„Unanspted Questions” a lansat o anchetă privind manipularea topurilor muzicale din Coreea

„Unanspted Questions” de la postul național de televiziune SBS — o emisiune celebră ce ține de investigații în diferite domenii, a prezentat în cel mai recent episod al său un raport cu privire la manipularea clasamentelor muzicale!

Mulți fani coreeni știu despre sajaeji, însă nu au suficiente dovezi pentru a dovedi existența acestei probleme, prin urmare, SBS și-a propus să le sară în ajutor, lansând propria anchetă.

Ei bine, în cel mai proaspăt episod de la „Unanspted Questions”, mai multe surse din industria muzicii k-pop au confirmat că știrile cu privire la falsificarea rezultatelor din topuri sunt adevărate. De asemenea, au arătat cum are loc manipularea: companiile interesate de sajaegi folosesc milioane de conturi furate sau false pentru a reda melodia artistului X de mii de ori pe zi. Pentru a realiza acest lucru, au fost utilizate programe speciale. În plus, au folosit multe „strategii” pentru a-i face pe oameni să creadă că ratingul melodiilor (cu problemă!), care a crescut neașteptat, este normal.

De exemplu, au folosit o metodă numită „împingere/înaintare”. Atunci când un cântăreț celebru Y își face revenirea, ei difuzează melodia altui artist Z, astfel încât să-l împiedice pe să ocupe poziții înalte în topuri.

Membrii emisiunii „Unanspted Questions” au încercat să afle cum ar loc „procurarea” unui loc în clasamentele muzicale din Coreea de Sud. În imaginea de mai sus, unul dintre escroci spune că un cont de pe MelOn, cel mai mare și mai influent top coreean, valorează 20.000 de woni, aproximativ 17 dolari.

De asemenea, producția a încercat să afle dacă este posibil de cumpărat 100.000 de conturi pentru MelOn și a primit un răspuns pozitiv.

Așadar, pentru ca o melodie să ajungă în TOP 100 de la MelOn este nevoie de 88.000.000 de woni, aproximativ 75.000 de dolari, iar dacă e vorba de TOP 50, atunci și suma crește, ajungând până la 250.000.000 de woni, în dolari ar fi cam în jur de 214.000.

La moment, se spune că multe dintre vedetele k-pop au avut de suferit din cauza manipulării topurilor, iar printre acestea se numără EXO, WINNER, TWICE, MAMAMOO, Baekhyun și D.O din EXO.

De asemenea, s-a dezvăluit că agențiile YG, SM, JYP și Empire Entertainment și-au exprimat dorința de a fi lansată o anchetă în acest caz, iar infractorii să fie arestați. Cu toate acestea, nu s-a rezolvat nimic, deoarece există prea puține  dovezi.

sursa: ygmassmedia

2 gânduri despre „„Unanspted Questions” a lansat o anchetă privind manipularea topurilor muzicale din Coreea

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s