând la coadă zile întregi doar pentru a obține un loc în față și pentru a-i vedea pe tipi performând.

Pentru SuperM, show-ul în aer liber – care a fost difuzat și în direct în întreaga lume pe YouTube – a servit și ca debut oficial al grupului lor, trupa de băieți fiind în sfârșit prezentată lumii după luni de secret.

„Să ieșim în fața fanilor noștri și să interpretăm ca SuperM a fost ceva care ne-a consumat nerviii, și nu este ceva ce simțim de obicei, deoarece facem parte cu toții din această industrie de ceva vreme acum”, spune Kai, drăguțul cântăreț cu buze cărnoase care a fost ales să se alăture SuperM provenind din trupa EXO. „Au existat unii membri care au simțit că poate ne-am putea descurca mai bine cu asta sau că am fi putut fi mai puternici în alta, dar este în regulă”, spune el zâmbind. „Mai mult decât orice, eram mândru că am putut arăta în sfârșit tuturor pentru ce ne pregătim.”

SuperM este cea mai recentă creație a companiei coreene de management, SM Entertainment (numele trupei nu este tocmai subtil). Fondat în 1995 de Lee Soo-man, un bărbat atât de celebru în Coreea,  cunoscut doar ca „Dl. Lee”, SM este considerată ca unul dintre pionierii mișcării K-pop la nivel mondial, după ce la începutul anilor 2000 a adus pentru prima dată artiști coreeni în America de Nord, în apogeul nebuniei teen pop.

SuperM este cea mai recentă tentativă a companiei de a străpunge piața din SUA. După ani buni de tot felul de recorduri în Asia, dar rămânând relativ necunoscute în State, succesul încrucișat al unor trupe precum BTS și Blackpink a oferit companiilor de divertisment precum SM un interes reînnoit de a ajunge pe piața internațională, cu SUA ca pivot de lansare.

Pentru SuperM, nu a fost vorba să înceapă de la zero, ci de a începe de sus. SuperM și-a luat membri din unele dintre cele mai populare grupuri de la SM, care au vândut în comun peste 14 milioane de albume în total și au adunat aproape patru miliarde de vizualizări ale videoclipurilor lor online. Fanii echipei SuperM se referă cu drag la ei ca „The Avengers of K-pop” (răzbunătorii din K-pop), care rezultă din convingerea că grupul prezintă membrii cei mai talentați și populari din fiecare trupă.

Baekhyun și Kai sunt de la EXO, o trupă de băieți elegantă și bine ambalată care, începând cu 2018, a vândut de fapt mai multe albume decât BTS în Coreea (lansarea Map of the Soul: Persona în luna aprilie trecută a răsturnat cântarul înapoi în favoarea grupului din urmă). La 27 de ani, Baekhyun este cel mai vechi membru al SuperM și a dobândit neoficial titlul de lider de grup.

Taemin, cel de-al doilea cel mai în vârstă membru, de 26 de ani, este din SHINee, e considerat unul dintre veteranii K-pop-ului, după ce a debutat în 2008. Grupul a ajuns la știri în 2017, după ce membrul fondator, Jonghyun, a murit din cauza unei aparente sinucideri, ceea ce a stârnit o dezbaterea asupra condițiilor de muncă și așteptările nejustificat de mari față de acești tineri interpreți, mulți dintre ei fiind scoși de la școală pentru a începe „pregătirea” pentru debutul lor.

Ultimii patru membri ai SuperM au fost aduși din subunitățile grupului  K-pop masiv format din 21 de persoane, NCT (domnul Lee îi numește prima trupă de băieți „nelimitată”, cu o listă de membri noi în rotație constantă). Taeyong și Mark sunt din NCT 127, iar Ten și Lucas sunt din subgrupul chinez, WayV.

Ideea pentru un grup de stele a fost discutată pentru prima dată anul trecut, deși cei șapte membri nu s-au reunit de fapt până la începutul primăverii. În timp ce băieții se întâlniseră înainte – SM organizează un turneu anual de concerte „SM Town”, similar, să spunem, cu momentul când Diddy și-a luat artiștii Bad Boy cu el- nu au lucrat niciodată împreună până la formarea SuperM.

EP-ul de debut al grupului, primul mini album, a ajuns în magazine săptămâna trecută. Setul cu cinci melodii se deschide cu un single principal, „Jopping”, o piesă  turbo al cărei nume provine dintr-o combinație de cuvinte, „sărituri” și „popping” (un publicist a șoptit că numele piesei era nebunesc, dar și atractiv în același timp). Piesa amestecă hip-hop-ul cu EDM, membrii trecând de la versuri în engleză la coreeană. Videoclipul pentru „Jopping”, a fost filmat la Dubai în vară și a acumulat deja peste 22 de milioane de vizualizări online. Alimentat de gălăgia masivă față de cântec și album, SuperM a anunțat săptămâna aceasta că va porni la drum pentru un turneu din America de Nord, care va începe pe 11 noiembrie în Fort Worth, Texas.

În timp ce BTS s-a aruncat în mainstream, cu albume ajunse la numărul unu, apariții la toate talk-show-urile de sfârșit de seară și chiar la premiile Grammy, băieții din SuperM sunt motivați să găsească succesul în termeni proprii.

„Da, concurența există și nu putem ignora asta”, spune Taemin, „dar nu vrem să călcăm peste alte grupuri pentru a ajunge în vârf. Vrem să stăm singuri ca grup și să aducem ceva nou și nou pe această scenă K-pop. ”

În acest scop, grupul a lucrat mult la crearea unui sunet care să fie marca lor proprie pentru LP-ul lor de debut, care va rămâne în continuare confortabil în arena hip-hop / pop / R & B, dar îi va vedea și țesând în și din diferite genuri în cadrul unei o singure melodii. În timp ce alte grupuri – cum ar fi Blackpink și BTS – lucrează în principal în coreeană, SuperM ar putea, de asemenea, să lanseze mai multe piese în limba engleză. (deși Mark s-a născut în Canada și vorbește fluent limba engleză, publicistul trupei confirmă că restul membrilor grupului au luat lecții de engleză.)

Și-au făcut temele, ascultând la radio în timp ce se aflau în Los Angeles și au transmis un mix ecletic de artiști precum H.E.R., Ella Mai, Daniel Caesar și Billie Eilish („Haideți să obținem această colaborare!” strigă Taemin).

Și în timp ce companiile coreene de management sunt de notorietate pentru controlul imaginilor grupurilor lor și pentru ținerea artiștilor lor într-o lesă scurtă (am ajuns odată să întâlnesc EXO la Seul și mi s-a spus că nu-i pot intervieva pe băieți în persoană, pentru că nu sunt machiați), din această perspectivă, SuperM se simte mult … mai lax (liber).

La această recentă schimbare prin L.A., tinerii dezvăluie că prima lor oprire după aterizare la LAX nu a fost direct la hotelul lor, ci la un restaurant fast food. Deși și-au rezervat mese în Malibu, membrii sunt înnebuniți și de  tradiționala tocană coreeană de la BCD Tofu House, un lanț non stop din sudul Californiei de mâncare ieftină („Este sincer mai bună decât Coreea”, spune Taeyong). În timpul interviului, băieții sunt îmbrăcați în geci de piele și bluze supradimensionate, sorbind din ice cafe de la Starbucks și se uită pe telefoanele lor ca orice alt tânăr la douăzeci de ani, în timp ce dau din casă că intenționează să încerce să își ia o vacanță în grup după ce turul lor se va termina. Ei călătoresc cu un traducător, dar toți încearcă cu viteză să răspundă la întrebări în engleză înainte de a se prăpădi în râs când nu își mai găsesc cuvintele. Dacă grupurile lor originale le-au oferit un curs intensiv despre cum să dai lovitura în  industrie, se pare că SuperM le va oferi acestor tipi șansa de a fi ei înșiși – și, în acest sens, o șansă de a crește.

„Dacă aș spune că nu simt nicio presiune  ar fi o minciună”, spune Kai. „Cu toții venim din cariere de succes, consacrate, dar într-un fel, suntem încă necunoscuți, cel puțin când vine vorba de această formație. Dar cu această presiune vine acest nou nivel de entuziasm, pentru că putem încerca și face mult mai multe, iar posibilitățile sunt nelimitate”, continuă el.

„Există o mulțime de grupuri acolo și multă competiție”, recunoaște Taeyong, „dar obiectivul nostru este să facem K-pop-ul să strălucească și mai tare. Spiritul de concurență nu este neapărat rău, pentru că ne împinge să vrem să scoatem lucruri mai bune. ”

Kai este mai specific: „SuperM este aici pentru a nivela genul K-pop”, afirmă el. „Suntem gata ca K-pop-ul să înceapă să ridice ștacheta.”

 

Sursa

3 gânduri despre “Reportaj al revistei „Rolling Stone” despre SuperM: ‘Nu vrem să călcăm pe alte trupe pentru a ajunge în vârf’

  1. Kai este mai specific: „SuperM este aici pentru a nivela genul K-pop”, afirmă el. „Suntem gata ca K-pop-ul să înceapă să ridice ștacheta.” ❤❤ Foarte frumos!! Le urez mult succes 💪🔥

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s