[Personal] Melodii preferate din anul 2019

Imagini pentru ateez wonderland gif

Să continuăm tradiţia!

Nu putem să nu fac, având în vedere că pe plan muzical chiar mi-au plăcut foarte muuulte melodii din 2019. Chiar am fost pusă într-o situaţie „dificilă” realizând acest clasament, pe care în cele din urmă l-am împărțit în  4 categorii:

  • Trupe de fete
  • Artiste solo feminine
  • Trupe de băieţi
  • Artişti solo masculini

La trupele de fete, ca şi în ceilalţi an, să zicem că nu prea am descoperit ceva wow care să mă atragă şi m-am centrat în a asculta „trupele mari”. Bine, am văzut câteva debuturi şi să ziceam că au fost ok melodiile lor. Chiar veţi găsi mai jos, la categoria fetelor, trupa EVERGLOW. Dar chiar aşa, cred că este singura dintre toate grupurile feminine care mi-a trezit cu adevărat interesul.

În schimb, la trupele de băieţi, au fost super încântată. Anul trecut, am descoperit noi trupe (bine, au debutat de mult, dar revenirile din 2019, m-au impresionant foarte mult). Oricum, mereu mi se întâmplă asta: îmi plac mai mult melodiile de la grupurile de băieţi. Eu cred că, an după an, trupele masculine încearcă ceva nou, iar puţine grupuri se axează să zicem „copieze” într-un fel hit-urile anteriore, lucru pe care l-am observat la unele trupe de fete. Dar, mă pot înşela.

Bine, să începem! 🙂

Top 10 – Trupe feminine

Imagini pentru red velvet psycho gif

10) Red Velvet – Psycho

Divine! O melodie superbă! Cred că este singură melodie din acest top care a intrat la puţin timp de la lansare. Îmi părea superb rău că anul acesta nu aveam Red Velvet în listă după ce „Zimzababim” şi „Umpah Umpah” nu mă atrăgeau suficient, dar ultima revenire de la ele…. genială!

9) G(I)-DLE – Señorita/ Uh-Oh/ Lion

Mda…. nu pot alege dintre ele. Toate revenirile de la acestă trupă îmi plac aşa de mult….

8) MAMAMOO – Gogobebe/ Gleam/ HIP

O altă trupă cu reveniri geniale. Nici aici nu ştiu care e mai bună. HIP! Și vă recomand să ascult un alt cântec superb, care a fost dezvăluit la emisiune Queendom: „Destiny”.

7) Oh My Girl – Bungee (Fall in Love)

O melodie care mi pare că se potriveşte perfect cu vara! Am descoperit recent melodia asta, când am zis din prostie să urmăresc programul Queendom. Am rămas uimită de evoluţiile trupei la acest show şi am să zis să mai ascult melodiile lor. Aaa, uitam, piesa „Guerilla”, care a fost lansată la finalul competiției e la fel de superbă!

6) A Pink – %% (Eung Eung)

În aduc aminte că la începutul anului, cum nu prea erau melodii care îmi plăceau, îmi puneam în continuu această piesă.

5) EVERGLOW – Adios/ Bon Bon Chocolat

Pff, nu are rost să spun sau să aleg piesa mai bună. Contează că aceste fete au scos melodii care merită asculte. Sper ca și acest an să fie la fel de bun pentru ele!

4) Dreamcatcher – Deja Vu

Mereu am fost fascinată de acest grup minunat. Mai se întâmplă uneori când nu îmi sunt pe plac piesele lor, dar cântecul acesta m-a cucerit.

3) FAVORITE – LOCA

Până să ascult piesa, nu am auzit niciodată de această trupă. Mi-a apărut întâmplător pe Youtube și din curiozitate pentru titlul melodiei, mi-am spus că nu ar fi rău să-i dau play.

2) TWICE – Fancy/ Feel Special

UUU! Ceva schimbare pentru TWICE! Iar melodiile din acest an super geniale! Fancy youuuu! Fancy yoouuu! Sau mai bine, feel special!

1) Black Pink – Kill This Love

Și melodia câștigătoare din această categoria e Kill This Love. Pff, nu numai melodia, dar m-a impresionat foarte mult și videoclipul. Artă acest comeback!

Menţiuni onorabileCLC„NO”, BOL4„Workholic”, GFRIEND„Fever”, ITZY„Dalla Dalla”, Rocket Punch„Bim Bam Bum” şi EXID„Me & You”.

TOP 5 – Artist solo feminin

Imagini pentru jiyeon take a hike gif

5) Jiyeon – Take A Hike

Am uitat! Şi melodia lui Jiyeon a intrat la scurt timp de la lansare. Chiar nu mă pot opri să nu tot pun cântecul în drumul spre ore.

4) Lee Hi – No One

Nu credeam că Lee Hi va reveni cu un cântec aşa de bun! Sunt impresionată şi de colaborarea cu B.I, fără el nu văd o parte din această piesă.

3) SOMI – Birthday

La început am zis, pff, sună mai de copii, dar încet, încet, m-a prins melodia, fredonând versurile prin toată casa.

2) Chung Ha – Snapping / Gotta Go

O ador pe această fată! An după an, are reveniri din ce în ce mai superbe şi atrăgătoare. Snapping! Snapping!

1) Hwasa – Twit

Mi-a plăcut piesa din prima clipă în care am ascultat-o. Chiar şi acum, la aproape un an de la lansare, o pun zi de zi. Hwasa e o vocalistă genială!

Menţiuni onorabile: Sunmi„Lalalay” & „Noir”, Hyuna„Flower Shower”, Taeyeon „Spark”, Park Bom„Spring” & „Wanna Go Back” şi Anda„What You Waiting For”.

TOP 20 – Trupe masculine

Imagini pentru exo obsession gif

20) KNK – Lonely Night/ Sunset

Am urmărit această trupă de la debut și mai mereu am tras cu ochiul la piesele lor. La „Lonely Night” îmi place tare mult refrenul, iar „Sunset” e preferata mea din toate melodiile lansate până acum.

19) VICTON – Nostalgic Night

Ştiu că au ceva timp de la debutul lor şi am mai ascultat din când în când lansările lor, dar „Nostalgic Night” chiar mi-a furat atenţia.

18) SF9 – Enough

O Sole Mio, ţineţi-vă bine (da, încerc să mă ţin) că revenim cu destule mişcări seszi. Ah Rowon! Yayayaya!

17) TREI – Gravity

Când am văzut la recomandări numele TREI am zis că e cineva de origine română şi am băgat de seamă la titlu şi la videoclip, pentru că erau ocupată la acel moment. Chiar îmi lăsasem treaba când am auzit că băieţii au început să cânte în coreeană.

16) ONF – We Must Love

E un grup pe care l-am urmărit la debut şi chiar dacă nu a ajuns în topul meu din 2017, melodia de debut m-a impresionat foarte mult. Chiar speram să mai aud de ei şi poate că vor lansa o super-piesă.  Îmi place foarte mult „We Must Love”.

15) N.Flying – Rooftop

N.Flying! Au cântece super mişto! De cânt au debutat, am considerat că au melodii destul de bune. Însă, Rooftop e preferata mea.

14) GOT7 – You Calling My Name

Începusem să plâng văzând că ultimele reveniri de la GOT7 chiar nu mai eram pe gustul meu (de exemplu cele din 2018, nu prea le-am ascultat şi nu am rămas cu ele). Mare bucurie pe mine când am ascultat acest cântec.

13) BASTARZ – From Seul

Trebuie să vă spun că au şi un album super bun. Dacă nu mă înşel, cred că pe 2019, BASTARZ e singurul grup la care am un album complet.

12) MONSTA X – Alligator / Follow/ Play It Cool/ Middle of the Night/ Who Do U Love?/ Find You/ Someone’s someone

Mda…. nu întrebaţi ce e pe aici…. e clar nu? Sunt o mare fană MONSTA X, aşa că nu am ratat nici o melodie lansată în 2019 de grup.

11) Onewe – Regulus

Mi s-a făcut pielea de găină când am ascultat pentru prima oară cântecul. Am pus versiunea acustică pentru că îmi place foarte mult cum li se aude vocile membrilor. Videoclipul oficial al melodiei îl puteţi urmări aici.

10) iKON – I’m OK

Daa, încerc să fiu ok după plecarea liderului, B.I. Încă visez să se întoarcă….

9) M.FECT – Designer

Nu am auzit niciodată de grup, dar am fost foarte încântată de piesă. Am căutat recent şi am aflat că băieţii şi-au schimbat numele, iar în prezent promovează sub numele de XST.

8) JUS2 – Touch

Ador sub-grupul acesta de la GOT7, iar melodia de titlu e superbă. Deşi, îmi plac toate melodii de pe album, favorita mea e Touch.

7) BTS – Dionysus / A New Brand Day / Dream Glow/ Heartbeat

BTS a avut o revenire foarte reuşită în anul 2019, iar toate melodiile sunt pe placul meu. Sincer, mă aşteptam la mai mult când au revenit cu melodia de titlu, însă nu e rea. Chiar şi acum, o mai fredonez prin casă, Oh my my my my my, Oh my my my my my. De asemenea, mi-a plăcut cântecele pentru jocul lansat anul trecut. (Apropo, am ajuns la nivelul 22).

6) EXO – Obsession

EXOOOO!!! Kai mă omoară din nou!! Nici nu mi-au rămas cuvinte pentru această întoarcere genială a băieţilor.

5) VAV – Give Me More/ Poison

Señorita, vreau mai mult! 🙂 Ştiu că au mai avut lansări muzicale, dar piesele mele preferate de la băieţi din anul 2019, sunt acestea două.

4) OnlyOneOf – savanna

Aţi ascultat melodia de debut? E chiar superbă. Dacă nu, vă invit să o ascultaţi aici. M-a impresionat şi mi-a plăcut aşa de mult, încât s-a clasat pe primele locuri din clasament.

3) WINNER – Ah Yeah / SOSO

Ah da, da, da, da, da! Îmi plac foarte mult melodiile lor din acest an.

2) ONEUS – LIT/ Valkyrie

M-am îndrăgostit la prima vedere de melodia „LIT”! E unică şi îmi place mult instrumentalul acela. E divin. Iar cântecul „Valkyrie” m-a cucerit prin refrenul superb pe care îl are.

1) ATEEZ – Wave / Hala Hala / Say My Name / Illusion / Wonderland

ATEEZ! ATEEZ! ATEEZ! E trupa mea favorită din acest an. Nu contează ce a scos pe tot parcursul anului, toate melodiile sunt minunate. Nici nu ştiu să zic care mi-a plăcut mai mult din 2019.

Menţiuni: TXT„Cat & Dog”; The Rose„RED”; Target„Baby Come Back Home”; LU:KUS„Faker”; VERIVERY„Ring Ring Ring”; Stray Kids„Miroh”; Seventeen„Home” şi ASTRO„All Night”.

TOP 7 – Artist solo masculin

Imagini pentru taemin want gif

7) Gaho – Pink Walk

Nu e o persoană cu un aspect fizic aşa de plăcut precum idolii, dar vocea lui e divină. Iar melodia se potriveşte perfect.

6) Jung Jinwoo – Nowhere

Un alt artist pe care l-am descoperit anul trecut, iar vocea lui m-a impresionant foarte mult. Şi cred că ar trebui cu talentul său să fie mai promovat.

5) Vince – Mennal

Înainte să devină um membru al agenţiei The Black Label, îl cunoşteam ca producător şi chiar avea o serie de melodii lansate.

4) Woody – Fire Up

O melodie impresionantă. Chiar a şi cucerit anul trecut topurile coreene de muzică. Chiar merită ascultată! 🙂

3) EDEN – Suffering for Love

Recomand acest cântec din toată inima! Nu ştiu dacă e placul tuturor, dar m-am îndrăgostit la prima vedere (iar) de această lansare. Şi…. nu e tot. Artistul a mai lansat o piesă în colaborare cu Heize, numită Heaven ❤ .

2) Woosung – Face

Are o voce unică! Mă bucur mult că liderul trupei The Rose a debutat pe plan solo.

1) Taemin – Want

Taemin! Şi aici am rămas fără cuvinte…. dar cred că nu e nevoie să mai spun nimic. Taemin face totul ❤

Menţiuni onorabile: DAWN„Money”; Eui Jin„Insomnia”; Baekhyun„UN Village”; Park Ji Hoon„L.O.V.E”; Eun Ji Won„I’m On Fire” şi Jinu„Call Anytime”.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

7 gânduri despre „[Personal] Melodii preferate din anul 2019

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s