Genie Music dezvăluie topul celor mai bune melodii din 2019

Munhwa Ilbo, după ce a colectat informați de care avea nevoie de la Genie Music pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 15 decembrie 2019, a ajuns la concluzia că melodiile pop din străinătate și baladele au fost foarte populare pe parcursul anului trecut, iar muzica trupelor de idoli a pierdut din teritoriu. În plus, artiștii solo s-au bucurat de succes uriaș în clasamente.

Potrivit celor de la Genie Music, acestea sunt cele mai populare cântece din 2019:

  1. Anne-Marie’s “2002”
  2. Lim Jae Hyun – “If There Was Practice in Love”
  3. Paul Kim – “Every Day, Every Moment” (“Should We Kiss First” OST)
  4. Kassy – “The Day Was Beautiful”
  5. BTS – “Boy With Luv” (featuring Halsey)
  6. Maktub – “To You My Light”
  7. Song Ha Yea – “Your Regards”
  8. Jannabi – “For Lovers Who Hesitate”
  9. Jang Beom June – “At Karaoke”
  10. Taeyeon – “Four Seasons”

Munhwa Ilbo nu a dezvăluit lista completă pentru TOP 100, însă a ținut să prezinte informația pe anumite categorii: melodii în limba engleză, piese ale artiștilor feminini și cele ale artiștilor masculini.

În TOP 100 au ajuns 15 melodii pop în limba engleză, printre care „Bad Guy” de la  Billie Eilish pe locul 17, „Speechless”, OST-ul filmului „Aladdin”, care este cântat de către Naomi Scott, a ajuns pe #28, „thank u, next” de la Ariana Grande s-a clasat pe #40, „Shape of You” de la Ed Sheeran a urcat pe #63 etc. Potrivit celor de la Genie Music, pentru prima dată de la apariția platformei muzicale Genie, o melodie pop străină a ocupat prima poziție.

În TOP 10 au ajuns 7 balade. Cu toate acestea, Munhwa Ilbo a menționat că anul trecut a existat dispute cu privire la acuzațiile de manipulare a clasamentelor muzicale după ce baladele au reușit să ocupe poziții înalte chiar și în timpul verii, atunci când de obicei cântecele energice devin hituri.

La capitolul trupe de fete, ITZY a dus-o cel mai bine, melodia „Dalla Dalla” clasându-se pe locul 17, „Fancy” de la TWICE a ajuns pe #32, iar „Yes or Yes” pe #40, între timp, „Kill This Love” de la BLACKPINK a ocupat locul 44, iar „gogobebe” de la MAMAMOO locul 73.

BTS este singurul grup de băieți care a ajuns în TOP 10 la nivel general, ocupând locul 5. Se spune că „Boy With Luv” a fost #1 în topul Genie timp de 26 de zile la rând. Între timp, „Spring Day” și „IDOL” tot de la grupul de la Big Hit Entertainment s-au clasat pe locurile 69 și 71. O altă trupă de băieți care a ajuns în TOP 100 este WINNER, aceasta a ocupat locul 95 cu „Millions”.

Hong Sang Wook, directorul de la Genie Music a comentat: „Artiștii, cei care sunt îndrăgiți de public de mult timp, au ocupat locuri înalte în topul anual. Popularitatea baladelor și a cântecelor pop engleze a fost uriașă. TOP 100 a inclus 39 de balade, 15 melodii străine, 9 cântece dance, 9 melodii indie, 8 cântece rap/hip-hop și 7 OST-uri.”

sursa

2 gânduri despre „Genie Music dezvăluie topul celor mai bune melodii din 2019

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s