Idoli care şi-au părăsit trupele în 2019 în urma unor scandaluri

Cu siguranţă 2019 e un an tumultos pentru K-pop, amintindu-ne un pic de 2014, care ne-a adus multe scandaluri şi veşti nefericite. Însă un lucru prin care putem caracteriza acest an este plecarea idolilor din trupele lor şi anume băieţii.

Aceste plecări au fost toate cauzate de nişte scandaluri imense în care au fost implicaţi idolii, fie de consum de droguri, sexuale sau alte motive, toate lăsându-ne cu un gust amar în gură şi schimbându-ne un pic perspectiva asupra acestei industrii de divertisment.

Mai ţineţi minte idolii care au plecat din trupele lor în acest an? Haideţi să recapitulăm:

Kang Sung Hoon pleacă din Sechskies (1 ianuarie)

Image result for kang sung hoon

Problemele lui Kang Sung Hoon au început în 2018, când artistul a anulat un eveniment în Taiwan şi nu a întors înapoi banii fanilor. Mai mult de atât, acesta ar fi fost într-o relaţie cu administratoarea fanclubului său, Hoony World, care ar fi fraudat fanii şi lear fi furat banii. Ulterior, artistul nu a participat la concertul din octombrie al trupei Sechskies, iar în noiembrie, fanii grupului chiar l-au dat în judecată pe el şi fanclubul Hoony World.

Seungri părăseşte Big Bang (11 martie)

Image result for seungri

Seungri şi-a anunţat retragerea din industrie în acest an, fapt ce înseamnă plecarea sa din trupa Big Bang şi de la compania YG Entertainment. Totul a început de la scandalul „Burning Sun”, în urma căruia poliţia l-a pus sub acuzare pentru aranjarea serviciilor de prostituţie. La sfârşitul lunii ianuarie, s-a dezvăluit că Seungri încuraja agresiunea sexuală şi droga femei pentru a le oferi în scopul satisfacerii plăcerilor sexuale ale clienţilor din clubul pe care-l deţinea. Cazul a evoluat mai târziu într-un scandal şocant, unde s-au dezvăluit mesaje de ani de zile unde Seungri şi alţi bărbaţi discutau despre prestarea unor servicii sexuale pentru investitorii afacerilor deţinute de acesta.

Choi Jong Hoon părăseşte FTISLAND (14 martie)

Related image

Jong Hoon, unul dintre actorii faimosului chat, a avut şi alte acuzaţii pe capul său. Odată cu izbucnirea scandalului Burning Sun şi dezvăluirea chatului controversat al lui Jung Joon Young, în care chiar el a încărcat un video propriu cu conţinut sexual, s-a dezvăluit că Jong Hoon ar fi mituit poliţia şi a beneficiat de favoritism din partea forţelor de ordine. Totul a ieşit la iveală, când nişte mesaje atestau faptul că a avut loc o discuţie cu un oficial, unde i s-a cerut să ascundă faptul că Jong Hoon a fost prins conducând în stare de ebrietate. Capac a pus şi fapul că membrul FTISLAND a fost unul dintre participanţii chatului în care existau dovezi tulburătoare referitor la infracţiunile sexuale comise de aceştia.

Junhyung părăseşte trupa Highlight (19 martie)

Image result for junhyung

Junhyung e un al idol implicat în scandalul sexual, care a părăsit trupa Highlight, cunoscută anterior drept BEAST, în urma dovezilor de necontestat. Cu toate că iniţial, Junhyung a negat că ar fi implicat în controversatul chat al lui Jung Joon Young şi Seungri, acesta a admis într-un final, după dezvăluirea nenumăratelor mesaje din respectivul chat, care demonstrau implicarea sa şi a celorlalţi membri în infracţiunile sexuale, coruperea poliţiei şi multe altele.

Yoochun pleacă din JYJ (24 aprilie)

Image result for yoochun

În luna aprilie a anului curent, Park Yoochun a fost acuzat că ar fi consumat metamfetamină împreună cu fosta sa logodnică, Hwang Hana. Artistul a negat cu insistenţă acuzaţiile de câteva ori, până când rezultatele analizelor anti drog au dezvăluit că acesta a consumat, într-adevăr, substanţe narcotice.

Park Yoochun a debutat în 2003 în faimoasa trupă TVXQ, iar după ce a plecat în 2009, în urma unei dispute contractuale, acesta şi ceilalţi doi colegi, au format grupul JYJ în 2010. Pe lângă o carieră de succes în calitate de cântăreţ, Yoochun mai este şi un actor cunoscut şi îndrăgit. Reputaţia sa a avut de suferit înainte de scandalul cu droguri, când în 2016 a fost acuzat că a agresat sexual mai multe femei. Cu toate că acuzaţiile au fost retrase, cazul s-a întins ani la rând.

B.I pleacă din iKON (12 iunie)

Related image

În vara anului 2019, fanii trupei iKON au fost şocaţi de vestea că membrul B.I părăseşte trupa şi YG Entertainment. Ştirea a venit după ce idolul de 22 de ani a fost prins încercând să procure drogul LSD în 2016, conform unui reportaj lansat de Dispatch. Procurarea sau consumul de droguri este o infracţiune gravă în Coreea de Sud şi se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare. Ulterior, s-a declarat că B.I a admis faptul că, într-adevăr, a încercat să facă rost de droguri.

Kangin părăseşte Super Junior (11 iulie)

Image result for kangin

Kangin a luat o pauză de la industria de divertisment în 2017, fiind implicat într-o serie de scandaluri printre care acuzaţii de agresiune şi de conducere în stare de ebrietate. Acesta a fost un membru original al trupei Super Junior, debutând acum 14 ani, în 2005, iar cariera sa nu a fost una lipsită de atenţie. În 2009, acesta s-a luat la harţă cu alţi doi bărbaţi la un bar din Seul. O lună mai târziu, acesta a fost prins conducând în stare de ebrietate, după ce a intrat cu maşina într-un taxi parcat. Mai mult de atât, Kangin a fugit de la locul accidentului. În mai 2016, Kangin a fost prins pentru a doua oară în timp ce conducea în stare de ebrietate.  Un an mai târziu, în noiembrie 2017, acesta a agresat fizic o femeie într-un bar, fiind, din nou, beat. Colac peste pupăză, s-a dezvăluit că acesta a fost prezent într-unul dintre chaturile lui Jung Joon Young.

Jonghyun pleacă din CNBLUE (28 august)

Image result for jonghyun cnblue

Jonghyun a fost şi el unul dintre membrii prezenţi în chatul lui Jung Joon Young, dar care, faţă de colegii săi din industrie, a ales să dispară pentru o perioadă din industrie, rămânând, totuşi, în trupa CNBLUE. Totuşi, idolul nu a stat departe de scandaluri, pentru că în luna august, acesta a fost prins trimiţându-i mesaje unei vedete de YouTube, şocând fanii şi internauţii de comportamentul neschimbător al acestuia.

Wonho pleacă din MONSTA X (31 octombrie)

Image result for wonho

Cel mai recent scandal în care este implicat un idol masculin, este cel al lui Wonho din MONSTA X. Controversa a început când o fostă vedetă de reality show, Jung Da Eun, cunoscută şi drept iubita lui Han Seo Hee, a postat pe Instagram o imagine în care îl întreabă indirect pe Wonho când îi întoarce datoria. Ulterior, incidentul a erupt într-un scandal mai mare, Jung Da Eun dezvăluind că Wonho a locuit cu ea şi nu a plătit partea lui de chirie, a vândut lucrurile ei pe internet, ar fi fost plasat într-un centru de detenţie pentru tineri şi că a condus fiind încă minor. Toate acestea au dus la decizia ca Wonho să părăsească MONSTA X, însă lucrurile nu se opresc aici. La scurt timp, s-a dezvăluit că acesta a consumat şi droguri, iar agenţia a rupt definitiv legătura cu acesta, terminându-i contractul.

Cu mai puţin de două luni rămase până la finele lui 2019, ne întrebăm dacă acest lanţ se opreşte aici sau va mai continua.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s