[Personal] Top 30 melodii preferate din anul 2019

Image result for taeyeon four seasons gif

Este primul articol de acest gen pe care îl fac până acum, deși sunt de ceva timp pe blog (pe cine păcălesc? tot parcă abia m-am alăturat echipei). Am ezitat să fac topuri până acum din mai multe motive: la început ziceam că sunt prea nouă, mă gândeam apoi că poate nu e okay să fie prea multe articole de acest gen, ori că n-o să reușesc să așez melodiile într-o ordine etc. Dar de ce să nu încerc, până la urmă?

Melodii de pus în top am avut, am notat tot ce am ascultat pe parcursul anului și am găsit destule. Pe lângă topul propriu-zis, am adăugat câteva mențiuni (de fapt ar trebui să le spun restanțe), care merită totuși amintite, părerea mea, și două piese japoneze care mi-au plăcut prea mult ca să nu le includ. Topul arată cam așa:

30. ASTROAll Night

Îi lipsește ceva, dar nu îmi dau seama ce. Sună bine, dar e cam ușor de uitat. Am avut exact aceeași părere și când au lansat „Always You”.

29. FAVORITELoca

Un autor a spus pe chat-ul grupului de „Loca” și mi-a plăcut din prima. Nu știu de ce am ajuns să asociez acum FAVORITE cu Dreamcatcher, că nu au nimic în comun la capitolul muzică. Probabil pentru că videoclipul aduce puțin a Dreamcatcher.

28. R.Tee & AndaWhat You Waiting For

Deși m-am cam săturat de melodiile care au un refren de o singură propoziție, încă mai ascult „What You Waiting For”.

27. ATEEZSay My Name

26. MAMAMOOgogobebe

Nu știu de ce nu am ascultat-o când a fost lansată, dar la vreo două luni îmi tot stătea pe minte ce înseamnă „gogobebe”. I-am dat o șansă și nu am fost dezamăgită.

25. KARDDumb Litty

Deși nu pot să spun că mă dau în vânt după muzica „gălăgioasă”, dar KARD e slăbiciunea mea.

24. AileeRoom Shaker

Când a trebuit să alegem melodiile pe care să le traducem, eu am luat „Room Shaker”. M-am apucat cam greu atunci, bun, dar și când am început mi-am dat seama de ceva: „CUM AR TREBUI SĂ FORMULEZ TITLUL ÎN ROMÂNĂ?” Săru’ mâna, Kaila. Cu mine să știți că ajungeați să aveți „zguduitoare de camere” pe blog (mă duc să mă ascund într-un colț).

23. MONSTA XSomeone’s Someone

22. CLCMe și No

Mi-e tare greu să aleg dintre astea două. Chiar dacă sună diferit, le asemăn mult. După „Hobgoblin”, CLC s-a întors cu un fel de concept drăguț, nici nu mai știu piesa, și am sperat să se deștepte Cube și să se prindă că nu mai merg la fel de bine conceptele cute de prin 2010. Cred că melodiile de genul „Black Dress”, „Devil”, „Me” și „No” se potrivesc cel mai bine pentru CLC.

21. Dreamcatcher – Piri

Problema la cântecele lansate de Dreamcatcher este că mă plictisesc prea repede de ele, chiar dacă sunt superbe. De la un anumit punct nu mai am chef, dar acum că fac topul și ascult din nou cred că sunt cam fraieră :))

20. LOONAButterfly

Eu știam că LOONA nu a câștigat niciun premiu cu „Butterfly” și dacă așa e, atunci mă duc să plâng.

19. TaeminWant

Tot ce scoate Taemin e artă pură, am spus-o!! De la dans, aspectul videoclipului, voce și melodia în sine, eu aș pune discografia lui într-un muzeu.

18. A.C.EUnder Cover

Am auzit de atâtea ori pe grup de piesa asta de la Kaila, încât am zis „Hai, să vedem ce puteți, A.C.E”. Păi… pot muulte, mi-am dat seama de asta. Apoi am realizat că eu mai ascultasem piese de la ei și am început să îi învăț.

17. AOACome See Me

Mi-e foarte dor ce Choa și Mina… AOA e unul din grupurile mele preferate chiar și așa, și mă bucur că a revenit cu ceva diferit față de „Bingle Bangle”.

16. (G)I-DLELion

Mi-a luat ceva să ascult melodia asta, deși în general îmi place cam tot ce lansează (G)I-DLE. Refrenul îmi place mult.

15. BTSBoy With Luv

La început am zis că nu e cine știe ce și că e doar okay ca melodie. Nope. Nici n-aveam idee că urma să o ascult de peste 100 de ori până acum. Și fiindcă am făcut topul de la prima la ultima, zic acum că „Boy With Luv” și piesa de pe locul 10 sunt la fel, le ascult continuu fără să mă satur.

14. WoosungFace

De vocea lui Woosung nu m-aș sătura vreodată. Nu m-am așteptat chiar la asta când am auzit că va debuta solo și chiar și melodia cu care a revenit The Rose e ceva nou, dar nu e rău.

13. TaeyeonSpark

Îmi plac foarte mult coregrafia și videoclipul. Și melodia e genială, așa cum ne-a obișnuit Taeyeon.

12. MinhyunUniverse

Nici nu știam că Minhyun va lansa o piesă solo, pur și simplu m-am trezit și am văzut articolul pe blog. Din 2014 până acum, i-am avut pe rând ca bias pe fiecare dintre membrii NU’EST. Perioada asta e în mod clar a lui Minhyun. Frumos, talentat, cu bani și fiți atente, fetelor, că acum e și cavaler în armură și e gata să lupte pentru voi!!

11. DAY6 Sweet Chaos

DAY6 mi-a făcut surprize frumoase în 2019 ❤ Prima dată „Time of Our Life” și albumul „The Book of Us: Gravity”, care a fost fain, dar boy. Boyyy, nu știam eu ce vine. „The Book of Us: Entropy” mi se pare de două ori mai bun. Inițial voiam să pun o altă piesă de pe album, chiar undeva mai în vârful topului, dar am ales să o păstrez pentru mențiuni și să rămân cu „Sweet Chaos” aici ❤

10. SunmiLALALAY

Chiar nu știu de ce „LALALAY” a fost lansată în august și încă o mai ascult de 10 ori pe zi fără să mă plictisesc. Asta e piesa mea de dansat singură prin casă.

9. NU’EST – Trust Me

Dacă la DAY6 nu mă puteam hotărî și am ales melodia de titlu până la urmă, aici mi-a fost mai ușor. Storytime: NU’EST este trupa care m-a introdus în k-pop și îmi sunt atât de dragi băieții ăștia, încât probabil ador tot ce scot doar pentru că știu cât au muncit. „Love Me”, piesa de titlu pentru albumul „The Table” este chiar bună, mi-a plăcut și am ținut-o pe repeat, însă „Trust Me” este mai pe genul meu. Încă mai am speranțe la ceva care să mă impresioneze cu adevărat, așa cum au făcut „Face”, „Hello”, „Beautiful Solo”, „Hello Hello” și multe alte melodii vechi de la ei.

8. TXT Run Away

Și videoclipul și cântecul mă fac să mă gândesc la un anime (mai ales că e și un tip cu părul albastru, nu le-am reținut numele încă). Intro-ul nu îmi place așa mult, dar asta nu e așa important. Erau seri când ieșeam să alerg și îmi făceam un playlist doar cu „Run Away”, pentru că mă motiva foarte mult să scot un timp și mai bun, așa că mi-a și ajuns la inimă.

7. Tiffany Young – „Born Again

Din punctul meu de vedere, Tiffany lansează ori piese care să îmi creeze dependență, ori piese pe care nici nu le ascult a doua oară. Am înțeles că ea promovează în State, deci e corect să o pun aici? Probabil? Ei, nu mai contează. Aici o las.

6. FT IslandQuit

Mi-e teamă că pun prea multe balade, dar nu mă pot abține. Refrenul e atât de puternic, încât am citit odată versurile în engleză și de fiecare dată când îl aud, încă le mai țin minte. Simt o grămadă de emoții în vocea lui Hongki și cred că de asta ajung să iubesc fiecare melodie pe care o cântă.

5. ONEWERegulus 

Trebuie să citiți versurile, să vedeți cât de frumoase sunt. Cel puțin când le-am tradus, mă gândeam că vreau să găsesc mai multe piese cu versuri așa. Băieții au lansat și o grămadă de versiuni pentru „Regulus” și ce pot să spun e că m-am îndrăgostit de vocea lui Yonghoon.

4. Red VelvetPsycho

Conceptul acesta, atât de asemănător cu „Bad Boy”, mi se pare cel mai potrivit pentru Red Velvet. Da, melodiile ca „Zimzalabim”, „RBB” etc. fac trupa să se diferențieze de altele și, pentru mine cel puțin, are o culoare specială prin conceptele ciudate, dar așa aș vrea să le văd mai des. Au un machiaj superb, haine frumoase și melodia o fredonez încă (abia lansată fiind) prin casă. U go, girls!

3. Taeyeon – Four Seasons

Când lansează Taeyeon ceva nou, deja știu că urmează dependență. Videoclipul de mai jos e artă pură, iar cântecul e… fără cuvinte.

2. EDENSuffering for Love

Mulțumesc unui cititor care a cerut să traduc versurile ❤ Cumva, numai după nume și thumbnail mi-am dat seama că îmi va plăcea, dar nu credeam că așa mult.

Înainte de piesa de pe primul loc, voi pune aici mențiunile: Pink FantasyFantasy | Kim Chung HaGotta Go | TXTCrown | EXIDMe & You | Lee Hi feat. B.INo One | TWICE Fancy | MOMOLANDI’m So Hot | iKON I’m OKDreamcatcherDeja Vu

1. BTS – Dionysus

Un mic fact despre mine – scriu ficțiune (sau mai bine zis încerc). Anul ăsta am fost atrasă și am citit mult despre mitologia greacă, iar când am văzut titlul piesei, deși nu ascult atât de mult BTS, am zis din start că trebuie să văd despre ce e vorba. E genială și a fost pe replay multe dimineți în timp ce mă pregăteam pentru școală.

 

Și, în final, cele două piese japoneze, de la DAY6 și Taeyeon. Dacă le-aș fi inclus în top, erau sigur în top 3.

DAY6 – Finale

Taeyeon – Voice

Să sperăm că 2020 va fi un an bun din punct de vedere al lansărilor muzicale. Personal, sper să fie cât mai puține controverse, vreau să văd mai multe cupluri, să-mi văd artiștii preferați fericiți și ce pot cere mai mult? Un an nou fericit în continuare și mulțumim că urmăriți blogul^^

Image result for kpop gifs

14 gânduri despre „[Personal] Top 30 melodii preferate din anul 2019

 1. xCrush

  Văd aici un S♥️NE

  Citeam zilele trecute un articol mai vechi depsre Taemin unde un critic sau ce mama mă-sii era spunea despre Taemin că este versiunea lui Michael Jackson asiatică. Nu știu cum a ajuns la concluzia asta, dar.. Taemin o să rămână un artist unic, nu o sa mai fie un artist asemenea lui, nici deceniul asta și probabil, nici următorul.

  Apreciat de 2 persoane

  Răspunde
  1. Akira Autor post

   Nu văd nicio asemănare cu Michael Jackson, sunt de acord că Taemin e unic ❤️ poate sunt artiști care se inspiră sau vor fi care să îl copieze, dar nu cred că va fi cineva cu aceeași aură

   Apreciază

   Răspunde
 2. Kaila

  nu ai pentru ce 😂😂😂 taci ca esti si tu de mult =)))
  v.am innebunit cu o piesa frumoasa. ❤ ador undercover. la inceput chiar nu voiam sa aud deloc de trupa asta
  :O nu ma asteptam sa pui bts pe primul loc. jur. credeam ca o sa fie nu’est sau day6. dionysus si eu o ador. e cea mai buna piesa de la bts din 2019. tu esti army undercover 😂😂😂😂😂😂 stiu la cine sa apelez cand mai avem de tradus piese de la bts 😂😂😂
  imi place topu ^^

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s