Știați că aceste videoclipuri k-pop dețin recorduri pe YouTube?

Imagini pentru snsd gee gif

În ultima vreme, comunitatea k-pop s-a extins atât de mult, încât această creștere poate fi observată chiar și prin intermediul platformei YouTube. Dacă în urmă cu câțiva ani, mai exact prin 2015 – 2016, un clip avea nevoie de câteva luni pentru a aduna 100 de milioane de vizualizări, acum acest lucru este posibil în doar câteva ore!

După cum probabil știți deja, artiștii k-pop concurează cu cei din afară la capitolul „vizionări”, iar recordul oficial pentru cel mai rapid MV din lume îl are BTS, un grup sud-coreean!

Că tot veni vorba de recorduri, vă prezentăm câteva titluri deținute de unele videoclipuri k-pop pe YouTube (vom vorbi doar despre trupe de idoli).

#1 Girls Generation – Gee – este primul clip al unei trupe din Coreea de Sud care a atins pragul de 100 de milioane de vizualizări. Lansarea lui a avut loc pe 8 iunie 2009. „Gee” reprezintă unul dintre cele mai mari hituri ale generației a doua!

#2 Big Bang – Fantastic Baby – primul clip k-pop al unui grup care a ajuns la 200 și 300 de milioane de vizualizări pe YouTube. Acesta a fost încărcat pe 6 martie 2012 și este unul dintre cele mai faimoase de la trupă. De asemenea, piesa a cunoscut succes uriaș atât în țară, cât și în străinătate, fiind o „carte de vizită” a lui Big Bang.

#3 BTS – DNA – primul videoclip al unei trupe k-pop care a trecut pragul de 400, 500 și 600 de milioane de urmăriri. MV-ul a fost publicat pe 18 septembrie 2017 și a fost cel mai rapid de la acea vreme în comunitatea k-pop. La moment este cel mai vizionat clip al unui grup masculin pe Youtube. Are peste 860 de milioane de vizionări.

#4 BLACKPINK – Ddu-du Ddu-du – primul videoclip k-pop al unei trupe care a adunat un miliard de vizualizări. Acesta a fost încărcat pe Youtube la mijlocul lunii iunie 2018 și a avut nevoie de doar un an și câteva luni pentru a înregistra această reușită. Despre piesă se știe că este cunoscută nu doar printre fanii k-pop, dar și printre non-fani. În plus, este una dintre cele mai de succes piese din 2018.

Care e melodia voastră preferată din lista de mai sus?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s