2019, un an plin de rezultate incredibile la nivel internațional și o mulțime de scandaluri la nivel național. Ascensiune sau declin?

2019 a fost un an deosebit pentru industria muzicii k-pop, acesta fiind încărcat de o mulțime de realizări frumoase și incredibile la nivel internațional, artiștii coreeni obținând și mai multă popularitate în străinătate.

Cu toate acestea, la nivel național a avut parte de o ploaie torențială de scandaluri, au existat o mulțime de controverse în jurul idolilor k-pop, mulți dintre ei părăsind propriile trupe și agenți într-un final. De asemenea, au existat probleme ce țin de relația agenție-artist, dar situații mai grave care au dus la decesul unor vedete.

În acest articol vom trece în revistă cele mai „memorabile” evenimente ale lui 2019.

#1 Extinderea culturii k-pop la nivel mondial:

La începutul acestui an, BTS a reprezentat industria k-pop la prestigioasa festivitate de premiere „Grammy”, trupa fiind invitată pentru a acorda unul dintre premiile evenimentului. Curând după aceea, mai exact în luna aprilie, a lansat albumul „Map of the Soul: Persona”, cu care a stabilit o mulțime de recorduri la nivel mondial. Din cadrul promoțiilor pentru noul proiect muzical a făcut parte și o apariție la celebra emisiune americană „Saturday Night Live”, unde băieții au oferit un spectacol pe măsură.

Videoclipul melodiei de titlu al albumului „Map of the Soul: Persona”, cel pentru Boy With Luv, a devenit cel mai vizualizat de pe YouTube în primele 24 de ore de la lansare, adunând peste 74,6 de milioane de urmăriri.

Imagini pentru boy with luv record on youtube

Când vine vorba de concerte în străinătate, artiștii k-pop susțin spectacole în săli care au capacitatea de 10.000 – 15.000 de vizitatori, însă acest lucru nu i se mai atribuie lui BTS. Acum grupul se află la un alt nivel, el adunând stadioane întregi de spectatori până la refuz. Băieții au concertat la stadionul Rose Bowl din California, SUA, timp de două seri la rând și la unele dintre cele mai mari arene din întreaga lume, inclusiv cele din Londra și Paris.

BTS a ridicat k-pop-ul la un nivel care era de neimaginat anterior!

BLACKPINK, de asemenea, a făcut istorie odată cu apariția sa din luna aprilie la festivalul Coachella. A stabilit recorduri cu videoclipul melodiei Kill This Love” și chiar s-a ales cu o mulțime de apariții în clasamentele de la Billboard. În ciuda faptului că are puține lansări, a ținut cu succes un turneu mondial care a inclus concerte în Statele Unite, Europa și Asia. Și asta nu e tot, trupa este prima din Coreea care are un videoclip cu peste un miliard de vizualizări pe YouTube, vorbim despre MV-ul pentru hitul Ddu-du Ddu-du”.

TWICE, un alt grup k-pop, a devenit prima trupă de fete din Coreea de Sud care a avut un turneu uriaș în Domurile din Japonia. Între timp, SuperM, care și-a unit forțele cu Capital Music Group, a devenit primul grup coreean care cu albumul de debut a ajuns pe locul 1 în topul Billboard 200.

În plus, au existat o mulțime de debuturi și reveniri interesante. Kang Daniel și-a deschis propria agenție de divertisment – Konnect Entertainment și a stabilit recorduri pentru artiștii solo cu albumul său de debut „Color on Me”. De asemenea, trupele noi precum AB6IX, CIX, ITZY, EVERGLOW și TXT au pășit cu dreptul în industrie, MONSTA X, Seventeen și MAMAMOO au atins noi culmi, extinzându-și și mai mult popularitatea, iar ATEEZ, Dreamcatcher, TXT, ITZY, X1 și IZ*ONE chiar au reușit să-și asigure un loc în topul artiștilor începători de succes.

#2 Numeroase scandaluri care au implicat idoli și agenții de divertisment din Coreea de Sud:

În ciuda creșterii interesului față de k-pop și extinderea acestei comunități la nivel internațional, o serie de tragedii și scandaluri au șocat industria!

La începutul acestui an, scandalul „Burning Sun” a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte nu numai în lumea k-pop, ci în societatea coreeană în ansamblu. Acuzații cu privire la hărțuire sexuală, prostituție, filmări ascunse, consum de droguri, corupție a poliției și evaziune fiscală împotriva clubului de noapte din Seul, a cărui co-proprietare era fostul membru al trupei Big Bang, Seungri, au escaladat rapid un scandal național. După acest incident, Seungri s-a retras din industria divertismentului, cântărețul Jung Joon Young a fost condamnat la șase ani de închisoare, iar fostul membru al trupei FT Island, Choi Joon Hong, a primit cinci ani de închisoare. De asemenea, CEO-ul de la YG Entertainemnt, Yang Hyun Suk și-a dat demisia ca urmare a implicării sale în același scandal.

Imagini pentru burning sun

La scurt timp, B.I din iKON a fost acuzat că a încercat să cumpere droguri cum ar fi marijuana și LSD. Acest lucru a dus în cele din urmă la plecarea sa din grup.

Și Super Junior s-a ales cu un membru în minus după ce Kangin, care a fost acuzat că ar fi abuzat sexual și ar fi condus în stare de ebrietate, a anunțat că părăsește trupa în mod oficial.

Între timp, Hwall din THE BOYZ a renunțat la grup din cauza problemelor de sănătate, iar Woojin din Stray Kids a șocat fanii odată cu plecarea sa din trupă din motive necunoscute. De asemenea, Wonho din MONSTA X a spus ADIO trupei, după ce s-a ales cu mai multe acuzații în legătură cu trecutul său din adolescență.

Și asta nu e tot, luna noiembrie a lui 2019 a adus la iveală niște adevăruri care au șocat comunitatea k-pop. A devenit cunoscut faptul că rezultatele programelor de supraviețuire „Produce 48” și „Produce X 101” au fost manipulate, în etapele finale ajungând alți membri decât cei care ar fi trebuit să ajungă inițial. Într-un final, producătorii au recunoscut că membrii trupelor IZ*ONE și X1 au fost aleși înainte de finala show-ului, iar la moment, viitorul acestor grupuri este nesigur.

#3 Comentariile răutăcioase afectează în mod direct starea psihică a idolilor. Doliu: Sulli și Goo Hara

Cele mai șocante și mai memorabile tragedii din acest an au în prim-plan pe Sulli și Hara, decesele lor pur și simplu au lăsat fără cuvine publicul. Doi dintre cei mai frumoși îngeri din industrie au murit prematur, zdrobind inimile fanilor din întreaga lume. După mai mulți ani în care s-au luptat împotriva comentariilor malițioase primite din partea internauților coreeni, cele două foste membre ale trupelor f(x) și KARA și-au pus capăt zilelor la vârsta de 25, respectiv 27 de ani.

Sănătatea mintală a idolilor k-pop a fost întotdeauna dificilă, însă anul acesta pare să fi atins un nivel de vârf, deoarece a ajuns să fie ilustrată principala durere pe care o experimentează aceștia. Mina din TWICE a recunoscut că suferă de anxietate și nesiguranță pe scenă, iar în final a decis să renunțe la turneul mondial al  trupei. De asemenea, HyunA a vorbit despre problemele sale în legătură cu depresia, leșinul și tulburările de panică pe rețelele de socializare.

În ciuda tuturor aspectelor pozitive, 2019 a fost un an groaznic pentru k-pop. Sperăm că aceste evenimente vor schimba atitudinea internauților cu privire la idolii k-pop. În plus, vor fi luate măsuri în legătură cu soluționarea problemelor care țin de sănătatea mintală a idolilor și nu numai.

Între timp, BTS și Stray Kids acordă o atenție deosebită acestui subiect prin intermediul melodiilor lor, în speranța de a schimba gândirea oamenilor și de a proteja idolii.

Să sperăm că 2020 va fi anul în care industria k-pop va face un pas uriaș spre o direcție mult mai pozitivă.

sursa

5 gânduri despre „2019, un an plin de rezultate incredibile la nivel internațional și o mulțime de scandaluri la nivel național. Ascensiune sau declin?

  1. alexandrasoava386

    Anul 2019 m-a incarnat prin succesul perferatilor BTS si Blackpink,in sfarsit au parte de aprecierea,popularitatea si iubirea pe care o merita din plin si sper ca in anul ce vine sa aiba parte de mult mai multe succese❤💖 insa mi-a adus si intristare prin pierderea unor suflete frumoase precum Sulli si Hara😞

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s