Un ofițer de poliție a fost arestat pentru că a încercat să elimine dovezi din cazul „Burning Sun”

Ancheta „Burning Sun” continuă cu arestarea ofițerului de poliție care avea legături cu persoanele implicate în scandal.

Pe 10 octombrie, instanța districtului central Seul a emis un mandat oficial de arestare pentru fostul superintendent al poliției, Yoon (49 de ani), sub acuzația de tentativă de a elimina probe în cazul „Burning Sun”.

Poliția din Seul a declarat presei: „Avem motive să credem că [Yoon] a luat parte la încercarea de a scăpa de probele cazului„ Burning Sun ”.

Mandatul de arestare împotriva lui Yoon include acuzații de căutare de câștiguri bănești pentru oferirea de favoruri, tranzacții monetare ilegale, folosirea incorectă a privilegiilor oficiale de servicii sociale, încercarea de a elimina probele și multe altele – a fost solicitat  în data de 7 octombrie, după ce poliția a obținut dovezi că Yoon a primit ilegal câteva milioane de woni de la CEO-ul Jung (45 de ani) în fonduri de investiții. Jung a fost apoi identificat drept individul care l-a introdus pe Yoon lui Seungri și găștii sale.

Se crede că, în 2016, Yoon i-a informat pe Seungri și pe Yung In Suk, partenerul său de afaceri, despre un fost club, cunoscut sub numele de ‘Monkey Museum‘, care era în pericol de a fi anchetat pentru încălcări ale regulilor cu privire la operațiunile de management, ceea ce ar fi putut ajuta ‘Monkey Museum’ să se sustragă de la acuzațiile de încălcare a legii. Yoon a apărut în timpul anchetei cu privire la clubul lui Seungri „Burning Sun” drept „superintendentul de la poliție” în înregistrările chatului fostului idol.


Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s