Big Hit Entertainment: membrii BTS nu se înrolează în acest an

Big Hit Entertainment a emis un răspuns oficial la zvonurile conform cărora unul dintre membrii BTS se va înrola anul acesta,  lansate de parlamentar sud coreean.

La 21 octombrie, o sursă a agenției a declarat: „Nu știm de ce a apărut acest tip de poveste, dar rapoartele despre înrolarea din acest an sunt false.”

Rapoartele par să fi apărut în urma comentariilor făcute de membru al Adunării Naționale, Ahn Min Suk, care este președintele Comitetului pentru Cultură, Sport și Turism.

În timpul unei inspecții guvernamentale la Ministerul Culturii, Sportului și Turismului, Ahn Min Suk a spus: „Se pare că unul dintre membrii BTS va merge în armată în acest an. Se pare că s-a decis să nu se acorde un tratament special artiștilor de cultură pop în ceea ce privește serviciul militar.”

Ahn Min Suk a continuat: „Cei care fac arte plastice primesc tratament special în ceea ce privește serviciul militar dacă se plasează cel puțin pe locul doi în competiții internaționale. Acest sistem a fost pus în aplicare în anii ’70. La acea vreme, exista o diferență foarte clară între artele plastice și cultura pop. Acum, zidurile respective au căzut,  așa că nu are sens ca doar „artiștii puri” să primească un tratament special în ceea ce privește serviciul militar și să nu-l ofere și artiștilor din cultura pop.”

Park Yang Yoo, ministrul Culturii, Sportului și Turismului, a declarat: „Chiar înainte de BTS, au existat multe opinii despre dacă artiștii din cultura pop ar trebui să primească un tratament special în ceea ce privește serviciul militar, așa că am discutat această problemă de multă vreme. Cu toate acestea, Asociația Forței de Muncă Militare și Ministerul Apărării Naționale sunt de părere că, dacă este posibil, ar trebui reduse toate tratamentele speciale cu privire la serviciul militar. Din punctul de vedere al Ministerului Culturii, Sportului și Turismului, ar fi mai bine dacă un astfel de tratament special ar putea fi extins pentru a promova mai bine cultura noastră și industriile sportive.”

Park Yang Yoo a continuat: „Există competiții internaționale și internaționale clare pentru sport sau arte clasice. Oamenii au arătat că nu există o distincție atât de clară pentru cultura pop, așa că este dificil de standardizat. Când am avut discuții cu industria culturii pop și am menționat dificultatea de a primi un tratament special, ei au spus că  problema cea mai practică pentru ei a fost dificultatea de a pleca în străinătate la concerte pentru cei care nu și-au încheiat serviciul militar. Au solicitat clemență în acest sens, așa că am negociat cu Asociația Forței de Muncă Militare și Ministerul Apărării Naționale despre asta. ”

Oare să existe în viitor măcar o ridicare a restricțiilor legate de călătorii pentru idolii K-pop? Oricum ar fi, deocamdată membrii BTS nu merg în armată.

 

Sursa

 

3 gânduri despre “Big Hit Entertainment: membrii BTS nu se înrolează în acest an

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s