Filmul “Parasite” e nominalizat pentru șase categorii de la premiile Oscar!

Incredibil! Filmul corean “Parasite”  este nominalizat pentru cel mai bun film și încă alte cinci categorii de la Oscaruri!

Academia de film americană a anunțat nominalizările pentru premiile Oscar cu ediția 92, din acest an. Filmul “Parasite” al regizorului sud coreean Bong Joon Ho a fost nominalizat la categoriile: Cel Mai Bun Film, Scenariu Original, Regie, Editare de film, Designul Producției și Film Internațional.

“Parasite” este primul film corean din istoria Oscarurilor care primește o nominalizare pentru Cel Mai Bun Film, iar Bong Joon Ho este primul regizor corean nominalizat la Oscar.

Se spune că oricum o nominalizare în sine a Academiei valorează cât un premiu așa că putem spune fără nicio urmă de greșeală că “Parasite” este unul din cele mai de succes filme sud coreene din istorie.

 

Pe lângă aceste nominalizări incredibile, filmul a început în 2019 prin a-și adjudeca trofeul Palmes d’Or oferit de juriul scrupulos al Festivalului de Film de la Cannes, făcând istorie ca primul film corean care primește distincția, iar de curând a devenit și primul film corean care a primit premiul pentru Cel Mai Bun Film într-o Limbă Străină la Golden Globes.

Să ne pregătim acum de splendida ceremonie de la Premiile Oscar! Aveți deja un pronostic?

Sursa: soompi

3 gânduri despre “Filmul “Parasite” e nominalizat pentru șase categorii de la premiile Oscar!

  1. Am un pronostic, deși îmi doresc din tot sufletul să mă înșel: uluitorul film coreean (vorbesc în deplină cunoștință de cauză, pentru că l-am văzut) va primi câteva distincții, dar nu pe cea pentru cel mai bun film. Nu pentru că nu ar merita-o pe deplin, dar așa este modelul. Oscarul este un festival exclusivist, nu este Cannes 😔 Oricum, nominalizarea este o maaare premieră/surpriză, dar, repet, nu prea cred că minunea poate trece de nivelul nominalizării.
    Sper să n-am dreptate. Sincer.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s