LOONA e gata să își întindă aripile

LOONA, stilizat ca LOOΠΔ, este un grup de 12 fete ce a luat naștere sub aripa Blockberry Creative. Numele  în coreeană, 이달의 소녀 (Idaleh Sonyeo), se traduce drept „fata lunii„ – și la fel ca în română, cuvântul lună este omonim, având două înțelesuri diferite. Fiecare membră are o culoare și un animal reprezentativ, fetele au și propria lor lume numită LOONAvers.

Despre creșterea lor ca trupă

LOONA a pășit ușor în lumea K-pop-ului începând cu septembrie 2016 când Blockberry a scos din mânecă prima membră cu propriul său debut solo, „Vivid”. După aceasta, au urmat restul de 11 membre și 3 sub-grupuri și primul single „favOriTe” lansat în formulă completă pe 20 august 2018, care a preceda debutul  oficial cu „Hi High” de pe albumul [+ +]. Fetele au devenit virale în lumea K-pop-ului, au propria comunitate de fani (numiți Orbit) care a răspândit în jurul lumii mesajul „Stan LOONA” până în punctul în care expresia a devenit un meme, mai ales în comunitatea LGBTQ+, unde piesele și MV-urile trupei au devenit simboluri.

În culisele KCON 2019 Los Angeles, membrele au râs când au fost întrebate care este părerea lor despre fenomenul „Stan LOONA.” „Am observat că fanii ne sprijină și ne urmăresc pe rețelele de socializare,” a spus Olivia Hye. „Când ne gândim la acest lucru vedem ceva ce este foarte prețios pentru noi și suntem foarte recunoscătoare pentru asta.”

Simbol al comunității LGBTQ+

Membrele au recunoscut că deoarece au devenit virale le-a ajutat foarte mult, având în vedere că sunt începătoare în competiția puternică a K-pop-ului; acest lucru le-a adus un featuring cu Grimes pentru melodia sub-grupului LOONA yyxy. „Recent am primit foarte mult sprijin din partea fanilor din SUA pe rețelele de socializare,” a spus Chuu, al cărei solo „Heart Attack” este unul dintre MV-urile LOONA depre care mulți spun că promovează dragostea între persoanele de același sex. „Este foarte plăcut că vom oferi acestor fani o evoluție live.” „Sincer, suntem recunoscătoare pentru asemenea cuvinte,” a adăugat Go Won referindu-se la expresia „stan LOONA.” „Am văzut și am vorbit între noi despre acest lucru foarte mult, sincer, știm puțin despre asta. Suntem foarte recunoscătoare.”

În ceea ce privește creșterea lor ca simbol LGBTQ+ în mediul digital, LOONA este mulțumită. „Am auzit despre aceste reacții și despre interesul acordat nouă, suntem foarte recunoscătoare,” a spus Yves. Despre entuziasmul legat de „Heart Attack,” ea a adăugat: „Când MV-ul a apărut, în el era vorba despre dorință. Am fost foarte amuzate când am văzut că poate fi interpretat în acest mod. Apreciem că oamenii îl găsesc interesant, iar datorită acestui aspect noi suntem motivate să lucrăm din greu.”

De ce este piesa Butterfly” unică?

Deși factorul cheie din spatele succesului fetelor este reprezentat de felul în care au devenit virale, LOONA reușește să iasă în evidență mai ales prin talentul de care dă dovadă. LOONAversul și multitudinea de pre-debuturi realizate au ajutat la acest lucru, dând fiecărei fete nu doar o identitate unică în trupă, dar și o șansă de a-și arăta propriile puncte tari. „Nu reprezentăm doar o culoare,” spune Heejin despre lansările ce au avut loc înaintea debutului, „cred că au fost foarte multe influențe vrând să ne arătăm diferite părți, iar acest lucru a fost foarte important pentru conceptul nostru.”

Cel mai recent single al lor, „Butterfly” – lansat în februarie, de pe albumul [X X], a fost lansat printr-un MV inspirațional focusat pe femeile întregului glob, ce își doresc să se înalțe schimbând lumea. „Mesajul este despre vocea interioară,” a dezvăluit Yves care este de părere că ascultând LOONA te simți înrudit la un oarecare nivel și devii o parte din poveste. „Vrem ca toți cei ce ascultă ‘Butterfly’ să simtă că sunt o parte din LOONA.”

După spusele membrelor, albumele [+ +] și [X X] fac referire la creșterea lor ca artiști prin adăugarea farmecelor lor multiplicate prin lansările muzicale, „Cred că suntem o trupă care își spune povestea foarte clar cu ajutorul albumelor noastre,” a spus JinSoul. „Dacă ești capabil să înțelegi mesajul atunci ești capabil să înțelegi de unde a venit această inspirație.” Fetele au râs când au fost întrebate dacă este posibil ca în viitor numele albumelor să fie [==] sau [÷÷].

A trecut mai bine de jumătate de an de la lansarea „Butterfly,” iar LOONA își dorește să revină în curând; în luna mai un teaser video pentru ceva ce părea un album cunoscut cu numele de La Maison LOONA a fost postat cu mesajul „Amânat, dar într-o zi”. Însă, nu au mai apărut noutăți cu privire la acest subiect. Cu membrele stresate de faptul că ar putea dezvălui un secret, membra chineză Vivi spune: „Ne pregătim foarte mult pentru a doua jumătate a anului.” „Vom reveni arătându-ne și mai mult farmecul, în acest fel întărind LOONAversul,” a adăugat Chuu.

Trupa speră să revină în SUA în curând, iar fanii își pot arăta interesul și potențialul concertelor K-pop prin campania MyMusicTaste în cadrul căreia apare și LOONA. „Încă nu îmi vine să cred că suntem în LA pe cale să cântăm,” a dezvăluit Kim Lip. „Tot nu mi se pare real că facem acest interviu și mergem pe scenă. Sperăm că acesta este începutul a mai multor spectacole în străinătate.”

Deși LOONA și-au arătat optimismul și a promis noi lansări și concerte, nu au apărut noutăți. Între timp, Blockberry a fost implicată într-un proces cu o aplicație ce a investit în companie, iar o postare pe rețelele de socializare a creat confuzie în rândul fanilor. Jaden Jeong, directorul creativ LOONA, care este creierul din spatele LOONAversului și-a îndreptat atenția către grupul de băieți OnlyOneOf anunțând că a șters un album recent, dar nu a dat mai multe detalii. Nici Blockberry Creative și nici Jaden Jeong nu au răspuns rugăminților de a clarifica situația.

Au trecut 3 ani de la prima lansare, iar atât membrele, cât și fanii sunt gata să continue răspândirea mesajului și a muzicii pe întregul glob atunci când li se dă oportunitatea de a se înălța din nou. Între timp, LOONA a sărbătorit Halloweenul anului 2019 cu un cover al melodiei „Full Moon” de la Sunmi.

Sursa: Billboard

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s