Kim Dong Wan din Shinhwa critică modul în care industria tratează problemele psihice

Moartea tragică a lui Sulli readuce în public o dezbatere care roade societatea coreeană: depresiile și sinuciderile. Kim Dong Wan de la Shinhwa și-a dezvăluit gândurile despre sănătatea mintală și modul greșit în care  industria divertismentului abordează problema.

Cântărețul și actorul a scris următoarea postare pe Instagram în 15 octombrie, aparent în lumina sinuciderii lui Sulli:

Atunci când sportivii suferă o leziune a ligamentului, chiar și în cazurile în care este posibilă recuperarea prin tratament de conservare sau reabilitare, de obicei, li se recomandă să se supună unei intervenții chirurgicale, în ciuda efectelor secundare potențiale. Acest lucru se datorează faptului că perioada de tratament care urmează unei accidentări este inclusă în contractele lor.

Odată cu creșterea rețelelor media și a celebrităților, sunt tot mai multe lucruri pe care (aceștia) se obligă reciproc să le facă. Există atât de mulți adulți care se așteaptă ca tinerii [celebri] să arate zâmbete luminoase și sănătoase atunci când nu pot mânca sau dormi corect. Se așteaptă ca [celebritățile] să fie sexy, dar să nu facă sex și să fie dure, dar să nu se lupte cu nimeni.

Multe celebrități juniori agonizează cu privire la cât de mare este boala pe care vor să o ducă în inimă, de dragul gustului dulce al banilor și statutului.

Numeroase studii științifice și rezultatele cercetărilor ne-au spus deja cât de „rapid și ușor” sau „cât de multe efecte secundare și efecte ulterioare” există în medicamentele psihotrope. Nu mai putem sta și privi în timp ce ei oferă astfel de medicamente pur și simplu pentru că individul le dorește pentru a se relaxa sau pentru a rezolva rapid problema.

Nu trebuie să nu remarcăm cum acțiunile reticente și leneșe ale marilor companii de divertisment pot deveni gazda unui virus contagios care se poate răspândi instantaneu.

View this post on Instagram

운동선수들이 인대 부상을 입는 경우 보존치료나 재활만으로 회복이 가능한 케이스라 해도 대부분 후유증을 감내하고 수술을 권유받습니다. 부상 뒤의 치료 기간 또한 계약 기간에 포함되어 있기 때문이죠. _ 더 많은 매체들과 더 많은 연예인들이 생겨나면서 서로에게 강요받는 것들이 많아지고 있습니다. 어린 친구들이 제대로 먹지 못하고, 편히 자지도 못하는 상황에서도 건강하고 밝은 미소를 보여주길 바라는 어른들이 넘쳐나고 있습니다. 섹시하되 섹스하지 않아야 하고, 터프하되 누구와도 싸우지 않아야 하는 존재가 되길 원하고 있죠. _ 많은 후배들이 돈과 이름이 주는 달콤함을 위해 얼마만큼의 마음의 병을 갖고 일할 것인가를 고민하고 있습니다. 향정신성의약품이 얼마나 ‘간편하고 빠른 일’인지, 얼마나 ‘많은 부작용과 후유증’을 갖고 있는지, 수많은 논문과 보고서가 말해 주고 있습니다. 본인이 원해서 혹은 빠른 해결을 위해 약물을 권유하는 일을 더 이상 방관해서는 안 됩니다. 대형 기획사들의 안일한 대처는 접촉 없이도 퍼지게 될 전염병의 숙주가 될 수 있다는 걸 간과해서는 안 될 것입니다.

A post shared by 김동완 (@danedwkim11) on

Sursa: allkpop

Un gând despre „Kim Dong Wan din Shinhwa critică modul în care industria tratează problemele psihice

  1. „Există atât de mulți adulți care se așteaptă ca tinerii [celebri] să arate zâmbete luminoase și sănătoase atunci când nu pot mânca sau dormi corect. Se așteaptă ca [celebritățile] să fie sexy, dar să nu facă sex și să fie dure, dar să nu se lupte cu nimeni.” Ce bine a spus-o! Idolii (celebritatile) nu sunt papusi care sa faca ce vrem noi, cat vrem noi si cum vrem noi, sunt si ei niste OAMENI cum suntem si noi, au si ei sentimente, dorinte, o putere de munca pe care de multe ori le neglijează doar ca sa para perfecti sau sa ne faca pe plac

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s