Presa internațională critică SuperM pentru strategia pe care a folosit-o ca să ajungă #1 în „Billboard 200”

SuperM

Recent, SuperM s-a ales cu o mulțime de comentarii negative din cauza controversei din jurul vânzărilor de albume înregistrate pe parcursul primei săptămâni, ceea ce a făcut-o să fie prima trupă k-pop care a ajuns #1 în clasamentul Billboard 200 cu albumul de debut. Cu această ocazie, mai multe site-uri de știri din străinătate au criticat grupul pentru tactica pe care a folosit-o ca să ajungă în fruntea topului.

Prin intermediul unui articol, reprezentanții site-ului american The New York Times au declarat: „Primul mini-album de la SuperM a apărut cu 8 versiuni diferite și mai multe pachete, fapt ce i-a asigurat o săptămână puternică la capitolul vânzări de albume, dar destul de modestă în ceea ce privește streaming-ul”. Mai exact, SuperM are un total de 168.000 de unități echivalente cu albumul „SuperM”, 164.000 dintre acestea fiind vânzări de albume și doar 4.000 – streaming.

Cei de la Rolling Stone au anunțat principalul rival în topuri al lui SuperM, el fiind Summer Walker, și i-a încurajat pe fani să continue difuzarea melodiei „Over It”. Pentru comparație, albumul „Over It” de la Summer Walker a înregistrat 134.000 de unități echivalente, 14.000 dintre ele fiind vânzări de albume și restul, adică 120.000, streaming!

„În cele din urmă, strategia de marketing a lui SuperM, care s-a concentrat pe pachete și copii fizice, a depășit numărul rezultat din streaming al lui Walker” – declarație marca Rolling Stone.

Și Buzzfeed News a comentat această problemă, spunând că vânzările de albume ale lui SuperM au fost „aproape nemaiauzite” atunci când streaming-ul digital a atins un nivel record.

Special pentru promovarea debutului său, SuperM a pregătit peste 60 de seturi de produse / albume pe care fanii le pot achiziționa pe site-ul lor oficial, inclusiv diverse postere și photocarduri. De asemenea, au făcut posibilă răscumpărarea biletelor / albumelor pentru turneul lor și au propus opt variante diferite ale albumului „SuperM”.

Voi ce părere aveți despre această situație?

sursa

Un gând despre „Presa internațională critică SuperM pentru strategia pe care a folosit-o ca să ajungă #1 în „Billboard 200”

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s