„Parasite” devine primul film coreean văzut de peste un milion de cinefili în Japonia din ultimii 15 ani

“Parasite” Becomes 1st Korean Film In 15 Years To Surpass 1 Million Moviegoers In Japan

„Parasite” a atins 1 milion de intrări în Japonia!

Filmul, care a devenit o vedetă internațională a cinematografiei, a ajuns în cinematografele din Japonia pe 10 ianuarie. La doar 25 de zile distanță, pe 5 februarie, a atras în total peste un milion de cinefili.

Ultima dată când un film coreean a atins acest număr în Japonia a fost în 2005, cu filmul „April Snow”, avându-i în rolurile principale pe Bae Yong Joon și Son Ye Jin.

„Parasite” este acum al patrulea film coreean care înregistrează peste un milion de vizionări în cinematografe în Japonia, urmând filmele „Swiri”, din 1998, „Windstruck”, din 2004, și „April Snow”.

În plus, până pe 5 februarie, filmul a acumulat un profit de 1,4 miliarde de yeni (aproximativ 12,7 milioane de dolari). Aceasta este prima dată când un film coreean a cunoscut încasări de peste 1 miliard de yeni în ultimii 15 ani. Ultimul film care a avut acest succes a fost „A Moment to Remember”, din 2005, în care joacă Jung Woo Sung și Son Ye Jin.

În primul sfârșit de săptămână de la lansarea sa în cinematografele japoneze, „Parasite” s-a clasat pe al cincilea loc la încasări, dar după ce a fost promovat în mod natural, oamenii tot vorbind despre, a urcat până pe locul trei în clasamentul de săptămâna trecută, fiind al patrulea weekend în care filmul este afișat în cinematografe.

„Parasite” a avut un succes copleșitor în acest sezon, luând acasă premii ce includ „Cel mai bun film într-o limbă străină” la „Golden Globes”, „Interpretarea remarcabilă a distribuției unui film” la „26th Screen Actors Guild Award”, și multe altele. Înainte de a deveni un succes pe plan mondial, filmul a câștigat cel mai mare premiu „Palme d’Or” la „Festivalul de Film de la Cannes”, în luna mai a anului trecut.

De asemenea, filmul este nominalizat la 6 categorii la „Premiilor Oscar”, ceremonia urmând să aibă loc pe 9 februarie, iar regizorul Bong Joon Ho și cei opt membrii ai distribuției și-au confirmat prezența.

Sursa: soompi

Un gând despre „„Parasite” devine primul film coreean văzut de peste un milion de cinefili în Japonia din ultimii 15 ani

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s