Retragerea lui Wonho discutată de presa internațională + Twitterul dominat de fanii care îi cer revenirea

Image

Hastag-uri ca #FightForWonho au dominat Twitterul după anunțul agenției Starship cu privire la încheierea contractului lui Wonho din MONSTA X. Cele peste 8 milioane de Tweet-uri și discuțiile online au atras atenția și celor de la Billboard și Newsweek, care au acoperit subiectul pe larg, remarcând unirea fanilor  internaționali.

Plecarea lui Wonho din trupa MONSTA X a provocat, așa cum remarcă Newsweek, „o furtună de mesaje emoționale pe rețelele de socializare.” În primul rând, fanii le-au scris idolilor mesaje de încurajare utilizând numele MONSTA X în coreeană #몬스타엑스_응원해, care a ajuns #1 în trenduri la nivel global.

Image

Apoi fanii au avut mesaje de transmis agenției Starship, folosind hastag-uri ca #몬베베의_목소리를_들어봐요 („ascultați vocile Monbebe”) și #원호탈퇴반대 („împotriva ieșirii lui Wonho”), „FightForWonho” sau #스타쉽_우리가_답변을_원해  („Starship vrem explicații”), ultimele din urmă ajungând pentru foarte multe ore #1 pe Twitter la nivel global.

Alți fani s-au mobilizat pentru a protesta în stradă în acest weekend, iar alții au reproșat agenției că își muncește prea mult idolii, exprimându-și temerea că aceștia vor fi epuizați mental.

Mobilizarea online a fanilor Monbebes și a fanilor internaționali din alte grupuri, în apărarea lui Wonho, cerând întoarcerea lui în grup, este  analizată din altă perspectivă de redactorii Billboard.

Billboard remarcă faptul că hashtag-urile arată conversațiile interculturale care se întâmplă atunci când controversele lovesc scena K-po.

La câteva ore după ce știrile au anunțat că tânărul de 26 de ani (nume real Lee Ho-seok) își părăsea grupul joi în urma unui vârtej de zvonuri și acuzații cu privire la comportamentul său trecut, fanii locali au început să se adune în afara birourilor din Seul din Coreea ale casei de discuri  de la Monsta X, Starship Entertainment. Billboard a observat întrunirea liniștită și pașnică în care fanii Monsta X (cunoscuți afectuos ca Monbebe) au început să scrie bilețele și să le posteze pe partea din față și pe partea laterală a clădirii în timp ce un paznic stătea afară și privea. Mesajele au fost preponderent în coreeană, dar au inclus câteva mesaje în limba engleză, la care au participat zeci de fani de mai multe naționalități.

Mesajele erau deja scoase a doua zi, fanii având  impresia că au fost colectate și aduse la Starship.

Suporterii care nu au putut să ajungă la Seul și-au arătat sentimentele online prin intermediul rețelelor de socializare, Twitter-ul devenind principalul teren de luptă pentru Wonho, după cum am scris mai sus, unde fanii au discutat totul, de la teoriile despre cum au apărut știrile despre el și până la găsirea unor modalități suplimentare pentru a-l sprijini pe cântăreț.

O petiție Change.org intitulată „Mențineți un membru al Monsta X” are deja peste 350.000 de semnături de asemenea.

Ca și incidentele din trecut care au implicat vedetele K-pop, baza de fani din ce în ce mai internațională a scenei muzicale coreene continuă să aibă o socoteală mai dură cu baza conservatoarede acasă din Coreea de Sud .

Zilele trecute aceasta văzut că Wonho e acuzat că nu a plătit banii împrumutați de la o fostă prietenă, a fost la un centru de detenție pentru minori și a fumat marijuana – această din urmă acuzație fiind singura activitate ilegală efectivă de care a fost acuzată vedeta, întrucât marijuana este ilegală în Coreea, în timp ce până în prezent nu au fost partajate dovezi specifice ale primelor două acuzații. Totuși, zvonurile au provocat o controversă în K-pop și au fost împotriva imaginii sale în Coreea, unde percepția publică a unei persoane este de neprețuit și unde comunitatea online de fani conectată digital este lentă.

Dar, întrucât Monsta X și-a crescut baza de fani la nivel global (semnând recent cu Epic Records pentru lansările concentrate în SUA), aceste incidente par din ce în ce mai nedrepte pentru alți fani care l-au urmărit Wonho ca membru Monsta X de mai bine de patru ani și nu le este frică să vorbească. O situație similară a apărut atunci când HyunA și E’Dawn din trupa băieți PENTAGON au fost îndepărtați de la casa de discuri Cube Entertainment pentru că au dezvăluit public relația lor – o controversă pentru K-pop, dar nu pentru multe alte scene muzicale – înainte ca agenția să anunțe că ar examina situația după criza publică de pe rețele sociale. HyunA și E’Dawn s-au despărțit în cele din urmă de compania lor, dar a devenit un moment de cotitură cu privire la influența pe care fanii internaționali și  rețelele de socializare online o au asupra K-pop-ului.

Monbebes amenință cu  boicoturi și alte proteste în persoană și online, dar Monsta X și Starship Entertainment nu au anunțat planuri de revizuire sau reconsiderare a deciziei lor. Cu toate acestea, există cu siguranță mai mulți ochi internaționali care urmăresc aceste presupuse controverse K-pop și obligă agențiile să lărgească cercul celor pe care îi iau în considerare atunci când iau decizii majore.

 

 

Sursa 1 Sursa 2

Un gând despre „Retragerea lui Wonho discutată de presa internațională + Twitterul dominat de fanii care îi cer revenirea

  1. Amaya

    Am si eu o intrebare. Nimeni nu se gândește ca poate el chiar a vrut să plece din trupă? Monsta x au trecut prin multe anul acesta de cand cu promovările si succesul in America. Eu inteleg ca este greu de acceptat ca biasul iti pleaca din trupa iar Monsta x nu o sa mai fie Monsta x fără Wonho, dar, trebuie să ne gândim ei la el. Poate îi este mai bine așa.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s