[PERSONAL] Top 20 melodii preferate din 2019

Image result for red velvet psycho gif

Chiar dacă consider că anul 2019 nu a fost unul foarte bun pentru k-pop (și nu numai din punct de vedere muzical), am decis să fac, pentru prima oară, un top al melodiilor preferate. La început, am crezut că nu o să găsesc nici măcar 10 piese pe care să le includ, dar am realizat că sunt, de fapt, prea multe.

Mi-a luat destul de mult să numerotez toate piesele, am pornit cu foarte multe și a trebuit să le ascult și reascult, ca să mă pot decide. Am ales melodiile care chiar m-au impresionat și am realizat, la final, că anul acesta m-am îndreptat mai mult spre artistele feminine.

Acestea fiind spuse, sa începem!

20. MONSTA X – Someone’s Someone

Mi-a plăcut melodia încă de la prima ascultare, dar când am decis să reascult mai multe piese de la MONSTA X, am realizat cât de mult îmi place de fapt. E de departe cea mai bună lansare a lor din 2019 și sper să o țină tot așa.

19. ATEEZ- WAVE

În 2019 am devenit fană ATEEZ și, chiar dacă nu m-a impresionat foarte tare aproape nimic lansat de ei, ”Wave” chiar mi-a atras atenția și e, de departe, una dintre cele mai bune piese de vara asta. Cred că nu e ceva la piesa care să mi displacă și nici albumul nu s-a lăsat mai prejos.

18 – Apink – %%(Eung Eung)

Nu sunt fană Apink și nu mă așteptam să-mi placă piesa, dar am ascultat-o întâmplător și parcă s-a prins de mine… Videoclipul e foarte interesant și mi se pare deosebit că au ales să se joace cu nuanțe de roz. Am fost puțin sceptică la început, dar am reascultat melodia și am realizat că își merită locul în top.

17. VERIVERY – Tag Tag Tag

Cred că a fost cea mai mare surpriză din 2019 pentru mine. Nu mă gândeam să o ascult înainte să pomenească gyeheonminnie de ea, dar după, nu am mai putut să mă opresc. Videoclipul e printre cele mai interesante văzute de mine până acum, chiar dacă mă sperie puțin… Mi-a plăcut schimbarea de concept și mi se pare că li se potrivește foarte bine.

16. CLC – ME

Toate piesele de la CLC de anul acesta mi s-au părut foarte bune, dar ”ME” mi-a atras cel mai mult atenția. Mi se pare o melodie deosebită, ceva ce nu auzi așa des, partea de rap e uimitoare și versurile sunt foarte interesante și gândite. Videoclipul e, la rândul lui, foarte atrăgător din punct de vedere vizual și fetele sunt foarte frumoase.

15. Weki Meki – Picky Picky

Altă melodie care, la început, nu mi-a plăcut. Mi-a rămas refrenul în cap și, ca să îl scot, am mai ascultat-o o dată… și încă o dată… și încă o dată… Îmi place mult începutul, prezentarea membrelor și ținutele. Interesant e și conceptul și părul lui Elly… WOW.

14. Hwasa- TWIT

Un concept foarte badass și vocea ei merge foarte bine cu melodia. Videoclipul are foarte multe detalii și îmi place că în multele scene, Hwasa are câte o ținută diferită (și toate i se potrivesc de minune).

13. Sulli – Goblin

Când am ascultat-o prima dată, am știut că o să o ascult cu ușurintă și după… dar parcă nu mai e atât de ușor acum. Melodia e superbă, videoclipul la fel, dar când o ascult îmi transmite o tristețe apăsătoare… Am evitat piesa câteva luni, dar nu pot să nu ma întorc și să o mai ascult încă o dată. Pentru mine, trasmite un mesaj foarte puternic și, chiar dacă mă întristează când o ascult, o să rămână cu siguranță în playlist pentru mult timp.

12. Red Velvet – Umpah Umpah

La început nu mi-a plăcut chiar deloc, dar cu timpul parcă am prins drag de piesă. Mi se pare că aici vocile lor sună foarte bine și, dacă îți intră refrenul în cap, nu mai iese așa ușor. Nu e chiar genul meu de piesă, dar cred că am ascultat-o deja de zeci de ori (dacă nu chiar sute). E una dintre piesele lor cu cele mai puține vizualizări și mi se pare că ar merita mai mult, mai ales că fetele au venit cu ceva nou, de vară, ce nu prea am mai văzut la alți artiști.

11. SUNMI – Noir

Chiar dacă și azi melodia mi se pare puțin ciudată, e clar printre preferatele din 2019. Conceptul e deosebit și Sunmi evidențiază într-un mod cât se poate de artistic problemele societății de astăzi. Se observă că s-a depus foarte multă muncă în crearea piesei și a videoclipului și îmi place că s-a strecurat printre toate melodiile de dragoste cu ceva unic.

10. BLACKPINK – Kill This Love

Nu aș numi-o o surpriză din 2019, mai ales că de la grupul meu preferat mă așteptam la mult mai mult, dar clar își merită locul în top. Chiar dacă conceptul este asemănător celuia din ”DDU-DU DDU-DU”, au reușit să transforme melodia în ceva total diferit. Videoclipul e aboslut superb, iar la partea lui Jisoo am rămas cu gura căscată.

9. MAMAOO – HIP

Altă surpriză din 2019 – după ce ”gogobebe” nu m-a impresionat atât de mult – am zis să ascult și ”HIP„ și pot să zic doar WOW! După ce am ascultat-o doar o dată, mi-a rămas întipărită în cap și a trebuit să o ascult în continuare… și încă o mai fac. Au dat un răspuns (nu atât de) subtil haterilor. Cred că cel mai mult mi-au plăcut ținutele lor – o bulină alba pentru stilist – dar și melodia m-a impresionat.

8. TWICE – Feel Special

Nici nu mă așteptam la ceva mai  puțin de la TWICE, mai ales după o altă lansare precum ”FANCY”. Videoclipul e absolut superb, toate membrele arată minunat și mesajul ajunge la mine și mai ușor când îmi dua seama că Mina e prezentă, după atâtea luni de absență (și sper ca de acum să o văd mai des.) Chiar dacă am așteptat piesa foarte mult (ca pe toate celelalte de la TWICE) – aU nEvOiE dE o PaUzĂ.

7. ONEUS – Twilight

Mi-a plăcut și piesa de debut și aveam așteptări mari de la prima revenire, dar chiar m-a dat pe spate. E ceva nou și, de la o trupa rookie, chiar e uimitor. Au fost multe lansări cu un concept asemănător, dar ei au reușit să-și însușească conceptul și să lanseze, la atât de puțin timp de la debut, ceva atât interesant și atrăgător.

6. LOONA – Butterfly

Mulți zic că e o piesă ciudată – și așa credeam și eu – dar am ascultat-o încă o data, din întâmplare, și a început brusc să-mi placă. Coregrafia e captivantă și m-am uitat luni bune la interpretări live ca să o observ mai bine. Mi se pare foarte interesant ȘI faptul că că susțin ideea de diversitate.

5. WooSung – FACE

Am așteptat foarte mult piesa asta și nu m-a dezamăgit deloc. Mesajul e foarte pozitiv și îmi place cum s-a jucat cu videoclipul. Din teasere chiar credeam că e ceva mut mai diferit, dar când am ascultat-o prima dată m-am topit pur și simplu. Superbă – atât am de zis.

4. Red Velvet – Psycho

Chiar dacă a fost lansată la sfârșitul anului, m-a cucerit din prima. Nu mă așteptam la așa ceva, mai ales pentru că, în ultima perioadă, au ales să meargă pe un drum experimental din punct de vedere muzical. Mi se pare fresh și e prima revenire în care chiar sunt îmbrăcate frumos. SM m-a cam dezamăgit la capitotul reveniri anul ăsta, dar măcar și-au revenit la final de an. E printre cele mai bune melodii de la Red Velvet și sper să o țină tot așa.

3. CHUNG HA – Gotta Go

2019 sigur a fost un an prosper pentru CHUNG HA, chiar de la început. Mă mai trezesc dansând pe ~Gotta Go~ prin casă câteodată, îmi răsună aproape mereu în cap. Videoclipul e diferit de altele, are o aură mai matură care îmi place la nebunie. Instrumentalul suna foarte bine cu vocea ei și dansul e foarte captivant. ”Gotta Go” e, cu sigurantă, printre cele mai bune piese ale ei (dacă nu chiar cea mai bună).

2. The rose – RED

Piesa asta e absolut genială. Îmi place mult trupa și a fost o mare surpriză, mai ales că mă așteptam la ceva puțin mai lent, dar am fost sigură de la început că o să fie ceva pe placul meu. Cred că am ascultat-o de sute de ori – și încă o mai ascult. A fost cu siguranță melodia preferată de vara asta și printre cele mai bune din 2019.

1. GFRIEND – Sunrise

Nu mi-a fost foarte ușor să aleg melodia preferată când am început topul, dar cu siguranță asta a fost cea mai ascultată din 2019 și am ajuns la concluzia că îmi e aproape imposibil să o descriu în câteva cuvinte. Nu mi-a placut atăt de mult la început, dar am zis s-o mai ascult și am realizat cât de mult îmi place de fapt. Nici nu știu cum să comentez piesa… mi se pare perfectă. E ca un rollercoaster de sentimente prin care aș trece din nou și din nou și își merită, cu siguranță, locul din fruntea topului.

Mențiuni speciale:

Melodii în japoneză:

Melodii de pe album:

Am considerat 2019 un an nu tocmai bun din punct de vedere muzical, dar am găsit totuși atâtea melodii bune… Mai exista multe piese care mi-au plăcut, dar ar fi fost prea multe ca să le includ pe toate. Chiar dacă am fost dezamăgită de grupurile preferate, am fost surprinsă de trupe la care chiar nu m-aș fi gândit. Sper ca 2020 să fie un an cu multe piese bune!

8 gânduri despre „[PERSONAL] Top 20 melodii preferate din 2019

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s