„Parasite” este primul film coreen care câștigă „Cel mai bun film internațional” la Premiile Independent Spirit

“Parasite” Becomes 1st Korean Film To Win At Independent Spirit Awards With Best International Film Win

Filmul fenomen „Parasite” continuă să cunoască culmi tot mai înalte, făcând încă o dată istorie.

Pe 8 februarie, a 35-a ceremonie a „Premiilor Independent Spirit” a fost susținută în Santa Monica, U.S.A, unde „Parasite” a căștigat titlul de „Cel mai bun film internațional”. Acest eveniment este extrem de important, deoarece dorește să celebreze regizorii independenți.

„Parasite” deține acum titlul de primul film coreean care câștigă un premiu la această ceremonie. Filme precum „Oasis”, din 2005, sau filmele lui Bong Joon Ho, „Mother”, din 2009, și „Burning”, din 2018, au primit nominalizări în trecut, dar acesta este primul care ajunge să câștige un premiu. A avut o concurență acerbă, care includea filmele „Invisible Life”, „Les Miserables”, „Portrait of a Lady on Fire”, „Retablo” și „The Souvenir”.

Regizorul Bong Joon Ho a acceptat premiul, spunând: „În urmă cu 10 ani, am venit aici cu filmul meu anterior, ‘Mother’, care fusese nominalizat. Deși nu am reușit să câștig, îmi amintesc momentul ca fiind cu adevărat memorabil. Sunt așa de fericit că primesc acest premiu, astăzi, într-o atmosferă mult mai grozavă. Aș dori să le mulțumesc tuturor membrilor din distribuție, din echipa de producție, și companiilor care și-au oferit întreaga susținere în producția acestui film.”

A continuat prin a spune: „Brusc, mi-am adus aminte de prima zi de ecranizare a ‘Parasite’ în New York, într-un cinematograf clasic, foarte vechi. În timp sesiunii de întrebări, am văzut un șobolan alergând în fundal. Era un cinematograf foarte vechi, iar în timp ce răspundeam la întrebări, am văzut un șobolan alergând de colo-colo în jurul audienței. La acel moment, am crezut că poate este un semn de noroc,” făcând pe toată lumea să râdă.

„Parasite” este nominalizat la 6 categorii ale „Premiilor Oscar”, iar Bong Joo Hoo și-a confirmat prezența împreună cu membrii distribuției.

Sursa: soompi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s