Tiger JK dezvăluie noi detalii despre manipulările topurilor muzicale

Industria a fost învăluită în discuții cu privire la  ‘sajaegi’ , manipulări ale topurilor muzicale care sunt făcute pentru a ridica melodiile unor artiști în clasamente. Tiger JK a spus și el anumite lucruri interesante, fiind unul dintre cântăreții care a primit oferte de acest gen.

Rapper-ului Tiger JK i s-a spus că, dacă ar plăti 100 de milioane de woni (86 000 de dolari), melodiile sale vor urca în topurile muzicale. „Cred că există” sajaegi”, a spus Tiger JK în cadrul programului de investigare al SBS  „Unanswered Questions”.

„Sajaegi” înseamnă efectiv investiția într-un produs – care se presupune că îi va crește prețul – pentru a face profit viitor. Mai recent, se referă la manipularea graficelor muzicale care truchează clasarea anumitor melodii prin înlocuirea continuă a pieselor de pe serviciile de streaming. Unele agenții de PR sunt suspectate că au făcut acest lucru în numele cântăreților, fie prin utilizarea unui program de mouse-clicker automat, fie prin streaming cu zeci de ID-uri diferite.

„În urmă cu cinci ani, o agenție de PR mi-a spus că poate manipula topurile dacă plătesc 100 de milioane de woni”, a spus Tiger JK. „Agențiile ar putea, de asemenea, să „elimine” piesele concurenței din grafic, prin promovarea melodiilor de gen similar.”

Un alt cântăreț, MALVO, a aruncat o altă bombă în emisiune: „O persoană (de la agenția de PR) m-a întrebat dacă sunt mulțumit de rezultatele albumului meu”, a spus MALVO. „El a spus că poate crește cifrele mele fără să fie prins. El a sugerat, de asemenea, să lansez melodii cu ritm mediu sau baladă cu versuri despre despartire.”

Deși agențiile susțin că au folosit marketing viral pe platformele de socializare pentru a promova melodiile, o persoană din interiorul industriei a negat acest lucru: „Am cheltuit, de asemenea, 10-20 milioane de woni (8.600-17.000 dolari) pentru marketing pe social media, dar nu m-a ajutat prea mult cu promovarea”, a spus persoana respectivă.

Scandalul manipulării graficelor a zguduit Coreea timp de ani buni. Acesta a atins apogeul atunci când Park Kyung din trupa de băieți Block B a declarat pe Twitter în 24 noiembrie: „Vreau să „îmi stimulez” melodiile la fel ca Vibe, Song Ha-ye, Lim Jae-hyun, Jeon Sang-keun, Jang Deok- cheol și Hwang In-wook.” Cântăreții numiți de idol au spus că vor întreprinde acțiuni legale împotriva lui pentru presupuse defăimări. Park a spus că va lupta împotriva acțiunilor respective (iar agenția lui îl va susține angajându-i un avocat).

Sursa

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s