Trupa N.Flying, la primul interviu pentru Billboard!

„Oferim fericire sub forma de muzică”, scriu în ghilimele cei de la Billboard, chiar în titlul articolului despre grupul N.Flying.

„Rockerii din K-pop”, așa încep prezentarea mebrilor N.Flying redactorii Billboard. Vă redăm mai jos traducerea articolului realizat despre grupul de la agenția FNC, cu ocazia festivalului KCON LA:

Pe fondul haosului frenetic al convenției principale a KCON Los Angeles, cei patru membri ai lui N.Flying s-au strecurat cu emoție. Pentru prima oară, rockerii luminoși pop au făcut spectacol în S.U.A. după un an în care au obținut recunoaștere în Coreea de Sud. Deși au apărut pentru prima oară (la KCON), ei au ajuns să facă parte din actul de deschidere pentru a doua noapte a concertului de la KCON LA, alături de membrii Stray Kids, și mai târziu au aprins mulțimea cu un mixt de melodii de la Queen incitant, împreună cu propriile cântece.

Cel mai recent dintr-un șir de trupe pop de la compania sud-coreeană FNC Entertainment – care au ajuns în mainstream în paradigma  K-pop cu trupa de băieți FT Island la jumătatea anilor ’00, după care a avut succes ulterior cu CNBLUE – N.Flying este împreună din 2013 când și-au lansat primul single, „Basket”, o piesă în engleză alt-rock, în Japonia, dar își are debutul formal la lansarea primului său single coreean, „Awesome”, în 2015. De-a lungul carierei, au avut variații de ritm și mai multe schimbări de linie care i-au adus la actuala echipă formată din patru membri, dar 2019 a fost, fără îndoială, anul lor, după „Rooftop”, lansat inițial în ianuarie, și care a devenit un hit mai bun și a ajuns pe locul 1 în topurile din Coreea în martie. Cel mai recent au lansat cel de-al cincilea EP coreean, „Spring Memories”, în aprilie, și „Brotherhood„, care a fost atât primul lor LP, cât și primul album japonez, în mai. Al șaselea EP coreean, „Yaho„, urmează să sosească luni (15 octombrie).

În timp ce se aflau în culisele scenei convenției KCON, membrii s-au așezat cu Billboard pentru a discuta despre cariera lor și ascensiunea recentă. Consultați sesiunea Q&A de mai jos.

Cum vă simțiți să evoluați în S.U.A. pentru prima dată?

Jaehyun: Ne place foarte mult.

Seunghyub: Există mult mai  mulți fani decât am crezut că vor fi. Faptul că sunt atât de mulți fani care ne așteaptă și aici pentru a ne susține ne face atât de fericiți. Suntem încântați să îi putem întâlni diseară ca grup și sperăm să revină din nou și să facem performanțe în viitor. Știam că vor exista fani, dar nu știam că vor fi atât de mulți.

Cum credeți că s-a purtat anul 2019 cu N.Flying?

Hweseung: Am putut experimenta atât de multe lucruri diferite în acest an și au avut loc evenimente neașteptate. A fost foarte emoționant pentru noi.

Seunghyub: Noi doar continuăm să mergem înainte în cariera noastră și acum pentru a ne atinge scopul.

Care este obiectivul vostru?

Jaehyun: Scopul nostru este să fim în vârful lumii. [Râde.]

Cum vi se pare acum că ați fost recunoscuți anul acesta cu „Rooftop”?

Seunghyub: Sentimentele noastre sunt de neimaginat, a fost atât de neașteptat. La început, nu puteam să credem ce se întâmplă. Dar cu cât a continuat, am simțit că este responsabilitatea noastră să răspundem iubirii.

Când ați fost conștienți pentru prima dată că „Rooftop” câștigă popularitate?

Hun: Când mergeam la restaurantele la care mergem deseori sau mergeam pe stradă sau mergeam la alimentară, ori de câte ori cântecul nostru era difuzat … Există momente în care, de obicei, ne auzemm cântecele în public. Dar să-l auzim de atât de multe ori, cum a fost cazul cu „Rooftop”, a fost cu adevărat uimitor pentru noi. Am simțit că am primit atâta dragoste din partea publicului.

De ce credeți că acea melodie a primit atâta dragoste din partea publicului și a rezonat atât de mult cu ascultătorii?

Seunghyub: Este o melodie care se ascultă simplu, iar când o auzi, este o melodie în care poți simți versurile. Poate că se datorează faptului că pentru coreeni este ceea ce publicul simte în general acum.

De-a lungul anilor, v-ați confruntat cu mai multe schimbări de linie [vocalistul principal și cel mai tânăr membru Hweseung s-a alăturat trupei în 2017, iar în 2018 a fost plecarea fostului basist Kwon Kwang-jin]. Cum s-a schimbat dinamica grupului, dacă acesta a fost cazul, din cauza acestor schimburi, și cum vă simțiți acum?

Seunghyub: Pentru noi, modul în care ne simțim față de grup și dinamica noastră nu s-a schimbat niciodată, a fost întotdeauna același. Este întotdeauna despre ceea ce putem face ca N.Flying pentru a lansa muzică bună, ce putem face pentru a crește ca grup și ce putem face pentru a răsplăti fanii cu toată dragostea pe care o avem. Deci dinamica noastră nu s-a schimbat cu adevărat, a rămas mereu constantă pentru noi.

Dacă ar trebui să descrieți esența lui N.Flying într-un singur cuvânt sau o propoziție, care ar fi?

Seunghyub: [fandomul nostru] N.fia. N.Flying este N.fia, iar N.fia este N.Flying.

Industria K-pop este dominată aproape în întregime de grupuri de dans, dar voi sunteți o trupă (care cântă). Cum vă simțiți cînd lucrați pe acea scenă ca trupă, acolo unde trupele pop sunt mult mai puțin obișnuite?

Hun: De fapt am crescut mereu căutând în formații, încă de când eram mic. Am avut încredere că, deși artiștii care dansează sunt foarte talentați și foarte misto, am avut încredere că formațiile vor putea transmite un sentiment diferit. Și de asemenea am avut încredere în acea intuiție, și facem ceea ce facem în ritmul nostru propriu.

Cine au fost câteva dintre trupele voastre preferate din copilărie?

Hun: Modelele mele sunt Guns N’ Roses și Creed.

Ați debutat defapt în Japonia, unde multe trupe K-pop au avut succes, înainte de a lansa muzică coreeană. Ce credeți că face piața coreeană mai puțin receptivă la trupele K-pop față de cea japoneză, și cum vedeți starea scenei pentru formațiile din Coreea de Sud?

Seunghyub: Am debutat în Japonia mai întâi pentru că am vrut să învățăm diversele culturi de trupă ale Japoniei. Nu cred că există o diferență atât de mare când vine vorba de Japonia și Coreea în ceea ce privește scenele pentru trupe.

Jaehyun: Nu cred că există o diferență mare între trupe sau trupe de idoli sau grupuri de dans, ci doar că modul în care oferim fericirea sub formă de muzică este diferit. Dar la sfârșitul zilei, indiferent dacă prezența noastră este mare sau mică sau dacă scenele noastre sunt mari sau mici, ținta noastră este în continuare aceeași.

Ce urmează pentru N.Flying? Ce anume vreți să încercați în viitor, muzical sau doar în general?

Seunghyub: Există într-adevăr atât de multe.

Hun: Pentru a fi sincer, vrem să facem totul. Sunt atât de multe lucruri pe care vrem să facem. N.Flying nu este un grup care are o culoare specifică. Avem un spectru foarte larg. În viitor, sperăm să putem încerca diverse stiluri muzicale.

Ce așteptați cu nerăbdare pentru restul anului 2019?

Seunghyub: Pornind de la L.A., vrem să putem să facem înconjurul lumii și să ne întâlnim cu toți N.fia ai noștri din toată lumea și să le oferim evoluții bune și să facem doar muzică bună.

N.Flying urmează să lanseze albumul „Yaho” pe octombrie. 15.

 

Sursa

2 gânduri despre „Trupa N.Flying, la primul interviu pentru Billboard!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s