CNN include BTS în TOP 10 artiști care au influențat muzica în ultimul deceniu

Imagini pentru bts new york times square

Pe 1 ianuarie, CNN a publicat un articol intitulat „10 artiști care au schimbat muzica în ultimul deceniu”, iar trupa BTS a intrat în TOP 10 împreună cu Metro Boomin, Beyoncé, Kendrick Lamar, Frank Ocean, Lady Gaga, Drake, Taylor Swift, Solange Knowles și Kanye West.

În legătură cu includerea senzației k-pop în listă, cei de la CNN au explicat: „BTS a adus K-Pop-ul în mainstream. Din moment ce creșterea trupei s-a produs în cea de-a doua jumătate a deceniului, acest lucru ar putea însemna și o extindere a valului k-pop pe piața americană în 2020. Poate că nu ați auzit niciodată melodii de la BTS sau sunteți unul dintre cei mai mari fani ai grupului – în orice caz, influența sa nu poate fi negată.”

De asemenea, CNN a adus în discuție și câteva dintre reușitele lui BTS: „E primul grup k-pop care a reușit să obțină locul 1 în Billboard 200 cu albumul „Love Yourself: Tear”, în luna iunie 2018. Iar ceea ce este și mai impresionant e faptul că grupul a ocupat locul 1 în Billboard 200 de 3 ori într-un singur an. De asemenea, a vândut milioane de albume în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite.”

Și asta nu e tot, cei de la CNN au ținut să menționeze și reușitele și încercările anterioare ale alor artiști k-pop de a ajunge pe piața americană, aceștia au amintit de Wonder Girls și hitul său „Nobody”, care în 2009 a debutat pe locul 76 în topul Billboard HOT 100, dar și de PSY, care cu „Gangnam Style” a ajuns în TOP 10 al aceluiași top.

„K-Pop-ul s-a bucurat întotdeauna de o mare influență în Asia și chiar a luptat pentru a se infiltra și pe piața din SUA, iar BTS a reușit acest lucru” – a spus în încheiere CNN.

După ce au aflat despre reportajul de la CNN, internauții coreeni nu au avut cum să nu-și exprime mândria față de BTS: „Sunt atât de mândru de ei”, „Mă simt cu adevărat mândru de ei și sunt fericit că au ajuns în listă. Sper la mai multe în 2020”, „BTS este cel mai bun”, „Sunt singurii artiști coreeni care au fost incluși în top. Ar trebui să fim mândri de ei” și multe altele.

sursa

7 gânduri despre „CNN include BTS în TOP 10 artiști care au influențat muzica în ultimul deceniu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s