20 cele mai bune melodii de la 2NE1

Related image

Am început anterior genul acesta de articole, în care ne mai aducem aminte un pic de trupele care deja s-au destrămat, însă care ne-au lăsat o comoară de neegalat – și anume melodiile lor bestiale. Astăzi vorbim despre 2NE1.

Începem cu o mică introducere despre 2NE1:

2NE1 a debutat în anul 2009 în componența formată din Bom, CL, Dara și Minzy. Pentru prima dată, fetele au apărut alături de colegii de agenție, Big Bang, în videoclipul promoțional pentru LG, „Lollipop”, după care au lansat primul lor album mini, intitulat „2NE1”, pe care se aflau două single-uri: „Fire” și „I Don’t Care”. Pentru „Fire” au fost lansate două videoclipuri, care au obținut peste un milion de vizualizări în primele 24 de ore (vorbim de 2009!).

Cele două piese au devenit niște hituri imediat, „I Don’t Care” fiind cea mai descărcată piesă din acea lună, ulterior, câștigând premiul Melodia Anului la „MAMA 2009”.

În 2010, fetele lansează primul album complet intitulat „To Anyone”, pe care se aflau tocmai patru single-uri: „Clap Your Hands”, „Can’t Nobody”, „It Hurts (Slow)” și hitul „Go Away”. În același an, la ”MAMA 2010”, 2NE1 a plecat acasă cu cele mai multe premii: Artistul anului, Cel mai bun videoclip pentru „Can’t Nobody”, Cea mai bună trupă feminină și Albumul anului.

În 2011, 2NE1 lansează al doilea EP intitulat, de asemenea, „2NE1”, împreună cu hiturile „I Am The Best” (ce a câștigat premiul pentru Melodia Anului la „MAMA 2011”) și „Lonely”. Albumul în sine a fost un succes major și nu e de mirare acest lucru, pentru că toate piesele au fost single-uri promoționale: „I Am The Best”, „Lonely”, „Ugly”,Hate You” și piesa solo a lui Bom, „Don’t Cry”. În noiembrie 2011, 2NE1 a câștigat premiul pentru Cea mai bună trupă la MTV Iggy, acesta fiind primul lor trofeu câștigat în SUA.

În 2013, 2NE1 a lansat piesa în engleză „Take The World On”, fiind o colaborare cu will.i.am. O a doua colaborare cu acesta, „Gettin’ Dumb” a fost lansată în cadrul albumului solo al artistului american #willpower. În același an, 2NE1 a lansat trei single-uri: „Falling In Love”, „Missing You” și „Do You Love Me”, după care, în următorul an, fetele au revenit cu noul album intitulat „Crush”, în frunte cu piesele „Come Back Home”,Gotta Be You” și „Happy”. „Come Back Home” a devenit al nouălea hit al trupei, iar albumul s-a clasat pe poziția cu numărul 61 în Billboard 200, fiind un nou record pentru o trupă k-pop.

Acesta a fost ultimul album al 2NE1. În 2014, Bom a fost implicată într-un scandal cu droguri, în urma căruia a fost nevoită să ia o pauză din industrie. Dara s-a axat pe cariera actoricească, în timp ce CL a lansat câteva single-uri în SUA, „Hello Bitches” și „Lifted”.

Singura activitate a fetelor din 2015 a fost o evoluție surpriză la premiile „MAMA 2015”, unde toate membrele s-au reunit pentru a cânta „Fire” și „I Am The Best”.

După un an de pauză, în 2016, YG Entertainment a anunțat că Minzy va pleca și că 2NE1 va continua sub forma unui trio. Totuși, în luna noiembrie a aceluiași an, YG Entertainment a confirmat destrămarea trupei. În ianuarie 2017, fetele au lansat un single de rămas-bun, „Goodbye”, scris de CL ca o scrisoare pentru Minzy.

Haideți să ne amintim de câteva dintre cele mai bune piese ale fetelor!

„Missing You”

„Goodbye”

„Gotta Be You”

„Can’t Nobody”

„Do You Love Me”

„In The Club”

”Falling In Love”

„Come Back Home”

„Follow Me”

„Go Away”

„Pretty Boy”

„I Love You”

„Hate You”

„Ugly”

„Crush”

„I Am The Best”

„I Don’t Care”

„Fire”

„Lollipop”

„Lonely”

4 gânduri despre „20 cele mai bune melodii de la 2NE1

 1. xCrush

  Mulțumesc că mia- zdrobit inima de BlackJack la 11 ani de la debutul lor.
  Au fost un grup terfelit, de propria agenție de-a lungul timpului, ar fi multe de spus despre ele.
  Poate că e mai bine că s-au despărțit, YG nu le-a mai meritat, industria în sine nu le-a mai meritat.
  Albumul în engleză. LTMY, revenirile, debutul lui Minzy.. revenirea în trio.
  Și după, după destrămarea lor, ce a făcut YG pentru artiștii grupului? Nimic, CL a debutat în America și acolo a rămas. Dara s-a axat pe alte activități. Minzy a debutat solo sub altă agenție și Bom la fel.
  Minzy aflat de destrămarea trupei din presă.
  Nici în 2018, în al 1000 lea ceas, YG nu a susținut-o pe CL la Ceremonia de încheiere a JO. După toate astea, CL nu a vorbit YG niciodată de rău. Și totuși, YG chiar credea că CL o să mai rămână în agenție? A scos un EP întreg într-o lună, iar melodia THNX te face să te gândești dacă a meritat toate astea.
  Dara a scos mai multe melodii cu Bom de când e la DNation decât a scos de la despărțira trupei sub YG.
  CL a făcut o treabă bună ca compozitoare a trupei, Dara ca director, Bom ca vocalistă și Miny ca dansatoare.
  „ I am the best ” e la ora actuală, cel mai vizionat MV al unui grup de fete din a doua generație și e eligibilă pentru aur în USA.

  Apreciază

  Răspunde
 2. xCrush

  Știți ce e trist dar și fericit în același timp?
  În 2009, 1 M de viualizări era un record de care mulți artiști nu se puteau bucura, ele erau rookie și au trecut de 1M.
  În ultimii 5 ani, încă sunt o mulțime de artiști activi care nu strâng 1M viz în 24 M.
  În 2019, revine Bom care depășeste 1M viz și la fel CL în decembrie. 🙂

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s